Livbojen drivs ideellt på fritiden

Livbojen drivs av Sara som ansvarat för Livbojen sedan 2008. Vi är en ideell förening och får inga kommunala bidrag utan går runt med hjälp av gåvor mm. 

De som är engagerade i Livbojen gör det på sin fritid, vilket innebär att det till exempel inte går att nå någon av oss på telefon dagtid. Det går dock alltid att skicka ett mail, att skriva till oss på Facebook eller att sms:a. Det finns andra katthem som har heltidsanställd personal, dit kan du vända dig när det gäller frågor om katter dagtid. Ett exempel är Kälby Djurhemmet i Skogstorp (Eskilstuna).

Livbojen är ett katthem som endast består av jourhem, inte något katthem. Jourhemmen är Livbojens hjärta, här finns katterna som väntar på att få permanenta hem.


Livbojen har sedan starten 2008 hjälpt ungefär 2000 katter, alltså ca 200 katter per år. 

Viktigast hos Livbojen är våra jourhem - utan dem skulle vi inte kunna rädda några katter! 

Sara - driver Livbojen (vår eldsjäl)

Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010 Sara med kattungen Kaluha på Kattens Dag 2010

När min granne gick bort 2008
så fick jag min första tankeställare,
varför är det så att friska och välmående
katter avlivas i samhället, varför finns
ingen där som agerar för katternas skull?!
Ända sedan jag var barn har jag älskat
katter... Läs mer

Madelene - ansvarar för försäljning och insamlingar

Jag heter Madelene och har varit lite i bakgrunden av Livbojen några år.
Nu är mina barn lite äldre och det ger mig möjlighet till att kunna engagera mig lite mer.
Jag sköter en stor del av försäljningen som sker på Facebook. Jag sköter även olika insamlingar som ni säkert känner igen, sist hade vi ”Kattungar” och gången innan det ”Apotea”. 

Lite kort vad som är på gång: vi kommer inom kort börja sälja olika gåvokort som man kan ge bort till exempel vid födelsedagar, i påskägg, som julklapp med mera. Mer information kommer både på Facebook och här på hemsidan! Under höstterminen 2017 har Sara från Livbojen för hemlösa katter deltagit i PawPads internetkurs och tagit examen!
Och under 2018 deltagit på kattbeteende
rådgivare Susanne Hellman-Holmströms kattkurs


Ingen kan göra allt men alla kan göra något 

 

 

Eftersom Livbojen bara till stor del sköts av tre personer (förutom jourhemmen) så uppskattar vi DIN hjälp, alla kan inte göra allt men alla kan göra NÅGOT. Därför vill vi gärna samarbeta så mycket som möjligt med DIG, du där ute, för ju fler vi är och ju mer vi gör desto fler katter får permanenta hem!