livbojen logga fb

Årets katt-kalender för 2024 har kommit ut!

Vi säljer den på fyra affärer/kliniker i Eskilstuna och den kostar 150 kr,. Swish: 1234 350 369   eller   Bankgironummer: 5465-5337.

 

En glad nyhet!!
Zooplus har valt ut Livbojen som den ideella förening som efter sex månader får ta emot 10 % av intäkterna från deras märke Zoolove!
Vi är så glada och tacksamma för detta!
Och hoppas såklart att ni är många som passar på att beställa deras fina produkter! Denna sponsring pågår t.o.m. juni 2023.
Ni hittar dem här!


VIKTIG NYHET
Krav på ID-märkning och registrering av katt blir lag januari 2023!!
Boka tid hos närmaste veterinär redan nu!
Se hur du kan gå till väga här.

Läs mer om beslutet här!

OBS!
Jordbruksverkets e-tjänst
är nu öppen!
ALLA katter ska
registreras där.
Även de som redan registrerat i Sverak och SKK.
 

Välkommen till Livbojen
Livbojen är en ideell förening för hemlösa katter. Katterna vi hjälper får bo i hemmiljö i privata jourhem.

Den 1 april 2019 trädde den nya djurskyddslagen (2018:1192) i kraft och tillstånd för verksamhet med djur regleras numera i 6 kap. 4 § djurskyddslagen. Livbojen har ett tillstånd för sin verksamhet och vi är dessutom medlemmar i Svekatt, som står för alla katters rätt till liv och skygga katters rätt att leva. 

Vi tar in katter från hela Sverige men främst från Eskilstuna med omnejd. Vi adopterar ut katter till nya hem över hela landet. Vi hjälper hemlösa katter och katter i nöd, och ser till varje enskild katts behov.

bild tagen jan 2020

Sara Palm grundade Livbojen 2008 och driver föreningen
med hjälp av andra eldsjälar som du kan läsa mer om här.



VIKTIGT
Livbojen har flertalet gånger tagit emot avlivningshotade katter som inte har någonstans att ta vägen då tiden på uppstallningsplatsen tar slut. 

Hittekatter i Sverige skriver:
6 feb 2020: 

"OMHÄNDERTAGNA KATTER RISKERAR ATT AVLIVAS FÖR DINA SKATTEPENGAR
När Länsstyrelserna omhändertar katter och andra djur i djurskyddsärenden stallas djuren upp hos någon av dem som har avtal med Länsstyrelsen. I avtalet finns inga krav på att "uppstallaren" ska ha omplaceringsverksamhet. Det är många vinstdrivande företag som djurpensionat och liknande som har dessa avtal. För huskatter som inte anses ha något ekonomiskt värde blir detta extra ödesdigert. De stallas upp under några dagar (7 max 14 dagar) och avlivas sedan när det vinstdrivande företaget inte längre får betalt för dem.
Detta har blivit värre sedan Länsstyrelserna tog över verkställandet av besluten från Polisen. Uppstallaren tjänar pengar, du betalar och katterna förlorar sina liv.
Är det så vi vill att ett modernt djurskydd ska fungera? Vi anser att den som får avtal om att stalla upp omhändertagna katter och andra djur även ska ha omplaceringsverksamhet."


Vet du om att du kan skänka pengar till oss helt gratis när du handlar på nätet? 

Via Sponsorhuset får Livbojen och du dela på en viss procent av summan du handlar för. Det enda du behöver göra är att bli medlem på Sponsorhuset och sedan gå in via dem till den affär du ska handla på. Superenkelt, och en riktig win-win! 

Illustratör: Elina Larsson, pro bono.

Kontakta oss

- klicka här -

Swish: 1234 350 369  


 Bankgironummer:
5465-5337
Sparbanken Rekarne

Livbojen är medlem i Svekatt.


Vi kämpar för ALLA katters rätt till liv.
Den gröna tassen är ett signum för att vi aldrig avlivar en katt i onödan.

" Under oktober 2018 blev Livbojen beviljade 15 000 kr i bidrag från Willy och Berit Heymans djurskyddsstiftelse, vilket vi gladeligen mottog, pengarna användes till att betala vår månadsvisa räkning till vår veterinär Bina Vesa som under oktober var mycket hög och låg på 26 000 kr.
Vi är mycket tacksamma för att fonden beviljade oss pengar till veterinärkostnader som vi på Livbojen är i stort behov av"

Våra sponsorer just nu: 
 

-Veterinärpraktiken i Tumbo i Eskilstuna. 
 

-Hills kattmat

 - Tuna Park i Eskilstuna
 


- Eskilstuna Häst & Lantliv

Folkesta Eskilstuna
 

- Konditori    
Janeling 
i Eskilstuna

Några av de ca 3000 katter vi hjälpt under åren: