Projekt Köping 2016

Livbojen kontaktas av Länsstyrelsen i början av maj, de vill att vi åker ut på ett uppdrag till en man och han har för många katter och många är okastrerade, dräktiga och lägger ungar ute.
Kontakt tas med mannen per tel och vi åker dit. Några dagar senare inleds projektet. 
Mannen uppger att han har 17 katter. 2 är redan kastrerade, hanar, och de skall stanna hos honom. Han vill sedan behålla ytterligare två hanar som vi lovar att hjälpa honom att kastrera. Han skall alltså allt som allt behålla 4 hanar, de skall vara kastrerade.
Vi skall ta in 12 katter till Livbojen som vi skall hitta hem till. Katterna får gå in hos mannen genom kattlucka och får torrfoder och vatten inomhus. De är rädda men fräser ej, morrar ej och är lite hanterbara och väldigt snälla men såklart något stressade. Vissa har mycket fästingar. De har öronskabb. Annars ser de fina ut i hull, verkar till synes friska, fina klara ögon, verkar ej vara missbildade eller inavlade katter vad vi kan se. Ett gäng kissar som förtjänar att få leva vidare och vi skall såklart ge dem chansen, vi är ett no-kill katthem och det skall vi efterleva! Alla kissar har samma värde!

160527: Sista kastrerade hanen återvände idag till sin husse. Nu har mannen 4 kastrerade hankatter som han skall behålla.
Han uppger att det saknas minst två kater som inte varit hemma på länge, en spräcklig hane och en spräcklig hona. Det kan även finnas fler. Mannen ringer så fort de återvänder hem till honom och då åker vi och hämtar dem. 

Tre katter infångade 160507
Nummer ett, svart hane som skiftar i brunt o lite randig svans. Kastrerad, vacc, id-märkt och behandlad för öronskabb och har återvänt till sitt hem.
Destiny - Svart-vit hona med halv mustach, dräktig, rätt långt gången. Avmaskad första ggn 160515. Fick fyra kattungar 21/5.
Flinga - svart-vit, lite sned bläs, dräktig, inte så långt gången. Avmaskad första ggn 160515. Fick 4 kattungar 25/5.

Tre katter infångade 160514
Frasse - sv-vit hane stor, blev kastrerad vacc och id-märkt samt behandlad för öronskabb, är numera hemma igen hos sin husse. 
Nummer två, svart-vit mycket liten hona med jämn bläs, dräktig inte så långt gången. Avmaskad första ggn 160515.
Nummer tre, hona med mycket vitt i ansiktet och under bröstet, har förlorat sina kattungar, 2 st låg döda i mannens badrum. 
Honan är numera kastrerad, vacc, id-märkt och behandlad för öronskabb med Stronghold.

Två katter infångade 160515
Nummer ett en brun-tigré hane. Kastrerad, vacc och id-märkt, samt behandlad för öronskabb.  
Nummer två en sv-vit hane. Kastrerad, vacc och id-märkt, samt behandlad för öronskabb.  

hona16 hona16

En katt infångad 160516
Nummer ett, svart-vit hona (mycket svart), dräktig, långt gången.
Fick 3 kattungar 21/5.

160518 160518

En katt infångad 160518
Nummer ett, en sv-vit hankatt, stor, god aptit. Är numera kastr, vacc, id-märkt och benandlad för öronskabb.

En katt infångad 160601
Dräktig hona, mjuk päls, ganska smal för övrigt. 

Sören Färnström på Livbojens loppis

Den 1a maj 2015 tassade Sören Färnström och kompisen Signe in på Djurmagazinet i Eskilstuna som dagen till ära firade att butiken haft öppet i ett år med sina nya ägare! Gissa om vi blev överraskade när Sören kikade in med sin matte och husse! Denna dag blev en lyckad dag för både människor och djur, ni som kom och besökte oss och skänkte saker/pengar/köpte saker mm bidriog till att vi fick in 2000 kr till våra hemlösa missar i Livbojen.
Tack!!!

Willy med förfrusna öron

Sent under mars 2015 togs denna slitna magra och soptipps-luktande kisse in till Livbojen. Hittad under en container på Willys gavs han namnet Willy. Efter några dagar inne i värmen hade han fått vila upp sig, ätit ordentligt med bra mat, börjat gå på lådan och piggnat på sig. Hans örontippar kommer visa spåren av hans tuffa liv, de är förfrysta och kommer ramla bort med tiden. Han blev kastrerad vacc och id-märkt och nu börjar rakten på nytt hem för denna underbara keliga och tacksamma grabb med ett hjärta av guld <3 
Älskade Willy! 

Såhär ser en katts öra ut som blivit förfrust och kommer att ramla bort med tiden. Huden är stenhård och hård på tipparna och mörkare än övrig päls mm. 

Helvit mager honkatt

Mager helvit hona, ej id-märkt eller chippad, tagen in i värmen till ett av Livbojens jourhem 140129. Titta på lilla Denic så smal och smutsig hon är. Nu är hon inne i värmen och slipper frysa och svälta!
Vi kommer att uppdatera hur det går för lilla söta snö-katten Denice!

Reportage om Livbojen i

E-kuriren 2 nov 2013: