Våra vuxna katter som behöver hem

Mira
Liten söt hona på 2 år.
Mira bodde hos en kattsamlare som vi hjälpt i många år, kvinnan lyckas alltid samla på sig för mycket katter och ber sedan om hjälp.
Nu var det Mira och hennes två ungar som behövde hjälp. Ungarna fick hem och kvar är nu Mira som söker permanent hem hon med.
Hon är en väldigt försiktig katt som tidigare var både ute- och innekatt i förra hemmet, gick ut och in via ett öppet fönster. Hon är gosig när man klappar henne men hon har svårt att ta
Mira gillar inte katthonor som är dominanta, men hanar och undergivna och icke-dominanta katter i allmänhet går fint.
Hon bor i ett jourhem nu med andra katter och helt och hållet som innekatt och det går bra.
Mira är kastrerad, har hunnit med en vacc spruta och är id-märkt.
För mer info smsa Sara på 070-395 47 81.
Adoptionsavgift 800 kr.

Hilda
Jättesöt liten nätt tigrerad hona på ca 9 månader. Hilda med syskon föddes i ett industriområde och fångades med fälla då de var ca 4 månader gamla. De hade matats där sedan de var små och hade upptäckts. De var små, snabba och skygga för oss människor. 
I början var de väldigt rädda men efter hand fick de mer tillit till jourmatte, de var trygga i vämren och förstod att maten inte skulle ta slut. Efter det hårda livet i industri området hade de fått komma in och få allt de behövde.
Hilda älskar att snutta på en när man ligger i sängen, hon är gosig i sängen och tycker sedan att man är läskig när man ställer sig upp, men i sängen är man trygg o gosar hur mycket som helst. Hon är ganska trygg fast hon är väldigt rädd i början. Vill ha en kattkomois i nya hemmet, kanske nån nära hennes egen ålder, runt året, eller kanske en trygg vuxen katt som önskar sällskap. Hon är helt rumsren och äter både torris och mjukmat.
För mer information om Hilda, smsa Sara på 070-395 47 81.
Adoptionskostnad 800 kr. (syskonen är Hayley och Amazon)

Frankie
En gul och vit hankatt på ca 7-8 år. Han har bott hos en man som inte tog sitt ägaransvar och han for illa. Han lämnades ute långa persioder då husse åkte på resor, till slut visste han inte längre vart han bodde och gick runt som hemlös i ca ett år tills Livbojen fick höra talas om honom, i vintras fick vi in denna kille och gjorde ett försök att återbörda honom med den fd ägaren, det gick tyvärr inte han fortsatte missköta katten, lämnade den ensam ute och kom ej på den inbokade kastreringen vi tänkte bjuda honom på osv. Då satte vi stopp. Vi förstod att Frankie behövde ett nytt hem, ägaren tog inte sin chans och det var synd men nu måste vi fokusera på att Frankie skall få det bra.
Han har äntligen blivit kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Det hela gick bra och han verkar vara vid god kondition efter tiden helt ute i kyla och ensamhet.
Frankie vill nu ha ett nytt hem med en ansvarsfull ägare. Det hemmet han söker är helst helt utan andra katter, då vi märkt att han kan bli sur på dem ibland, även om det mestadels går ok. Kan bero på att kastrering gjort så pass sent i livet. Han gillar absolut inte hundar. Han bör vara med äldre barn, inte småbarn, det har han inte träffat förut. Han vill vara utekatt o kunna gå ut o in. Han skall ej bo i Torshälla området där han gått som hemlös länge, utan han behöver flytta iväg en bit därifrån.
Det här är en väldigt speciell katt som pratar mycket, är gosig på sina egna villkor, blir han sur kan han säga ifrån, men han är sååå himla söt med sitt stora huvud, och han är en STOR katt som väger en hel del. Han ser ut som en stor nallebjörn.
Han är rumsren och går på låda.
För info och boka Frankie ta kontakt med Sara på sms 070-395 47 81.
Adoptionskostnad 800 kr. 

Siri
Situationen i familjen har blivit ohållbar och Siri går inte ihop med de andra katterna. För hennes bästa vill hon komma till ett hem utan andra katter och fortsatt möjlighet att gå ut.
Siri är snäll och kelig, gillar att busa ibland.
Hon är kastrerad, id-märkt, vaccinerad och regelbundet avmaskad. Född 2009-07-30.
Adoptionskostnad 800kr.
För mer info kontakta Kajsa 072-7156450 eller livbojen@gmail.com och berätta vad du kan erbjuda för hem.

Vi har alltid katter som är i behov av att leva ett fritt liv som stallkatt eller liknande. Lär mer Här: 

Vi letar stall och lador till katter med frihetsbehov