Måns
Svart liten kille. Bror med Plutten och Ugglan.
En av tre kattungar som räddades från en gård där ägaren gått bort och han hade flera katter. En kvinna som var släkt till mannen räddade dessa tre kattungar från hemlöshet och vi tog in dem till oss på Livbojen, de blev fullt vaccinerade chippade och avmaskade.
Måns fick hem hos en familj som lovade att acceptera att han skulle vara skygg i början, de har en till äldre vuxen katt som de hoppas skall ta till sig denna lilla kille. När han är helt tam och kastrerad får han som kattkompisen, gå ut och in via kattlucka.
 

Evelyn
En röd-tigrerad hona som är snäll, lekfull, social och busig. Kasterad och idmärkt sedan tidigare.
Hon är 8 år gammal och har varit innekatt med kompisen Lucy de sista fem åren.
Hon har levt som innekatt i sitt hem men är nu omplacerad till Livbojen, där hon en gång i tiden kom ifrån, då familjen fått barn och det fungerade inte med barnet.
Nu ca 5 år senare är de åter i Livbojen och söker permanent hem.
Evelyn och Lucy har fått följas åt till ett nytt hem, då de har båda blivit adopterade av Leif och Birgitta som bor på Jäders Prästgård. Här kommer katterna till en början att få vara innekatter, men kommer kunna få testa på att gå ut i vår då det är bättre väder och nya husse och matte sitter ute i trädgården mycket. Vilken lycka för båda katterna!

Lucy
Detta är en sköldpaddsfärgad snäll och gosig tjej som är lekfull och självständig. Kastrerad och id-märkt sedan tidigare. Hon kan vara skygg första tiden i ett nytt hem, men blir efter några dagar kelig då hon är van med miljön.
Hon är 6 år och kastrerad och id-märkt.
Hon har levt som innekatt i sitt hem men är nu omplacerad till Livbojen, där hon en gång i tiden kom ifrån, då familjen fått barn och det fungerade inte med barnet.
Nu ca 5 år senare är de åter i Livbojen och söker permanent hem.
Lucy och Evelyn har fått följas åt till ett nytt hem, då har båda blivit adopterade av Leif och Birgitta som bor på Jäders Prästgård. Här kommer katterna till en början att få vara innekatter, men kommer kunna få testa på att gå ut i vår då det är bättre väder och nya husse och matte sitter ute i trädgården mycket. Vilken lycka för båda katterna!

Zukie
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter. Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Zukie blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och hon blev även avmaskad med Milbemax.
Zukie har nu flyttat till Jesper med katten Zander från samma ställe, de var bra kompisar i jourhemmet och fick följas åt till permanent hem. De installerade sig direkt i sitt nya hem och var hemmastadda på nolltid berättar husse Jesper till oss. De blir innekatter och kommer ha varandra om dagarna då husse arbetar.

Zander
En ung katthane som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter.
Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Zander blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Zander har nu flyttat till Jesper med katten Zukie från samma ställe, de var bra kompisar i jourhemmet och fick följas åt till permanent hem. De installerade sig direkt i sitt nya hem och var hemmastadda på nolltid berättar husse Jesper till oss. De blir innekatter och kommer ha varandra om dagarna då husse arbetar.

Sköldis
Jättefin liten sköldpaddsfärgad hona på ca 5 månader.
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter.
Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är 6 st superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Sköldis blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Nu har Sköldis fått ett nytt hem hos Elin i Oxelösund som bor med sin 6 år gamla kastrerade hankatt. Vi hoppas att katterna blir bästa kompisar och kan vara ihop om dagarna då matte är ute på annat. 

Minette
Liten smokefärgad/tickad hona som är runt 6-8 månader gammal.
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen via SPCA Sweden i Örkelljunga. De satt där på okända premisser, omhändertagna av myndighet. Tyvärr fick vi ingen info om katterna.
Men Livbojen tog dem osedda och räddade livet på alla 6 katter.
Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är 6 st superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Minette blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Bosse i Arboga som bor med sin gamla hund där har nu adopterat Minette, han hade tragiskt nog blivit av med sin fina kisse som blev påkörd av en bil och avled.
Minette kommer få vara innekatt första tiden och sedan testa att gå ut om hon vill framöver. Vill hon inte vara utekatt får hon givetvis vara inne om hon vill, men kattlucka finns i huset.

Krasse
Kelig röd kastrerad hankatt.
Kom in till oss i Livbojen med katten Bella från SPCA Sweden i Örkelljunga. De räddades från avlivning, oklart varför de satt där och ålder på dem, det fick vi aldrig reda på tyvärr. 
Krasse var kasterad sedan tidigare, han chippades och vaccinerades via Livbojens veterinär och eftersom han var en mycket framåt och gosig härlig katt charmade han snabbt till sig ett nytt permanent hem. Han bor numera i Jäder hos Catarina som bara har en äldre kisse kvar som är lite skruttig. Katterna får vara ute om de vill då de bor lantligt.

Blixten
Kattkille på ca 5 månader, svartvit.
Han har blivit en spinnig liten kille med massa gos i kroppen, gillar att bli killad på magen och spinner då högt.
Blixten kommer från ett projekt med många katter, där Livbojen räddade sex stycken liv. Katterna hade en utsatt situation då de var helt hemlösa i en växande koloni, det var som tur var precis vid ett äldreboende så många pensionärer gick ut och gav kattungarna och de vuxna mat och mjölk och klappade flera av dem så flera var hanterbara vid infångning. Andra katthem har också tagit katter från dessa ställe och vi hoppas att de skall bli helt slut på katter där nu.
Blixten som var hos Elina i jourhem har nu fått en helt egen familj, han fick flytta med "brorsan" Luno som kom från samma ställe. Vi är väldigt glada att dessa två kompisar fick följas åt till samma hem.
Blixten blev kastrerad, avmaskad, fullt vaccinerad och id-märkt samt chippad innan han fick nytt hem.

luno.elina luno.elina

Luno
Kattkille på ca 6 månader, svartvit.
Luno kommer från ett projekt med många katter, där Livbojen räddade sex stycken liv. Katterna hade en utsatt situation då de var helt hemlösa i en växande koloni, det var som tur var precis vid ett äldreboende så många pensionärer gick ut och gav kattungarna och de vuxna mat och mjölk och klappade flera av dem så flera var hanterbara vid infångning. Andra katthem har också tagit katter från dessa ställe och vi hoppas att de skall bli helt slut på katter där nu.
Luno som var hos Elina i jourhem har nu fått en helt egen familj, han fick flytta med "brorsan" Blixten som kom från samma ställe. Vi är väldigt glada att dessa två kompisar fick följas åt till samma hem.
Luno blev kastrerad, avmaskad, fullt vaccinerad och id-märkt samt chippad innan han fick nytt hem.

Mimmi
En svart-vit hona på sex år.
Kastrerad och id-märkt. Innekatt.
En jättemysig go tjej som älskar att kela och bli klappad. Mycket trevlig och social kisse. 
Mimmi med fler katter har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn.
Det äldre paret som hade dem hade drabbats av sjukdom och skulle flytta från hus till lägenhet och kunde ej ta med alla katter. Vi tog 15 st katter till Livbojen och hjälpte dem att få nya hem.
Mimmi har fått ett permanent hem hos Leo som mist sin honkatt som liknade Mimmi nästan exakt på pricken! Hon får nu en kattkille som kan hålla henne sällskap.

Tiger
Tre år gammal. Bruntigrerad hankatt. 
Är en social och trevlig katt som endast varit innekatt. 
Tiger var redan kasterad, vi såg till att han blev chippad dock.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de blev chippade under oktober månad. 
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skulle flytta från hus till lägenhet och kunde ej ta med alla katter. De hade 19 katter och tre hundar, vi tog 15 st katter till Livbojen och hjälpte dem att få nya hem.
Malin som bor i Hammarby nära Sundbyholm och har två hundar har nu adopterat Tiger. Efter en prövotid i hemmet så visade det sig att allt gick bra, och Tiger anpassade sig till hundarna och alla andra familjemedlemmar och han får stanna, vilket vi är väldigt glada för!

Fridolfina
Tvåårig sköldpaddsfärgad hona. 
Lugn och gosig. Har bara bott som innekatt. Rumsren. Fridolfina levde som okastrerad hona och de kasterade hankaterna. men när hon kom till Livbojen blev hon kastrerad och id-märkt.
Katterna hade bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn.
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 15 av dem, 4 st klarar de av och skall ta med sig till nytt boende.
Fridolfina har flyttat till Stina och Pierre som har en äldre hund just nu. Här kommer hon få mycket kärlek, paret är pensionärer och har mycket tid för sina älskade djur.

Smulan
Hon är en två år gammal sköldpaddsfärgad hona.
Hon är en dominant kisse som gärna bor helt utan andra katter i hemmet. Hon är väldigt kelig mot människor. 
Smulan kommer även hon från stället där en familj samlat på sig 19 katter, frun blev sjuklig och de måste flytta från huset till lägenhet. Vi hjälpre dem att ta hand om 15 katter som de hade. Tre tog de med sig i flytten.
Kastrerad och id-märkt. Innekatt.
Eftersom Smulan gärna ville vara ensamkatt fick hon ett hem som innekatt, och ensamkatt, hos en yngre kille i en lägenhet och det blev en bra matchning för både husse och katt trivs med varandra.
 

fridolf.anna fridolf.anna

Fridolf
Röd tigré. Två år gammal.
Mycket kelig och social. Ligger gärna vid benen om natten och spinner massor, får aldrig nog av gos!
Fridolf är kastrerad och chippad.
Katterna har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn. Mycket fina, fick beröm av veterinären då de bliv chippade under oktober månad. Hankatterna de hade var redan kastrerade sedan ung ålder.
Det äldre paret som hade dem har drabbats av sjukdom och skall flytta från hus till lägenhet och kan ej ta med dem därför hjälper vi dem hitta nya hem till 15 av dem, 4 st klarar de av och skall ta med sig till nytt boende. 
OBS. Veterinärundersökning 181030: Bill är döv. Han bör inte bli utekatt. Han har varit innekatt hela livet och bör få fortsätta vara det.
Synen är bra.

Nu har Fridolf flyttat till ett par i Göteborg och mannen i familjen är döv så Fridolf kommer få full förstående för sin dövhet i sitt nya hem. Han blir innekatt där såklart, eftersom hans nedsättning gör att han inte passar att vara utekatt.

Orion
Orion 7 år. Otroligt lugn o superkelig kille. Van vid barn, hundar, och  katter. Passar även som ensamkatt för han tyr sig mest till husse o matte, bodde med 19 katter och 3 hundar och frun i huset hade blivit sjuk så vi hjälpte dem med 15 katter som behövde nya hem. Vill ligga nära på nätterna. Måste vara någon som ger honom massa gos o kel för det kräver han. Vill man inte det som ny ägare så tycker man nog att han är för jobbig. En underbar kille och helt okomplicerad. Orion en exotic perser.
Orion var sedan tidigare chippad men ej registrerad, det kommer nu de nya ägarna att göra. Han blev kastrerad innan han flyttade till sitt nya hem hos Rebecca och Alex.
Orion blir innekatt här och kommer få mycket kärlek från sin nya matte och husse, han installerade sig direkt i sitt nya hem utan problem och är redan mattes och husses ögonsten, vi har fått bilder och flera härliga katt-rapporter.   

Katniss och Belle
Två underbart gosiga och härliga kattflickor som är systrar, de är 6 månader.
De kommer från en gammal dam som inte kunde ta hand om dem så Livbojen hjälpte till att ordna nytt hem åt dem.
De är kastrerade, fullt vaccinerade, id-märkta, chippade samt avmaskade.
Leveransklara och rumsrena.
De fina kattsystrarna bor nu i Enköping med en familj där de kommer få mycket kärlek och uppmärksamhet.
Vi önskar dem lycka till med sitt fortsatta kattliv!

 

Lady
En blåsköldpaddsfärgad dam på10 år, som levde hos sin husse som inte kunde se hennes behov och hon togs ej omhand på rätt sätt. Sedan kom hon till en person som hamnade i missbruk och inte heller kunde ta hand om henne. Så Lady har haft två hem där personerna som skulle ansvarat för henne inte kunnat ta hand om sig själva, än mindre kunnat ta hand om ett djur på bästa sätt.
Lady for illa - hon behövde veterinär vård.
Nu har Lady fått en ren och fräsch mun, då hon tagit bort tandsten och en ful tand. Nu har hon en fin mun och äter både torrfoder och mjukmat. 
Hon behöver special foder, Royal Urinary s/o samt naturläkemedlet Cystease som också medföljer, speciell mjukmat och torrfoder behöver hon resten av livet då hon annars kan utveckla kristaller i urinen. Ett startpaket av detta medföljer som räcker några veckor till att börja med.
Lady blev frisk och har genomgått kastrering, vaccinering och id-märkning via Livbojens veterinär.
Hon har nu äntligen fått ett kärleksfullt permanent hem hos Hanna och Lina som kommer ta hand om henne livet ut. Lady trivs bäldigt bra redan från dag ett och har gjort sig hemmastadd redan nu, utan andra katter och ingen hund, nu är det bara hon - precis som hon vill!

Mårrhoppan & Filou 
Ungkatter som är 5.5 månader gamla.
De är syskon, Mårrhoppan den svartvita är en hona, och Filou den svarta är en hane.
De gillar att vara tillsammans, busa och leka och mysa ihop.
De är sociala mot människor och gillar att leka med människor! De älskar att vara med i sängen, i duschen, när man lagar mat, städar de är otroligt nyfikna och busiga och väldigt keliga. Den svarta kattungen snuttar på honans mage och tror han är en liten kattunge igen, Mårrhoppan kikar lite konstigt på sin brorsa men låter honom hållas.
Kattsyskonen har fått permanent hem som innekatter hos Sandra som bor Eskilstuna som jobbar inom barnomsorgen med busiga barn, nu har hon även busiga katter som är med henne överallt. Vi har redan fått rapport om att efter en dag så var katterna helt hemmastadda och lika busiga och mysiga och nyfikna som vanligt. 
 

Hans & Greta
Två fina syskon som hade hamnat hos fel person till en början. Där levde de som okastrerade katter och de levde på kattgodis (ingen kattmat), ägaren kunde inte förstå sig på katternas behov.
Sedan kom de till en kvinna som innekatter men hon tyckte inte det fungerade att ha dem som innekatter, trots att de varit det hela livet, hon tyckte de hade behov av att få vara utekatter, alternativt bo i en stor familj med in-nätad uteplats osv.
Så efter mycket letande efter det passande hemmet för dessa två syskon så hittade vi till slut det hos Angelica med familj i hus ute på landet och här får de mycket yta att röra sig på och kan med tiden även bli utekatter om de önskar det. 
Katterna blev kastrerade, id-märkta och vaccinerade innan de flyttade till permanent hem.
Nu får syskonen bo i ett hem som verkligen passar för deras behov.