Mini, numera Lizzy
En superhärlig katt fröken på ca 21 veckor med speciella behov.
Mycket tam och social i sättet. 
Mini är fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
Mini var en extremt liten katt till växten, trots den bästa maten jourmatte kunde ge henne, avmaskningar och specialfoder så blev hon inte så stor så det gick att kastrera henne, utan hon vägde bara runt ett kg när hon fick flytta till sitt nya hem.
Hon var född hos en kattsamlare som på nytt börjat samla på sig katter, efter sitt djurförbud. Länsstyrelsen och polisen gjorde ett tillslag och tog Mini och de andra kissarna. Hon kom till Livbojen med dem, Ninja, Flix, Lava, mfl.
Mini fick ett hem och bytte namn till Lizzy.
Hon bor numera hos Emma och Sofia med sin andra katt Cassie, Lizzy blir nu lillasyster. Vi har redan fått rapport om att första mötet mella kissarna gick bra och att Lizzy är så kelig med dem så de knappt kan ta sig till jobbet. Det låter som att det hela gått över förväntan med Lizzy i sitt nya hem, och vi är väldigt tacksamma för det. 

Musse och Mimmi
Katter är som karameller säger man, det räcker inte med en, tar man en vill man gärna ha flera!
Det stämmer för Anna som adopterade en katt från Livbojen för ca ett år sedan, söta lilla Maja som till en början var ganska skygg. Numera är hon trygg och kompis med hundarna, berättar Anna.
Tyvärr har Annas ragdoll kille gått bort pga ålder men det innebar att plats fanns ledig i flocken.
Musse och Mimmi som kom med Dessie från en uppstallningsplats i södra Sverige visade sig vara två framåt och jättemysiga kissar som vill vara med på allt som händer.
Vi tänkte att de skulle passa bra hos Anna på torpet där de smsmåningom får kunna gå ut och testa på livet på landet. Vi tror det kommer passa kissarna väligt bra, speciellt för Musse som har otroligt mycket energi i kroppen och är en stor kille. 
Tack Anna för ytterligare adoption från Livbojen!
Bilden är från matte Anna, Musse och Mimmi har just landat i sitt nya hem!

Dessie
Dessie och Mimmi och Musse kom från en av Länsstyrelsens uppstallnngsplatser för katter och andra djur i södra Sverige. 
De tre var tama fina och sociala kissar. Tre helsvarta skönheter.
Dessie var den största svarta honan och hon visade sig vara en väldigt snäll och lugn katt.
Dessie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb innan hon fick flytta till nytt hem.
Dessie hade turen att få ett underbart hem hos Bosse och Christina i Skärpinge. De har redan hundar, katt och höns och tuppar. Här väntar ett väldigt stimulerande, tryggt och kärleksfullt hem.
Bilden är från när Dessie just har landat i sitt nya hem och skall stiga ut ur buren. Hon blev hälsad på av andra kissen och det hela gick bra hälsar nya husse! När hon blir helt trygg kommer hon få kunna gå ut och in som hon vill i huset på landet. Ett härligt kattliv väntar nu för söta fina Dessie. 
 

Grace
Mycket söt och social hona som vill vara med överallt. Sköldpaddsfärgad. 
Kom till Livbojen med två vuxna kattungar. De bodde hos en person som matat dem ute, men de ville ej ha dem och ej ta ansvar för dem.
Grace blev kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad.
Nu har Grace flyttat till sin nya husse och matte, det blev ett jourhem som tog hand om henne permanent, hon fångade Maries och Johnnys hjärta direkt och fick efter kastreringen flytta hem till dem.
De har via Livbojen hjälpt fyra katter till nya hem och hittade nu en misse som de ville ta hand om för livet. Så man kan säga att de räddat fem katter från olika hemska livsöden. Nu väntar ett liv som älskad kisse hos den nya familjen, här får hon ett stort och rymligt hus att inspektera, samt att hon får bli utekatt i den fina och mysiga miljö där de har sitt hus. Ett mycket härligt kattliv väntar nu Grace!
(På bilden ligger Grace på mattes sy-stol i sitt nya hem)

Oreo
Precis som kakan, sååå god och oemotståndlig!
Vad skulle Filippa som var jourhems matte göra när hon fick en oemotståndlig kille i jour? Fanns ju inget annat att göra än att adoptera den sötingen...
Oreo kom från en kille som inte längre kunde ha kvar honom pga dåligt mående och omfattande operationer. Han hade haft honom sedan han bara var ca 6 veckor gammal, och nu var han ett halvår.
Efter genomgång av kastrering, vaccination och id-märkning kommer nu fina Oreo få stanna i sitt jourhem permanent. 

 

Daffy
Honkatt på ca 7 månader, semilånghårig och svart-vit.
Syskon med Tassen och Sessan som fick hem under slutet av 2019.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige, Länsstyrelsen hade beslutat att de tre katterna inte fick komma åter till sin gamla ägare och katterna stod utan ägare. De tre hemlösa små kissarna kom till oss. 
Daffy  blev kastrerad, vaccinerad, id märkt och behandlad med stronghold mot öronskabb och flyttade sedan hem till Ildiko som tidigare har katten Devil via Livbojen. De två träffades i jourhemmet då Devil var där då matte Ildiko var bortrest. När Ildiko kom hem tog hon med sig båda katterna hem och det går väldigt bra. Katterna är bästa kompisar och leker och har det väldigt roligt tillsammans. Vilken tur att matte reste bort så Devil och Daffy kunde få träffas och få ett liv tillsammans. 

Malte
En social och vacker kille som är blåtigré. Född 2014.
Maltes matte var allvarligt sjuk och kunde inte längre ta hand om sin kisse längre. Han behövde få komma till ett nytt hem, något vi hjälpte till med. 
Malte var kastrerad och id-märkt sedan tidigare. Även avmaskad. 
Malte har nu flyttat till Eva och hennes man, de förlorade i dagarna sin vackra schäfer hund som lämnade ett stort tomrum.
Det gick inte många dagar förren saknaden efter ett husdjur var för stor, de ville ha någon ny liten varelse att lägga sin kärlek på.
Malte får det underbart bra, han får bo med dem på landet och det är en bra bit från vägen, med flera byggnader och stor tomt kommer Malte kunna få härliga marker att utforska. Men först börjar livet som innekatt tills han vant sig med miljön och kan få gå ut. Tills vidare får han nöja sig med det stora fina uterummet med fönster åt alla håll.

Siri
Vuxen hona på ett par år. Gråtabby och vit. 
Hon är en kisse som inte gillar andra katter. Hon vill inte heller bo med små barn, utan är gosig med vuxna personer, men har sin integritet och ibland vill hon kela, och ibland vara ifred. Hon är en besämd liten fröken.
Hon hittades i Eskilstunas centrala delar där hon försökte ta sig in i olika portar och sökte hjälp från människor. Vrålhungrig. Ej kastrerad. Ej märkt. Någon ägare hittades aldrig, trots försök. 
Insaf hade Siri i jour och hon fastnade så mycket för henne att när hon flyttade tillbaks till Sthlm så tog hon med Siri hem.
Nu bor Siri med Insaf och hennes familj i Sthlm, här blir hon innekatt och vi har fått rapport om att hennes nya familj älskar henne väldigt mycket. Hon får mycket uppmärksamhet och kärlek och har lagt på sig i vikt, hon var väldigt mager då hon hittades ute. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad. 

Tessie
Svart katthona med några vita strån på bröstet. 
Hon är ca 1.5 år gammal.
Tessie kom till Livbojen då hon var dräktig med sina två ungar Janson och Stefan i magen, de har växt upp och blivit tolv veckor och fått flytta till sitt nya hem.
Tessie var enda överlevande katten från ett ställe där de skjutit resten av katterna på gården, henne hade man lyckats stänga in i ett hus så hon slapp bli skjuten. Ett hemskt öde hade gått resten av Tessies kompisar till mötes tyvärr...
Tessie är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Den svarta skönheten bor numera hos Petra med familj i Hällberga. Efter några dagar i nya hemmet hälsar Petra att Tessie börjat knyta an lite till barnen redan, men hon är lite skygg fortfarande. Hon har börjat slappna av och busa lite på kvällarna. När hon är mer hemmastadd kommer hon kunna få börja gå ut, vilket vi tror hon kommer älska då hon verkar vara en liten jägare. 

Stefan och Jansson
Kattungar till mamma Tessie, kom till Livbojen då de låg i mammas mage och föddes i jourhem och växte upp med sin mamma och flera andra kissar som de blev vänner med och busade med. Efter en trygg och härlig kattungetid var der dags att börja livet på egen tass.
De fick flytta till samma hem då de bara var två ungar och de var väldigt tajta, redan från början då de föddes. Mamma katt var ganska överbeskyddande mot dem och älskade sina små kottar hela vägen tills de blev 12 veckor och fick flytta.
Bröderna bor numera hos Elina, fd jourhem till Livbojens katter. Hon hade förlorat två av tre katter på kort tid. Nu fick de två bröderna komma hem till Elina med familj för att få ett permanent hem. Vi har redan fått rapport och katterna ligger i soffan och myser med familjens barn och det hela går väldigt bra berättar nya matte. 
Vaccinerade två ggr, chippade och avmaskade. 

Zizzla
Kattunge till "Mammis-katt"
Syskon med till Zoya, Zantoz, och Zemla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
Camilla som tidigare varit jourhem och hade katten Mowits och katten Silje från Livbojen förlorade tragiskt nog Mowits här om dagen pga akut sjukdom, och katten Silje som blev ensam blev helt förkrossad, vägrade att äta och mådde dåligt.
Camilla hörde av sig och vi bestämde att Zizzla skulle kunna vara ett bra sällskap för Silje och de skulle nog kunna bli bra kompisar, båda är busiga och nyfikna och gillar andra katter. 
Nu bor Zizzla med Camilla och Silje och hon kommer få ett tryggt hem med dem i en stor och rymlig lägenhet och en innätad balkong där de kan ha skoj då det är lite varmare ute. 
 

Zemla
Kattunge till "Mammis-katt"
Syskon med till Zoya, Zantoz, och Zizzla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
Numera är Zemla Nyköpingsbo och bor med sin nya husse och matte Anderas och Linnéa. De har redan tidigare två katter, och hade kollat in Zemla på hemsidan en längre tid, när de såg att hon fortfarande itnte fått nåt hem och var sist ut i kullen så bestämde de sig för att adopera henne. Sagt och gjort nu bor lilla Zemla med sin nya familj som innekatt.