Ike
Smokefärgad och vit liten hane på ca 5.5 månader.
Fångades in med systern Isabella hos en man som samlat på sig lite för många kissar och kastrerade dem ej så det blev en koloni. Katterna får gott om bra mat och har krypin och katterna är ofta i väldigt bra skick när de kommer in till oss. Men de är skygga. Kattungarna har ganska snabbt blivit tama.
Han är kastrerad, id-tatuerad och vaccinerad samt avmaskad. 
Ike bor nu hos en kvinna och hennes sambo ute på landet med en till av Livbojens katter. Han har blivit klappbar och verkar trivas. Han kommer kunna få gå ut med tiden och springa som han vill då de har mycket stora domäner att röra sig på ute på landsbygden.

Isabella
Blå och vit hona med bomullsmjuk päls. 
Lilla Isabella föddes ute i det vilda, fångades in nyligen och vi beräknar åldern till ca ca 5.5 månader. Stället hon föddes på och fångades in har det varit katter i nöd på under flera år, Livbojen har räddat många katter från detta ställe. Vissa lever kvar där kasterade och märkta och har ett bra liv men det får ej bli för många katter hos mannen som tar hand om dem.
Idabella äter torrfoder och mjukmat och är duktig med kattlådan. Hon vill komma till ett tryggt hem med husse och/eller matte som är van att hantera blyga katter. Hon är skygg och fräser lite men man kan hålla henne och klappa. Hon utvecklas varje dag. Hon är kastrerad, id-tatuerad och vaccinerad samt avmaskad. 
Isabella har flyttat hem till Johanna som redan har en tam kattunge och vi hoppas denna lilla sötnos kan påverka Isabella på ett bra sätt och få henne att lita på oss människor lite mera. 
 

Kajsa
Kattunge född 191010 som kom in till Livbojen tillsammans med sin kattmamma och syskonen Loke och Disa. De hade bott hos en äldre tant där vi tagit hand om katter tidigare. Hon skulle bli avhyst från sin gård och den skulle säljas på exekutiv auktion. Kvinnan mådde väldigt dåligt över att få lämna sin gård och sina katter ifrån sig. Hela kattfamiljen hade varit inne under tiden och fått en rätt bra uppväxt, de var i fint skick då de kom in. De blev chippade och avmaskade och vaccinerade med första sprutan, veterinären på Vettris bedömde att ungarna var i fint hälsotillstånd. 
Nu bor Ciara hos Veronica och hennes hankatt. Här blir de innekatter med tillgång till en inglasad stor fin balkong som de kan vara ute på och utforska. Vi hoppas verkligen att de två kissarna blir vänner med varandra.
Ps kortet är från de första dagarna då Ciara landade i sitt nya hem. 

Loke och Disa
Kattsyskon födda 191010 som kom in till Livbojen tillsammans med sin kattmamma och syskonet Kajsa. De hade bott hos en äldre tant där vi tagit hand om katter tidigare. Hon skulle bli avhyst från sin gård och den skulle säljas på exekutiv auktion. Kvinnan mådde väldigt dåligt över att få lämna sin gård och sina katter ifrån sig. Hela kattfamiljen hade varit inne under tiden och fått en rätt bra uppväxt, de var i fint skick då de kom in. De blev chippade och avmaskade och vaccinerade med första sprutan, veterinären på Vettris bedömde att ungarna var i fint hälsotillstånd. 
Loke och Disa bor nu tillsammans med Sofia och familj. Bilderna på dem är från deras första dagar i det nya hemmet, Loke är extremt framåt medans Disa är blygare av sig men hon får ta den tid på sig som hon behöver hälsar nya matte. 
 

Ciara
Söt liten sköldpaddsfärgad hona på 9 månader.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen. 
Kom till Livbojen med sina två syskon då ägaren ej kunde ta hand om dem längre. 
De har varit innekatter och är rumsrena. De har varit ute väldigt lite men kan räknas som innekatter. 
Ciara har nu fått ett permanet hem hos Sara som bor i en liten lägenhet i Eskilstuna. De två kommer förmodligen att få väldigt bra sällskap av varandra framöver. Ciara är en mycsig ungkatt som inte gillar andra katter och mest vill ty sig till en person så det här verkar vara perfekt för henne och för nya matte med. 

Mandy
Söt liten sköldpaddsfärgad hona på 9 månader.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen.
Kom till Livbojen med sina två syskon då ägaren ej kunde ta hand om dem längre. 
De har varit innekatter och är rumsrena. De har varit ute väldigt lite men kan räknas som innekatter. 
Nu bor Mandy hos en äldre man som saknat katt under en tid. Han har en lägenhet med en in-nätad balkong som kommer bli perfekt för mandy att sitta och kika ut igenopm.- Mandy gillade inte andra katter så mycket så det passade henne perfekt med det här hemmet. Redan då nya husse hälsade på blev det spinn och gos. 

Jimbo
Söt liten brun-tigrerad och vit hane på 9 månader.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad genom Livbojen.
Kom till Livbojen med sina två syskon då ägaren ej kunde ta hand om dem längre. 
De har varit innekatter och är rumsrena. De har varit ute väldigt lite men kan räknas som innekatter. 
Jimbo har fått ett hem hos Tina och Ulla som sedan tidigare har tre st honkatter, nu får Jimbo ett hem med flera andra katter samt även hund och höns som ingår i familjens gård. Här kommer Jimbo kunna få gå ut med tiden och vi tror han kommer att gilla det för han verkar växa till sig och bli en riktigt stor kille. 

Doris och Hjördis
Kattungar som kom till Livbojen då deras matte inte kunde ta hand om dem länmgre pga ändrade levnadsförhållanden.
De var redan chippade och vaccinerade då de kom till oss. Matte ville att de skulle placeras i ett gemensamt hem, sagt och ggjort vi letade efter ett gemensamht hem åt syskonen och det fick de hos Carina med sambo som bor i Kolbäck. Och de kunde inte nöja sig med dessa två utan adopterade även busen Lukas med.
Nu bor dessa tre kissar hos Carina och de kommer få ett underbart liv på landet där de så småningom kommer kunna få gå ut, familjen har haft ketter i 25 år och längtade nu efter nya små familjemedlemmar att ta hand om och ge ett kärleksfullt och tryggt hem. 
 

Lukas
Kom till Livbojen då hemmet han bodde i hade en hund som gick för hårt på honom, han hann ej undan och kunde ej rå på den och till slut blev det för mycket för honom. Även om han gillar hundar så var denna hund lite för mycket för lilla Lukas. 
När han kom till jourhemmet var han redan chippad och vaccinerad. Han blev kastrerad via Livbojen innan han fick ett nytt hem. Och även avmaskad blev han.
Han bor nu med Carina och sambo i Kolbäck, och sina nya "systrar" Doris och Hjördis, se inlägget ovan. 

Belle
Belle är en rätt liten och nätt honkatt på 8-9 månader. Hon är busig, mycket fart i henne, älskar att leka och vara med överallt. Spinnig och social. Hon är lite på sin vakt inför andra katter och kan nog fungera som ensamkatt eller med en snäll och tålig katt, hon vill gärna bestämma och gå sin egen väg. 
Hon kom med sin bror Murphy till Livbojen pga att familjen hade fått allergi och hade försökt hitta hem åt dem på egen hand, men de hade ej lyckats. 
Vid intresse smsa Sara på 070-3954781 och berätta vad ni heter, vart ni bor och vilken typ av hem ni kan erbjuda lilla söta Belle. 
Katterna kom till Livbojen då familjen blivit allergiska och på egen hand inte kunnat finna eget hem till dem efter flera försök. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång samt id-märkt. 
Adoptionskostnad 1100 kr.
Numera bor Belle hos Anderas med familj, de bor i Sundbyholm och har även en liten hund i familjen.
Vi tror Belle kommer trivas fint i familjen då hon är en självständig katt som är trygg i sig själv och gillar då det händer saker. När hon blivit mer hemtam kan hon få gå ut då familjen bor fint på landet med närhet till härlig miljö för en liten nyfiken katt som kan fånga mycket möss därute. 

Murphy
Svart hane på ca 8-9 månader.
Han är ganska stor för sig ålder och väger över 4 kg redan. Han blir förmodligen en stor kille. 
Han kom med sin syster Belle till Livbojen pga att familjen hade fått allergi och hade försökt hitta hem åt dem på egen hand, men de hade ej lyckats. 
Numera bor Murphy hos Sebastian med familj i Flen, där får han även en hundkompis. När han blir mer trygg framöver så kommer han kunna få gå ut då familjen bor på landet och har en fin miljö för djur och barn utanför knuten. 
Första kvällen var det mycket intryck för Murphy men han var vid gott mod hela kvällen och verkade gilla familjelivet där det händer lite, för han är en aktig och självständig och trygg kisse. 
Bilden är från när Murphy ligger och spanar på fiskarna i akvariet, vilket är en av hans nya favorit sysselsättningar. 

Daisy
Söt och social hona på ca 2 år. Daisy är bruntigrerad och har lite vitt på nosen som gör att hon ser nyfiken och gullig ut. 
Hon kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hamnade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
De känns klara för att börja sina liv nu på egen tass.
Nu har Daisy börjat sitt liv på egen tass hemma hos Alvin och Maria i Västerås.
Daisy kommer bli innekatt hos paret och få mycket gos och kärlek och uppmärksamhet. Daisy visade sig vara en mycket kelig kisse och gillade framförallt människor framför katter så det passar bra för henne att få vara ensamkatt i sitt nya hem. 

Sven
En mycket vacker rödtigrerad hane på ca 3,5 år. 
Han kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hamnade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
Vid en veterinärkoll 200212 bedömdes han vara i fint skick av veterinär på Vettris i Eskilstuna. 
Sven har flyttat hem till Noelia och Per. De förlorade nyligen sin katt Davies, som adopterats via Livbojen under 2019. Kattkompisen Harley var ensam kvar.
Nu fyller Sven tomrumet efter den röda kissen Davies, Sven är ju också en röding och vi hoppas på att den nya kombinationen av kissar blir lika bra som den förra. 

Luna
Söt och social hona på ca 1 år.
Hon kom till Livbojen med ett gäng på totalt 9 vuxna och 13 kattungar.
De bodde hos en tant som hade tappat greppet om antalet katter och de förökade sig hemma hos henne. Länsstyrelsen omhändertog dem. De hamnade på en uppstallningsplats och fick ej komma tillbaks till sin ägare igen, de var hemlösa och hotades av avlivning då uppstallningsplatsen ej har något ansvar för att omplacera katter. Ett vanligt problem som ökat då det handlar om pengar och huskatter saknar värde. 
Katterna verkar haft ett bra liv ändå hemma hos tanten, de var fina i hullet, pälsen och hade ingen öronskabb och var ej rädda för händer och helt rumsrena och snälla. De kom snabbt in rutinerna i jourhemmet och kasterades, vaccinerades och chippades och avmaskades.
Luna har nu fått flytta till Martina med familj, där kissen Tudor från Livbojen redan bor samt en kisse till.
Luna har snabbt kommit in i familjelivet och till sonens stora glädje önskar hon bli klappad och myst med av honom. 
Hon passar bra in i familjen hälsar nya matte, som tog denna bild på Luna där hon ligger och trampar lite mysigt i lufren. 

Alfred
Detta är en nio årig kille som väger 6.5 kg.
Jourmatte beskriver honom som 6.5 kg ren kärlek och gos.
Alfreds husse dog och vi tog då in honom till Livbojen, under flera veckor gick han in och ut i huset som stod tomt och hade bara någon som lade lite mat hos honom då och då. Han fick en ny chans hos Livbojen, han skulle inte längre gå ensam och okastrerad. 
Vi tror att Alfred skulle passa hos äldre personer som vill ha sällskap av en kelgris.
Alfred blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Numera bor Alfred med Annette och hennes man. Han blir innekatt i en lägenhet under del av året, men på sommaren får han åka med ut till parets sommarstuga och vara utekatt under den fina årstiden. Det blev ett perfekt hem för mysiga stiliga grabben Alfred. 
 

Zolo
En gråtigrerad fin högbent kille på 5 år. 
Han är en väldigt snäll kille som är social och gillar människor och tycker om lugna katter att umgås med. 
Han kom med flera andra katter från en uppstallningsplats i södra Sverige. Utan bakgrund tyvärr. 
Han har precis fått en mun-sanering och dragit ut flera dåliga tänder. Samt fått rengöring av de tänder han har kvar. Nu är hans mun väldigt fin och han äter både torrfoder och mjukmat. 
Zolo var redan kastrerad. Vi ordnade så han blev vaccinerad samt chippad och avmaskad.
Nu har Zolo fått ett hem hos sin nya famil som består av katten Tindra, och människorna Simone, Alexander, och Chris Han blir här innekatt och kommer få mycket bus med sin nya kompis Tindra, de har även en ingladad balkong de kan sitta och spana lite ifrån. 
En underbar katt som genomgått två tandoperationer och fått ett helt nytt liv utan plåga och kunna äta all mat han vill ha!

Roxy
Kom till Livbojen med Julle, de hade bott i ett hem där ena parten i hushållet har djurförbud. Kvinnan skaffade katter och skrev dem på sin partner i hopp om att katterna ej skulle tas från dem, men i flera omgångar har Länsstyrelsen kommit på deras sätt att försöka skaffa nya katter.
Roxy var chippad men ej vaccinerad och kastrerad, så det ordnades via Livbojen. Hon blev även avmaskad.
Vackra Roxy har nu flyttat till Johanna F. som sedan tidigare har katten Oscar via Livbojen och även en katt till. 
Vi hoppas att de tre kissarna kommer blida en liten flock med lyckliga kissar som trivs med varandra!

Julle
Kom till Livbojen med Roxy, de hade bott i ett hem där ena parten i hushållet har djurförbud. Kvinnan skaffade katter och skrev dem på sin partner i hopp om att katterna ej skulle tas från dem, men i flera omgångar har Länsstyrelsen kommit på deras sätt att försöka skaffa nya katter.
Julle var kastrerad och chippad, han blev vaccinerad och helkroppsrakad när han kom in, hans päls var i ett hemskt skick med bajs inbakad i pälsen. Nu kan han röra sig och är en lycklig kisse, han bor numera permanent i jourhemmet hos Eva med familj, Freja och de andra kissarna. 

Sötnos
Sötnos är en svart och vit honkatt på ca två år, som kom till Livbojen med sin kattmamma, samt syskonet Toffsan, och småsyskonen Kiki, Grållan och Kompis. Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping,  och befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Sötnos är snäll och hanterbar, lite blyg i sättet, kan vara lite rädd i början men väldigt social så fort hon får lite tid att landa.Hon går bra ihop med andra katter men kan nog vara ensamkatt med i hushållet. Hon har varit utekatt men är numera innekatt och de går fint det med. 
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Sötnos bor numera med sin matte som innekatt och ensamkatt, här får hon massor av kärlek och omsorg, då saknaden efter förra katten Trixie gjorde att längtan efter katt blev för stor fick Sötnos komma till sin nya matte.
Matte rapporterar att Sötnos är blyg men tam och gosig, hennes barnbarn har hälsat på och fått gosa med henne i soffan. Vi tackar så mycket för bilden :) 

Grållan
Mycket liten till växten men enligt uppgift snart ett år gammal.
Hon är blå och vit och långhårig.
Kommer från en gård utanför Malmköping där hon och fem kissar till bodde, okastrerade. Alla skulle förmodligen blivit dräktiga i vår. Vi tog in hela gänget till Livbojen så de kunde kastreras och komma till nya hem. Sötnos, Toffsan, Kompis och Kiki var i samma gäng som Grållan. Mammakatt blev kastrerad, märkt, vaccinerad och avmaskad och fick sedan komma åter till sin gård där hon trivdes för att fortsätta leva på sina egna premisser, där hon älskade att vara ute och jaga möss. Nu behöver gården inte ha fler okastrerade kissar och mamma-katt får leva ett härligt kattliv. 
Grållan blev kastrerad (den lilla ulltussen vägde endast 1.7 kg vid kastreringen), vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon fick flytta till nytt hem hos Hampus som sedan tidigare har en kisse från Livbojen som han adopterade för ca ett år sedan. Han tyckte att hans kisse hemma skulle behöva en vän för han är iväg och jobbar om dagarna och nu har katterna varandra där hemma.
Vi fick rapport efter ca två veckor att Grållan leker och äter ur samma skål som sin kompis men att de fortfarande kan fräsa lite åt varandra. 
Ps bilden är från Grållans nya hem där hon ligger på en filt och verkar helt nöjd med tillvaron!

Toffsan
Toffsan är en svart och vit honkatt på ca två år, som kom till Livbojen med sin kattmamma, syskonen Grållan och Kompis, samt de större syskonen Sötnos och Kiki. Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping,  och befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Hon är en jättehärlig liten hona med sammetsmjuk päls, som alla dessa kissar har. Gosig, söt, snäll mot andra katter, helt rumsren och äter både torrfoder och mjukmat. Väldigt lättanpassad till jourhemmet. Hon älskar sina kattkompisar i jourhemmet och kan flytta med nån av dem till nytt hem eller till någon annan som har en katt i behov av sällskap. 
Toffsan är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Hon bor nu med AnnaLena och Ulf i Tumbo, de har sedan tidigare en kastrerad 7 årig hane som de tror kan uppskatta lite sällskap. Kissarna får vara både inne och utekatter, som de önskar. Toffsan är en van utekatt så när hon blir trygg i sitt nya hem och får börja gå ut så tror vi hon kommer uppskatta detta. 

Kompis
Kompis är en svart och vit honkatt på ca ett år, som kom till Livbojen med sin kattmamma, syskonen Grållan och Kiki, samt de större syskonen Sötnos och Toffsan.  Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping, alla de befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Kompis blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och avmaskad.
Kompis bor numera med Ebba och hennes sambo och kissen Truls, vi har fått uppdateringar att Kompis redan första dagen leker för sig själv, och att Truls tittar på lite skeptiskt. Vi tror att de båda snart börjar busa tillsammans. Kompis är verkligen modig som tar för sig direkt i sitt nya hem.

Kiki
Kiki är en svart och vit honkatt på ett år, som kom till Livbojen med sin kattmamma samt syskonen Grållan och Kompis, och även hennes storasystrar Sötnos och Toffsan. Dessa sex honor levde som okastrerade utekatter på en gård utanför Malmöping, alla befarades bli dräktiga till våren. Katterna fick inte komma in där de bodde pga allergi, men de hade blivit väl omhändertagna och var så gott som tama allihopa och hade fått gott om mat under tiden på gården. I samarbete med ägarna till gården kom katterna till Livbojen för att kastreras och hitta nya hem. 
Kiki blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och vi letade sedan ett passande hem för henne.
Hon bor numera med katten Browine från Livbojen och husse Marcel.
Då matte och husse separerat och Brownie blev ensamkatt i hushållet blev han helt förkrossad och jamade efter en ny vän. Nu har Brownie fått en ny flickvän och vi hoppas de två kissarna blir ett par och kommer att få mycket glädje av varandra då husse jobbar om dagarna. 
Ps bilden är från hennes nya hem där man även ser lite av kompisen Brownie i dörröppningen. 

Beata, numera Strimma
En sköldpaddsfärgad hona på ca 6 månader. 
Kom in till Livbojen med sin mamma Grace och syster Betty. 
Kattfamiljen hade bott mestadels ute och blivit matade, ingen ville ta ansvar för kattfamiljen och de fick komma till jourhem inom Livbojen.
Är kastrerad, vaccinerad samt chippad och avmaskad. Är rumsren. 
Blyga Strimma fick chansen till ett nytt hem i Skutskär hos Erica med familj med familj, där redan kattbröderna fanns redo att välkomna henne. 
Hon flyttade dit med lite osäkert reslutat, men det blev bättre än vi någonsin kunnat tänka oss. Strimma blev snabbt en del av ffamiljen och fick hjälp av de tama kattbröderna at komma in i familjelivet.
Bilden är ifrån Strimmas nya hem där hon redan från början lekte och utforskade. 

Matilda
En ung hona på ca 6 månader som kom till oss via en av södra Sveriges uppstallningsplatser för djur. Tyvärr fick vi ingen bakgrundsinformation om henne. Hon var okastrerad och omärkt och var väldigt kelig, och var väldigt liten.
Hon charmade direkt en kattspekulant och blev bokad.Vi såg till att hon blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och därefter fick hon flytta till sitt nya hem.
Matilda bor numera med Anna och familj som sedan tidigare har två st katter. Familjen längtade väldigt mycket efter henne och var väldigt glada över sin nya lilla kompis. Hon kommer bli en väldigt älskad liten kattflicka. 
 

Elsa
En vacker helsvart hona som är 1.5 år gammal.
Hon kommer från samma hem som Disa och Stella och kom till oss pga allergi hos ägaren. De tre flickorna hade blivit upphittade då de va 5-6 veckor på en gård där katter inte hade ett bra liv. Killen tog hand om dessa tre och räddade dem från ett osäkert liv på gården. 
Elsa är en fin och social tjej som tycker om att leka och vara med där det händer saker, hon är ok med andra katter men inte beroende av att vara med någon, utan är hellre med människor och är ganska självständig av sig. Är ej i behov av annan katt i hemmet.
Hon är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Veronica och Göran med sin son och två hundar bor i Tumba och de har adopterat fina Elsa nu till sin lilla flock. Vi hoppas att Elsa och hundarna skall komma överens och bli vänner. Familjen hade saknat livet utan katt och var glada att få hem fina Elsa till sitt hem. 
 

Disa
En helmysig svart hona på två år.
Hon har varit innekatt hela sitt liv. Kom till Livbojen med Stella och Elsa pga allergi hos ägaren. Då de var små bodde de på en gård med massor av okastrerade stallkatter berättade den förra ägaren. Han säger sig tagit hand om de tre katterna då de var ca fem veckor gamla bara. 
Disa gillade verkligen inte andra katter. Hon behövde få bli ensamkatt i sitt nya hem.
Och det fick hon bli. 
Hon kelar mycket, spinner, är med i soffan och är en väldigt bra kopmis om man vill ha sällskap.
Hon var kastrerad när hon kom till oss men blev vaccinerad, chippad och avmaskad här på Livbojen.
Disa fick det perfekta hemmet för henne tycker vi. En ensam dam som nyligen förlorat både make och katt och var ensam och behövde sällskap. Mysigare katt än Disa kan hon faktiskt inte få! Hon får en riktigt bra  kompis och vi tror de båda kommer ha mycket nytta och glädje av varandra genom de kommande åren framöver. En perfect match helt enkelt!

Stella, numera Mimmi
Hon kom till Livbojen med Elsa och Disa, då husse fått allergi. Hon är enligt uppgift från fd ägaren 1.5 år gammal. 
Då de var små bodde de på en gård med massor av okastrerade stallkatter berättade den förra ägaren. Han säger sig tagit hand om de tre katterna då de var ca fem veckor gamla bara. 
Kissarna visade sig vara väldigt mysiga och härliga, Stella fick ganska omgående genomgå en kastrering, vaccination samt id-märkning och även avmaskning. 
Hon har nu flyttat till Anna och Adam som gärna ville adoptera en liten bäbis att lägga sin kärlek på.
Matte hade bestämt att hon skulle heta Mimmi, och så blev det. 
Bilden är från första dagen då hon kom till sitt nya hem, efter en stund då hon busat och ätit så tog hon en tupplur i soffan.
Husse och matte verkar väldigt nöjda med sin nya familjemedlem som blir innekatt och bortskämt liten hårboll!

Amy
Liten sköldpaddsfärgad och vit långhårig ungkatt på ca 6 månader.
Hon är lite rädd av sig till sättet. Kom till oss med sina två bröder Albin och Agathon. De bodde på en gård där mannen som matade dem blivit sjuk och inte kunde ta hand om dem längre, de hade till mesta delen vistats utomhus. 
Nu kom alla tre ungkatter till oss för att få nya liv och trygga hem. 
Amy blev kastrerad, vacccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon är lekfull och rumsren.
Nu bor Amy med sin matte Frida som sedan tidigare har en vovve och en kisse.
Matte rapporterar efter några dagar att Amy är väldigt kelig men rädd. Hon behöver tid på sig men det har matte tålamod med ett ge henne. 
 

Albin 
Långhårig kattkille på ca 5 månader. 
Vi har gjort en tidig kastrering på honom och brorsan.
Han är även vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han kom till Livbojen med sina två syskon Albin och Amy.
De hade bott på en gård där de matats och fått komma in lite men de kunde inte ha dem kvar, bla pga svår sjukdom. Så de fick komma till Livbojen för att kunna få en ny chans i livet.
Numera bor Albin med Madeleine och familj i en lägenhet där han blir innekatt. I hemmet finns redan en fin kattflicka som väntar på att få en busig liten kompis att vara med om dagarna då familjen är iväg på annat.
Nu har båda döttrerna i familjen "varsin kisse" som de är väldigt glada över hälsar nya matte. 

Agathon
Långhårig kattkille på ca 5 månader. 
Vi har gjort en tidig kastrering på honom och brorsan.
Han är även vaccinerad, chippad och avmaskad.
Han kom till Livbojen med sina två syskon Albin och Amy.
De hade bott på en gård där de matats och fått komma in lite men de kunde ej ha kvar dem, bla pga svår sjukdom. Så de fick komma till Livbojen för att kunna få en ny chans i livet.
Numera bor Agathon med sin husse och matte Tommy och Oksana, de har en inhägnad kattgård i Sköldinge och de har tre andra katter redan.
Här blir Agathon aldrig ensam och kommer få flera nya kompisar att leka med.  

Charles numera Dino
Svart-vit hane på ca ett år.
Han och Celine och Cesar kom till Livbojen ifrån en uppstallningsplats för djur från södra Sverige, ägaren hade fått djurförbud och Charles med syskon hade ingenstans att ta vägen.
Han blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu har Charles fått ett nytt hem, han kom till ett par där han blivit mycket älskad. Han är lite rädd av sig men har börjat leka berättar nya matte och husse. Han gillar även att åka bil berättar paret för oss. 
Ps bilden på Dino är från en hälsning från hans nya hem, matte och husse berättar att Dino blivit mycket kelig och mysig och de är väldigt nöjda med honom. 


 

Ceasar
Långhårig svartbrun hankatt på ca ett år.
Han kom till Livbojen med två syskon Celine och Cesar, de var väldigt rädda men de var glada att komma in i värmen då de inte haft det så bra förut. Vi vet bara att de skulle avlivas, inte så mycket mer om dem. De kom i brurar till oss på Livbojen och vi tog dem som dem var utan ytterligare info.
Ceasar blev kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad, därefter började vi leta nytt hem åt honom.
Han har nu blivit adopterad av Gustaf och Ashley som bor i Stora Sundby med sina två andra katter. Vi tror det blir skoj för Ceasar med kompisar och att han kommer kunna få utvecklas i sin egen takt i det nya hemmet. 
Ps bilden på Ceasar är från nya hemmet där han ligger och spanar lite i kattlådan. 
 

Vanja och Lava
Kattflickorna föddes hos en kattsamlare som på nytt börjat samla på sig katter, efter sitt djurförbud. Länsstyrelsen och polisen gjorde ett tillslag och tog Vanja och Lava plus de andra kissarna kom till Livbojen. De var tillsammans med bla Mini, Flix, mfl.
Flickorna hade blivit något skyygga av sitt tidigare liv, de hade förmodligen haft det tufft med dåligt med mat, de var fulla med öronskabb och mask mm och magra. Det dröjde några veckor innan vi fick ordning på deras magar, och allmänna hälsa. Sedan började de må fint och leka osv, men vi såg att flickorna inte trivdes inne i lägenheten i jourhemmet. Enda gången de levde upp lite var när balkonen öppnades och de fick känns doften av frihet.
Flickorna var ca ett år gamla. De blev kastrerade, vaccinerade, märkta, avmaskade och behandlade med stronghold mot öronskabb och var i fint skick när de flyttade till Mia på Björnmossens gård, där det finns ett litet mysigt stall där kissarna komemr att få bo. 
Stallkatterna Ayla och Frank har fått bo många år istallet, men nu har Frank gått bort och Ayla är en gammal kisse som inte har så länge kvar. Nu har de två nya flickorna fått ett nytt liv i stallet oh kissarna kommer kunna bli kompis med Ayla då de börjar få gå fritt.
En härlig tid med mycket spännande väntar nu kissarna i sitt nya hem, först blir de etablerade i stallet och sedan får de komma ut i stallet och sedan ut i friheten, sedan får de komma och gå som de vill. Mycket gosiga korgar mm fanns redan på plats för kissarna då de anlände. De var väldigt efterlängtade. 

Mini, numera Lizzy
En superhärlig katt fröken på ca 21 veckor med speciella behov.
Mycket tam och social i sättet. 
Mini är fullt vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb.
Mini var en extremt liten katt till växten, trots den bästa maten jourmatte kunde ge henne, avmaskningar och specialfoder så blev hon inte så stor så det gick att kastrera henne, utan hon vägde bara runt ett kg när hon fick flytta till sitt nya hem.
Hon var född hos en kattsamlare som på nytt börjat samla på sig katter, efter sitt djurförbud. Länsstyrelsen och polisen gjorde ett tillslag och tog Mini och de andra kissarna. Hon kom till Livbojen med dem, Ninja, Flix, Lava, mfl.
Mini fick ett hem och bytte namn till Lizzy.
Hon bor numera hos Emma och Sofia med sin andra katt Cassie, Lizzy blir nu lillasyster. Vi har redan fått rapport om att första mötet mella kissarna gick bra och att Lizzy är så kelig med dem så de knappt kan ta sig till jobbet. Det låter som att det hela gått över förväntan med Lizzy i sitt nya hem, och vi är väldigt tacksamma för det. 

Musse och Mimmi
Katter är som karameller säger man, det räcker inte med en, tar man en vill man gärna ha flera!
Det stämmer för Anna som adopterade en katt från Livbojen för ca ett år sedan, söta lilla Maja som till en början var ganska skygg. Numera är hon trygg och kompis med hundarna, berättar Anna.
Tyvärr har Annas ragdoll kille gått bort pga ålder men det innebar att plats fanns ledig i flocken.
Musse och Mimmi som kom med Dessie från en uppstallningsplats i södra Sverige visade sig vara två framåt och jättemysiga kissar som vill vara med på allt som händer.
Vi tänkte att de skulle passa bra hos Anna på torpet där de smsmåningom får kunna gå ut och testa på livet på landet. Vi tror det kommer passa kissarna väligt bra, speciellt för Musse som har otroligt mycket energi i kroppen och är en stor kille. 
Tack Anna för ytterligare adoption från Livbojen!
Bilden är från matte Anna, Musse och Mimmi har just landat i sitt nya hem!

Dessie
Dessie och Mimmi och Musse kom från en av Länsstyrelsens uppstallnngsplatser för katter och andra djur i södra Sverige. 
De tre var tama fina och sociala kissar. Tre helsvarta skönheter.
Dessie var den största svarta honan och hon visade sig vara en väldigt snäll och lugn katt.
Dessie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb innan hon fick flytta till nytt hem.
Dessie hade turen att få ett underbart hem hos Bosse och Christina i Skärpinge. De har redan hundar, katt och höns och tuppar. Här väntar ett väldigt stimulerande, tryggt och kärleksfullt hem.
Bilden är från när Dessie just har landat i sitt nya hem och skall stiga ut ur buren. Hon blev hälsad på av andra kissen och det hela gick bra hälsar nya husse! När hon blir helt trygg kommer hon få kunna gå ut och in som hon vill i huset på landet. Ett härligt kattliv väntar nu för söta fina Dessie. 
 

Grace
Mycket söt och social hona som vill vara med överallt. Sköldpaddsfärgad. 
Kom till Livbojen med två vuxna kattungar. De bodde hos en person som matat dem ute, men de ville ej ha dem och ej ta ansvar för dem.
Grace blev kastrerad, vaccinerad och chippad och avmaskad.
Nu har Grace flyttat till sin nya husse och matte, det blev ett jourhem som tog hand om henne permanent, hon fångade Maries och Johnnys hjärta direkt och fick efter kastreringen flytta hem till dem.
De har via Livbojen hjälpt fyra katter till nya hem och hittade nu en misse som de ville ta hand om för livet. Så man kan säga att de räddat fem katter från olika hemska livsöden. Nu väntar ett liv som älskad kisse hos den nya familjen, här får hon ett stort och rymligt hus att inspektera, samt att hon får bli utekatt i den fina och mysiga miljö där de har sitt hus. Ett mycket härligt kattliv väntar nu Grace!
(På bilden ligger Grace på mattes sy-stol i sitt nya hem)

Oreo
Precis som kakan, sååå god och oemotståndlig!
Vad skulle Filippa som var jourhems matte göra när hon fick en oemotståndlig kille i jour? Fanns ju inget annat att göra än att adoptera den sötingen...
Oreo kom från en kille som inte längre kunde ha kvar honom pga dåligt mående och omfattande operationer. Han hade haft honom sedan han bara var ca 6 veckor gammal, och nu var han ett halvår.
Efter genomgång av kastrering, vaccination och id-märkning kommer nu fina Oreo få stanna i sitt jourhem permanent. 

 

Daffy
Honkatt på ca 7 månader, semilånghårig och svart-vit.
Syskon med Tassen och Sessan som fick hem under slutet av 2019.
Kom till Livbojen från en uppstallningsplats i södra Sverige, Länsstyrelsen hade beslutat att de tre katterna inte fick komma åter till sin gamla ägare och katterna stod utan ägare. De tre hemlösa små kissarna kom till oss. 
Daffy  blev kastrerad, vaccinerad, id märkt och behandlad med stronghold mot öronskabb och flyttade sedan hem till Ildiko som tidigare har katten Devil via Livbojen. De två träffades i jourhemmet då Devil var där då matte Ildiko var bortrest. När Ildiko kom hem tog hon med sig båda katterna hem och det går väldigt bra. Katterna är bästa kompisar och leker och har det väldigt roligt tillsammans. Vilken tur att matte reste bort så Devil och Daffy kunde få träffas och få ett liv tillsammans. 

Malte
En social och vacker kille som är blåtigré. Född 2014.
Maltes matte var allvarligt sjuk och kunde inte längre ta hand om sin kisse längre. Han behövde få komma till ett nytt hem, något vi hjälpte till med. 
Malte var kastrerad och id-märkt sedan tidigare. Även avmaskad. 
Malte har nu flyttat till Eva och hennes man, de förlorade i dagarna sin vackra schäfer hund som lämnade ett stort tomrum.
Det gick inte många dagar förren saknaden efter ett husdjur var för stor, de ville ha någon ny liten varelse att lägga sin kärlek på.
Malte får det underbart bra, han får bo med dem på landet och det är en bra bit från vägen, med flera byggnader och stor tomt kommer Malte kunna få härliga marker att utforska. Men först börjar livet som innekatt tills han vant sig med miljön och kan få gå ut. Tills vidare får han nöja sig med det stora fina uterummet med fönster åt alla håll.

Siri
Vuxen hona på ett par år. Gråtabby och vit. 
Hon är en kisse som inte gillar andra katter. Hon vill inte heller bo med små barn, utan är gosig med vuxna personer, men har sin integritet och ibland vill hon kela, och ibland vara ifred. Hon är en besämd liten fröken.
Hon hittades i Eskilstunas centrala delar där hon försökte ta sig in i olika portar och sökte hjälp från människor. Vrålhungrig. Ej kastrerad. Ej märkt. Någon ägare hittades aldrig, trots försök. 
Insaf hade Siri i jour och hon fastnade så mycket för henne att när hon flyttade tillbaks till Sthlm så tog hon med Siri hem.
Nu bor Siri med Insaf och hennes familj i Sthlm, här blir hon innekatt och vi har fått rapport om att hennes nya familj älskar henne väldigt mycket. Hon får mycket uppmärksamhet och kärlek och har lagt på sig i vikt, hon var väldigt mager då hon hittades ute. 
Hon är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad. 

Tessie
Svart katthona med några vita strån på bröstet. 
Hon är ca 1.5 år gammal.
Tessie kom till Livbojen då hon var dräktig med sina två ungar Janson och Stefan i magen, de har växt upp och blivit tolv veckor och fått flytta till sitt nya hem.
Tessie var enda överlevande katten från ett ställe där de skjutit resten av katterna på gården, henne hade man lyckats stänga in i ett hus så hon slapp bli skjuten. Ett hemskt öde hade gått resten av Tessies kompisar till mötes tyvärr...
Tessie är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad.
Den svarta skönheten bor numera hos Petra med familj i Hällberga. Efter några dagar i nya hemmet hälsar Petra att Tessie börjat knyta an lite till barnen redan, men hon är lite skygg fortfarande. Hon har börjat slappna av och busa lite på kvällarna. När hon är mer hemmastadd kommer hon kunna få börja gå ut, vilket vi tror hon kommer älska då hon verkar vara en liten jägare. 

Stefan och Jansson
Kattungar till mamma Tessie, kom till Livbojen då de låg i mammas mage och föddes i jourhem och växte upp med sin mamma och flera andra kissar som de blev vänner med och busade med. Efter en trygg och härlig kattungetid var der dags att börja livet på egen tass.
De fick flytta till samma hem då de bara var två ungar och de var väldigt tajta, redan från början då de föddes. Mamma katt var ganska överbeskyddande mot dem och älskade sina små kottar hela vägen tills de blev 12 veckor och fick flytta.
Bröderna bor numera hos Elina, fd jourhem till Livbojens katter. Hon hade förlorat två av tre katter på kort tid. Nu fick de två bröderna komma hem till Elina med familj för att få ett permanent hem. Vi har redan fått rapport och katterna ligger i soffan och myser med familjens barn och det hela går väldigt bra berättar nya matte. 
Vaccinerade två ggr, chippade och avmaskade. 

Zizzla
Kattunge till "Mammis-katt"
Syskon med till Zoya, Zantoz, och Zemla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
Camilla som tidigare varit jourhem och hade katten Mowits och katten Silje från Livbojen förlorade tragiskt nog Mowits här om dagen pga akut sjukdom, och katten Silje som blev ensam blev helt förkrossad, vägrade att äta och mådde dåligt.
Camilla hörde av sig och vi bestämde att Zizzla skulle kunna vara ett bra sällskap för Silje och de skulle nog kunna bli bra kompisar, båda är busiga och nyfikna och gillar andra katter. 
Nu bor Zizzla med Camilla och Silje och hon kommer få ett tryggt hem med dem i en stor och rymlig lägenhet och en innätad balkong där de kan ha skoj då det är lite varmare ute. 
 

Zemla
Kattunge till "Mammis-katt"
Syskon med till Zoya, Zantoz, och Zizzla.
Mammakatt och hennes fyra ungar kom in till Livbojen då kattungarna var ca 6 veckor gamla. 
De kom från samma gård som Bettan och hennes kattungar. Allt som allt räddade vi 15 katter från denna gård, varav 12 st av dem var honor. Nästa sommar hade det varit totalt kaos där med förmodligen upp till 12 st dräktiga honor. De som bodde på gården hade inga planer på att kastrera dem.
Numera är Zemla Nyköpingsbo och bor med sin nya husse och matte Anderas och Linnéa. De har redan tidigare två katter, och hade kollat in Zemla på hemsidan en längre tid, när de såg att hon fortfarande itnte fått nåt hem och var sist ut i kullen så bestämde de sig för att adopera henne. Sagt och gjort nu bor lilla Zemla med sin nya familj som innekatt.