Hugo
Svartvit hane på 3 år. 
Han var redan kastrerad och märkt när han kom till Livbojen. Han är vaccinerad en gång samt chippad. 
Tänder och öron utan anmärkning.
Hugo har ett superhärligt sätt och charmade direkt till sig nya matte Angelica och fick föja med matte hem, där han boade in sig ganska omgående. Hugo är en katt som är rätt cool av sig och kommer att få en stor lägenhet att bli kung över och en matte som kommer älska honom. 

Beppe
Semilånghårig kille på ca 4 år. Vit med bruna inslag. Har lite "perserliknande" utseende i anskitet. Dvs lite platt nos. 
Han är kastrerad, vacinerad och id-märkt i örat. 
Vill vara ensamkatt i hushållet, då blir han kelig med sin familj. Beppe är en kelgris när han vill, ligger gärna bredvid en och vill bli klappad. Är inte mycket av en knäkatt men gillar att sova i sängen om nätterna. Gillar att sitta i fönstret och kika ut. 
Rumsren innekatt.
Beppe ville gärna vara enda katten i hemmet och det fick han i sitt nya hem, här kommer han bli väldigt älskad och omhändertagen då de nya ägarna längtat efter katt ett bra tag.  

Ozzy
Gul och vit kastrerad hankatt med id-märkning.  Han är 2 år gammal. 
Han har bott med både hundar och katter och kan därför passa i ett hem med hund. 
Nu har Ozzy som numera heter Oscar flyttat till Anders i Mälarbaden, här kommer han kunna gå ut när han blivit varm i kläderna...eller ja, pälsen.
Han får en snäll hundkompis som sedan tidigare är van med katter.
Anders beskriver Oscar som en finsmakare som är lite envis och busig av sig, han är mycket katt och kommer nog att bli kung i området när han kommer ut. 

Pepsi
Fin kille som är innekatt. Han är 2 år gammal, född år 2017. Han gpr bra med andra katter eller som ensamkatt i hushållet. Han är rädd för små barn och skall ej bo med dem.
Kelig och social mot människor, lekfull, vill sova i sängen osv. Jättesöt togrerad hane med vita inslag. 
Han är kastrerad, vaccinerad en gång, samt chippad. Rumsren.
Bodde i en familj med små barn men det fungerade inte då han var rädd för dem.
Pepsi bor nu med sin husse och husses andra katt, så de blir två katter i hemmet nu. Han kommer få kunna gå ut när han boat in sig ordentligt. Pepsi visade sin fina sida då nya husse hälsad på så han följde med honom direkt hem. Ingen tid att förlora så Pepsi var redo att flytta. 

Bosse
Jättesöt kille på ca 2-3 år, ganska lugn i sättet, ligger mest och myser och vill ligga i sängen och gosa. Han är social, snäll och nyfiken men ganska nöjd med läget och verkar trivas som innekatt. Han bor med Bella och kan flytta med henne eller själv till ett eget hem.
Han är kastrerad och id-märkt.
Bosse kom till Christer med sin kompis Bella. De två blir där innekatter och får följas åt med allt vad det innebär med bus och mys med nya husse, husse har länge längtat efter att äga katt men tidigare bodde han med en livskamrat som inte ville ha katt. Nu har han äntligen fått två katter att älska. 

Bella
Jättefin sköldpaddsfärgad honakatt på ca 1.5 år.
Hon är busig, full med fart och nyfiken, vill gärna kunna gå ut. Hon är väldigt framåt av sig och kelig med de flesta nya personer som kommer på besök.
Hon vill gärna upptäcka nya saker och skulle må fint av att få komma ut. 
Skulle även fungera med barn. Hund vet vi ej.
Kastrerad och id-märkt. Bella bor med Bosse, hon kan flytta med honom till nytt hem eller på Bella kom till Christer med sin kompis Bosse. De två blir där innekatter och får följas åt med allt vad det innebär med bus och mys med nya husse, husse har länge längtat efter att äga katt men tidigare bodde han med en livskamrat som inte ville ha katt. Nu har han äntligen fått två katter att älska. 

Cindy
Mycket tam och social rätt liten och tunn flicka. Vi tror hon är ca 1 år gammal.
Hon är väldigt social och vill gärna bo som ensamkatt i hushålet, är en knäkatt och älskar att bli klappad. Eftersom hon kommer från en anläggning med tre andra katter vet vi inte mycket om henne då vi inte fick någon info då vi räddade henne. Men hon verkar trivas bra som innektt, gillar andra katter men är även väldigt självständig, så hon skulle nog kunna passa bra som ensamkatt i hushållet, utan andra husdjur. 
Gillar inte mjukmat, endast Royal Canin torrfoder.
Vi tog blodprov på Cindy när hon kom in till Livbojen för hon var mager och uttorkad, det visade sig inte vara något fel på hennes värden och hon gick sedan upp i vikt.
Nu bor Cindy med ett pensionärspar som ville ha lite kattsällskap, de är hemma mycket vilket passar Cindy väldigt bra då hon är en osig och social katt som vill vara med hela tiden och gärna ligga i knäet, vi tror att paret får en härlig liten tv-kompis framöver. 

Panter
Mycket vacker och smäcker, smidig helsvart hankatt på ca 1 år.
Trevlig, social, gillar andra katter. Är rumsren och äter mjukmat och torrfoder.
Han är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad.
Räddades från en anläggning med tre andra katter samtidigt, katterna skulle gå en oviss framtid till mötes.
Vi vet inte så mycket om honom, men vad vi har sett verkar han finna sig som innekatt, går på lådan varje gång, är kelig och gillar de andra katterna i jourhemmet. 
Panter har bytt namn och heter numera Bagheera och bor med sin husse Micke som tidigare haft två katter som han tagit hand om som var hans livskamrater, också de svarta "pantrar". Nu blev saknaden för stor så han kontaktade Livbojen för att få en ny livsvän och det blev Bagheera som fick den stora äran att bli adopterad. Här blir han innekatt och får följa med husse sedan framöver pålite diverse äventyr, som turer till en hemlig strand mm där de kan sitta och filosofera om livet. Ett livslångt hem har nu denna lyckliga lilla katt fått!
 

Tigra
Mycket söt liten tigrerad hona. Eftersom hon kom från en anläggning med tre andra katter vet vi inte så mycket om henne men vi tror hon är 1-2 år gammal. Är kelig och social, något rädd i första början med det slätter fort och med jourmatte är hon gosig. Går även bra överens med jourhemmets barnbarn som klappat och det går fint. Hon är helt rumsren och går bra med de andra tre katterna i rummet. 
Tigra är kastrerad, fullt vaccinerad, avmaskad, och id-märkt. 
Har dragit ut en tand 190402 på Evidensia och är jättefin i munnen och tandstatus nu.
Hos Kristina i Västerås bor nu lilla Tigra med sin nya matte. De berättar att de första dagarna går bra, hon gillar mjukmat och tigger mer när det är slut.
Bilder från hemmet med Tigra har kommit till oss, där hon ser ut att trivas med sin nya matte. Vi hoppas de får många fina år tillsammans. 

Tyra
En blåsmoke semilånghårig liten tjej som är född 2018.
Kom till Livbojen med Lusja och Oscar.
Hon är rumsren och verkar vara en innekatt.
Hon är rädd av sig men tam och fullt hanterbar. Vi vet inget om hennes bakgrund då hon varit på uppstallningsplats via Länsstyrelsen och mycket lite information om de tre katterna har kommit fram.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och avmaskad via Livbojen då hon kom in till oss. 
I Torpa i Kungsör hos Malin med familj bor nu lilla Tyra, där finns även en kisse till från Livbojen (Nivve), och en gammelkisse på 16 år.
Vi hoppas att hela familjen kommer att ha glädje av varandra!

Oscar
En creme-vit semilånghårig kille som är född 2018.
Kom till Livbojen tillsammans med sina kattkompisar Lusja och Tyra.
Han är rumsren och verkar vara en innekatt.
Han är rädd av sig men tam och fullt hanterbar. Vi vet inget om hans bakgrund då han varit på uppstallningsplats via Länsstyrelsen och mycket lite information om de tre katterna har kommit fram.
Oskar har nu flyttat hem till Jocke som har berättat att första dagarna i nya hemmet var han jätterädd, men nu har han kommit fram och äter, går på lådan och vässar klorna på klösbrädan och närmar sig sin ägare mer och mer.
Innan Oscar flyttade till nytt hem blev han avmaskad, kastrerad, vaccinerad samt id-märkt.

Blixten & Luno
Jättefina grabbar som blir ett år i maj.
De var hos Livbojen och fick ett hem i förra året men kom åter till oss nu pga allergi, ett mycket ledset par lämnade katterna åter till Livbojen. De var så fina och de hade fäst sig så mycket vid dem. 
Från början kom de från ett ställe där de födits ute vid ett äldreboende och de äldre matade katterna som ej blev kastrerade och förökade sig. Många kissar var tama då pensionärerna hade ägnat mycket tid åt att mata dem och gosa med dem.
De är kastrerade, id-märkta, fullt vaccinerade och fullt avmaskade. 
Killarna har nu ått ett nytt hem där vi
Agneta och Lars-Göran har nu adopterat dessa fina killar och de bor numera i Grythem ute på landet. Det är ett jättefint ställe för katter och när killarna är hemmavana kommer de kunna få gå ut och utforska, härligt nu precis till att vårsolen kikar fram! En hel skön sommar av mycket spännande väntar dessa nyfikna härliga missar.

Cooper
Jättevacker långhårig grå-vit hane. Mycket långhårig svans/plym.
Ålder: oklart men vi tror runt 2 år..
Är van med andra katter runt sig, ingen bråkstake utan har ett vänligt sätt. Vet ej om han är van med hundar eller barn.
Cooper blev kastrerad, vaccinerad, och chippad via Livbojens veterinär. Under mars medicinerade Coopas med Metacam, örondroppar och kortison, pga örininflammation och kliningar. 
Han blev friskförklarad och fick sedan flytta till sitt nya hem hos 
Kalyani i Tullinge som sedan tisigare ha katten Melker. Vi hoppas kissarna blir vänner och att de kommer ha en fin tid tillsammans då matte jobbar på dagarna. Matte har köpt hem det viktigaste, tonfisk, makrill, skinka mm som Cooper verkligen gillar. 

Mini och Milo
Syskonpar, honan är brun-tigré och hanen svart.
Honan är liten och jättefint tecknad, hanen är svart, har en liten rund och go mage.
Syskonen är vana med hund och barn. Är väldigt sociala av sig, gosiga samt väldigt busiga och nyfikna av sig. Hoppas gärna runt och undersöker, började efter 10 minuter på ett nytt ställe att busa, äta och gå på lådan. Helt rumsrena.
De är födda i juni 2018.
Syskonen kom till Livbojen då ägaren var orolig för sin blinda hund som hon hade, och katterna var lite för livliga för den handikappade hunden tyckte kvinnan. 
Hanen var redan kastrerad och chippad. Honan blev kastrerad, vaccinerad, chippad och id-märkt via Livbojens veterinär.
I Enköping bor nu kissarna med sin nya Husse Thomas, där får de ett stort hus med inglasad altan att springa runt i, katterna kommer få mycket kärlek av husse som nyligen förlorat sin 19-åriga gamla kisse. 
Redan första dagen kom en hälsning att katterna busat, ätit och varit på lådan och de verkar älska sitt nya hem. 

Iriz och Bella
Denna lilla dam är full med energi smart och en smart liten tjuv. Händer det nått busstreck så vet man att hon har varit i farten. Hon är även en bulldozer ska hon fram så ska hon fram. Då tar hon ingen hänsyn. Älskar och sova under täcket. Även hon kan ta det lugnt ibland, då är hon en riktig kelgris och vill ligga på bröstet när det är tv dags.
Innekatt och rumsren, van med andra katter.
Iriz är runt 1.5-2 år gammal. Kastrerad, fullt vaccinerad och örontatuerad. 
Bella vill gärna vara i centrum och ha koll på vad som händer, gärna hängandes från axeln så hon inte missat nått spännande. En riktigt liten mattegris som älskar att kela och följa med överallt. Sover gärna i sängen.
Innekatt och rumsren, van med andra katter.
Bella är runt 1.5-2 år gammal. Kastrerad, fullt vaccinerad och örontatuerad. 
Både Iriz och Bella bor nu med sin nya familj i ett radhus i Västerås, där får de vara med på mycket familje-mys oh katterna verkar gå jättebra med barn och kommer passa fint i denna lilla familj. 
Willie, Bella, Iriz, Nimbus o Nellie kom till Livbojen tillsammans för att finna egna hem. 

Willie
Denna kille har ett härligt sätt och en go rund liten mage. Han är kelsjuk och tillgiven och älskar mat. 
Han är innekatt och rumsren. Van med andra katter. 
Willie är runt 1.5-2 år gammal. Kastrerad, fullt vaccinerad och örontatuerad. 
Willie är nu hemmastadd hos Moa med sambo som dapoterat honom, han är redan familjens egen lilla bäbis och har på kort tid anpassat sig väldigt bra i nya hemmet, där han blir överöst med kärlek.
Willie, Bella, Iriz, Nimbus o Nellie kom till Livbojen tillsammans för att finna egna hem. 

Bea
En vacker kattflcka på ca 4 år.
Kastrerad och id-märkt.
Kom tillbaks till oss i Livbojen då ägaren blivit sjuklig. 
Vill bo som ensamt djur i hemmet, ingen katt och ingen hund. Är en dominant och självständig katt. Mycket kelig med människor och vill gärna sova i sängen.
Är helt rumsren och innekatt, har varit utekatt en gång i tiden men bara innekatt verkar oxo gå fint att ha henne som.
Hon går på Gastro Intestinal torrfoder som medföljer vid köp. Även andra katter kan äta den. Hon har just nu konstaterat b-vitaminbrist o behöver en halv tablett/dag i några månader. Det medföljer i köpet. Även torrfoder för några veckor medföljer.
Enligt blodprov är njurar och lever bra. Och hon är fin i övrigt säger veterinären vid en hälsokontroll i mars 2019.
Nu har Bea fått ett hem som ensamkatt hos en kvinna som länge längtat efter en egen katt och eftersom hon är hemma hela dagarna så får Bea vara med sin matte mestadelen av tiden, Bea gillar verkligen att ha sällskap hela tiden så det kommer passa henne mycket bra, matte tyckte rdirekt vid första mötet att hon nu hade fått en ny bästa vän - Bea!
 

Jonatan och Gullan
Röd och vit hane på ca 3 år, samt sköldpaddsfärgad hona på ca 1 år.
Båda kom från SPCA Sweden med två andra röda kissar, eftersom de inte hade något hem eller någon som kunde ta emot dem hotades de av att skjutas.
Livbojen tog in alla kissar och räddade deras liv. 
Jontatan var redan kastrerad, han blev vaccinerad, chippad och avmaskad via Livbojen.
Gullan var okastrerad, så hon blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
Numera heter kissarna Nelson och Fiona och bor permanent med Malin och Anders i Oxelösund, vi har fått hälsning och rapport om kisarna och de är efter redan 4 dagar i nya hemmet hemmastadda och ligger och sträcker ut sig på mattan och verkar ha det hur bra som helst! 

Kasper & Jesper
Två killar som kom tillsammans med Jonatan och Gullan till Livbojen.
Livbojen räddade ett gäng på 7 katter som skulle skjutas. 
Killarna är ca ett år gamla och ville gärna flytta till ett gemensamt hem då de var bästa vänner, och de fick de även göra.
De fick flytta till Maria som förut hade en kisse från Livbojen, som nu gått bort. 
Killarna hamnar vid Kronskogen och kommer kunna få gå ut när de blivit mer hemmastadda. Redan första kvällen kom hälsning och bilder på dem att de trivs utmärkt i sitt nya hem ihop. 
Avmaskade 190224. Kastrerade, vaccinerade och id-märkta 190226.
 

Abucay
Blå/stålgrå hane född 2013. Syskon med Miffo, Flingan och Rene. Han har gröna ögon. Innekatt och rumsren, van med flera andra katter, ej hund.
Han och fyra andra katter har kommit till Livbojen då familjen blivit sjuka, stroke och andra sjukdomar har drabbat deras matte och husse och LS har sagt att de får ha 6 katter kvar, resten hjälper vi paret med att placera ut.
Han älskar att bli klappad och lägger sig på golvet vid ens fötter, kan komma och lägga sig i ens famn men vill inte så gärna bli upplyft. Kan även göra tass-five enligt förra ägaren. När han gör sådant vill han gärna bli belönad med en gobit.
Kastrerad, vaccinerad och id-märkt 190226. Behandlad med Stronghold mot öronskabb 190226.
Abucay bor numera hos Erik i Norrköping och här kommer han få mycket kärlek och mys, bara han vågar sig fram. I början är han väldigt blyg hälsar nya husse, vi hoppas det ger sig med tiden, för denna kisse är gosig av sig innerst inne. 

Miffo
Helvit kathane med olika färg på ögonen en sk "Odd-eye".
Han är född 2013 och syskon med Rene, Abucay och Flingan. Och släkt med Youda som också kom i detta gäng. 
Paret som hade dem hade råkat ut för flera olika sjukdomar och klarade nu inte att ta hand om alla kissar längre, Länsstyrelsen var inkopplade och de fick ha kvar 5 katter.
Livbojen tog in 5 st, Miffo var en av dem.
Han och alla andra hade kraftig öronskabb när de kom till oss, nu har de äntligen fått behandling för det. 
Vi såg till att Miffo blev kastrerad, vaccinerad och idmärkt.
Han har nu flyttat till Rebecca och Alex som sedan tidigare har perserkatten Hrman från Livbojen, de kände att det var dags att rädda ytterligare en liten kisse.
Rapporter från första dagarna, katterna kommer överens och inget bråk, Miffo heter numera Oskar och går Herman i hasorna och upptäcker nya hemmet. 

Yoda
Liten söt sköldpaddsfärgad hona, född 2013. 
Hon och fyra andra katter har kommit till Livbojen då familjen blivit sjuka, stroke och andra sjukdomar har drabbat deras matte och husse och LS har sagt att de får ha 6 katter kvar, resten hjälper vi paret med att placera ut. 
Yoda är en sköldpaddsfärgad hona, snäll och kelig, men något blyg av sig då hon blivit mobbad av de andra katterna i hemmet.
Kastrerad, vaccinerad, id-märkt och behandlad mot öronskabb med Stronghold.
Youda kom med kissarna Rene, Abucay, Flingan och Miffo.
Youda bor numera hos Rasmus som önskade ta hand om en liten hemlös kisse, hon kommer få ett fint hem här utan andra katter så nu kan hon slappna av. 

Sixten
Hankatt på ca 14 månader, kommer från en kvinna som hade flera katter i sin lada som var okastrerade, hon skulle skjuta flera av dem och Sixten var en av dem.
Han och Lillan och Stumpan räddades av Livbojen, en annan förening tog andra katter och alla räddades.
När han kom var han i dåligt skick men efter medicinering och ren miljö, bra mat och någon som älskade honom, piggnade han snart på sig och såhär fin är han idag!
Han är något rädd av sig, går bra ihop med andra katter då de var ca 30-40 katter i ladan. Är kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad. 
Sixten har flyttat till Kvicksund till Eva med familj och katten Peppe som är 14 år. Vi hoppas att kissarna kommer gilla varandra, Sixten får vara ute sedan då han bott in sig i hemmet. Sixten gillar verkligen andra katter så vi hoppas han blir vän med Peppe! 

Lillan
Detta är en ca 7 mån gammal liten hona, hon har synfel och ser lite dåligt. Detta är den nya ägaren informerad om. 
Lillan bodde på en gård där man inte kastrerat katterna, de förökade sig och flera föreningar gick in och räddade flera katter som annars skulle skjutas. 
Lillan fick ett hem hos Agnetas mamma, mamman är pensionär och hade nyligen förlorat en kär hund men nu var hon gammal och ville ha en kisse som sällskap istället. Om det skulle hända mamman något finns en dotter där som tar hand om Lillan, vilket känns bra att veta. 
Lillan blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon flyttade till permanent hem.
Hon kommer från samma ställe som Stumpan och Sixten.

Stumpan
Svartvit hona på två år.
Hon bodde på en gård där man inte kastrerat katterna, de försökade sig och flera föreningar gick in och räddade flera katter som annars skulle skjutas. 
Via Livbojen blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Stumpan har fått ett permanent hem hos Jennifer med familj på landet utanför Nyköping, hon jobbar på Arken Zoo vilket passade bra när man adopterar en liten kisse.
Stumpan kommer kunna få vara både inne och ute då hon kommer bo lantligt och hon har tidigare varit utekatt så hon kommer nog gilla det tror vi!
Stumpan är från samma ställe som Sixten och Lillan. 

Laszlo
Kattunge till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar. 
Mammorna och ungarna är från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med svekatts anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 
Laszlo bor numera med Hanna och Gabbe som sedan tidigare har två andra katter, de har sett fram emot att få hem sin lilla kille och nu har han blivit hämtad av ett förväntansfullt par som kommer ha tre små fina kissar. 

Stig
Kattunge till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar. 
Mammorna och ungarna är från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med svekatts anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 
Helena och Adam i Västerås har nu adopterat denna superhärlig, mysiga, lilla kille!
Han får bo med deras andra kisse. Redan första dagen kom en hälsning och katterna hade träffats och det hela gick bra, Stig visade sig vara en framåt kisse och var ganska orädd i första mötet med den nya kissen.
Familjen tog tidigare hand om katten Inox som hastigt dessvärre gick bort. Nu har familjen en ny liten kisse som vi hoppas får vara med dem i många långa år framöver. 

Svante
Kattunge till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar. 
Mammorna och ungarna är från Sörmalndsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med svekatts anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 

Zia
Kattunge till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar. 
Mammorna och ungarna är från Sörmalndsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med svekatts anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 
.

Nova och Yoda
Kattunge till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar. 
Mammorna och ungarna är från Sörmalndsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med svekatts anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 
Nova och Yoda blev fullt vaccinerade, avmaskade och chippad innan de fick flytta till permanent hem. 
 

Elsa och Sebastian
Kattungar till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar. 
Mammorna och ungarna är från Sörmalndsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med svekatts anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 
Elsa och Sebastian blev fullt vaccinerade, avmaskade och chippad innan de fick flytta till permanent hem. 

Nubbis
Katthona på ca 2 år
Nubbis är en av katterna från Sörmlandsprojektet och hon har med sina bästa vänner Bea och Nellie tagit hand om 9 ungar gemensamt i tre månader, ungarna blandades sedan födseln och har tagits omhand av dessa tre mammor oavsett vilken mamma de egentligen födits av. En underbar kattungetid, tre månader av gos, bus, mammamys, och trygghet för dessa tre kattfamiljer.
Nu skall Nubbis börja livet på egen tass, hon har blivit kastrerad, vaccinerad en gång, samt id-märkt och avmaskad.
Nubbis fick ett hem i Sala där hon bor med matte, husse och sin lill-husse, matte berättar att Nubbis inte kan komma till ro om kvällen förren hon vet att sonen är ok och hon har den mest underbara personlighet de träffat hos en katt.
Precis så bra kattmamma som hon var här till sina ungar, så blev hon en extra-mamma till familjens lilla son!
På bilden ser ni lillhusse och Nubbis!

Maya och Bea
Maya är kattunge till Bea, Nubbis och Nellie, tre högdräktiga kattmammor som kom till Livbojen och födde och uppfostrade 9 st ungar tillsammans. 
Mammorna och ungarna är från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp, i samverkan med flera Svekatts-anslutna katthem och Länsstyrelsen får alla dessa katter en bra tillvaro. 
Maya blev fullt vaccinerad, avmaskad och chippad innan hon fick flytta till permanent hem. 
Bea, kattmamma med Nellie och Nubbis till de nio kattungarna som växte upp tillsammans i jourhem.
Efter att Bea kastrerats, vaccinerats, id-märkts och avmaskats var det dags för henne att hitta ett nytt hem, det fick hon tillsammans med kattungen Maya hos ett par som redan hade en kisse vid namn Muki, tillsammans blir de en liten härlig kattfamilj hos nya matte Sara. 
Roligt att en kattunge fick följa med sin mamma till ett nytt hem!

Nellie och Mohika
Nellie var kattmamma tillsammans med Bea och Nubbis till nio kattungar som de gemensamt födde, uppfostrade och tog hand om i tre månader tills det var dags för bäbisarna att börja flytta till nya hem.
Nellie var en helt underbar kattmamma och sällde upp till 100% för alla dessa fina kattungar och mammorna var bästa kompisar under hela kattungetiden i jourhemmet.
Nellie blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmskad och skulle leta hem på egen tass. Hon fick ett hem med kattkillen Mohika som kommer från samma ställe som Nellie, från projektet Sörmlandskatterna. Mohika var också kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Nu bor katterna hos Kent med fru, Kent som precis blivit pensionär kommer kunna var mycket med katterna. De bor i villa i Kjula så katterna kanske kommer få gå ut framöver om de önskar det.
Katterna har fått ett jättefint gemensamt hem hos några som redan verkar älska dem båda väldigt mycket. 

Indy
Född 2008. Färg: grå/blå och vit. 
Kastrerad, vaccinerad en gång, chippad och avmaskad.
Social kisse, gosig och mysig. Kan ge kärleksbett i handen. Kan vara ensam kisse i hushållet. 
Kommer från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig 150 katter, de får hjälp med katterna av Livbojen och andra Svekatts-anslutna katthem, tills de har lagligt antal och alla katter får ett bra hem. 
Indy bor nu med sin matte Mikro och två katter, hon kommer få ett fint hem med både kattkompisar och en familj som älskar henne massor.

Fossing
Hankatt på 4 år. Är både ute- och innekatt men är mycket inne just nu.
En av kissarna från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig över 150 katter och de flesta har Livbojen och svekattsansluta katthem nu hittat hem åt och LS har beslutet om att ett antal får stanna hos ägarna. Katterna gick ut och in i ett hus på landet där de föddes. 
Fossing har blivit adopterad av en familj och de har längtat mycket efter honom och äntligen har de fått en kisse, och Fossing är så gosig och spinner så fort man bara tittar på honom, så familjen har fått en riktig liten gosis.  

Tindra
Söt liten grå/blå-vit hona på 2 år.
En av kissarna från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig över 150 katter och de flesta har Livbojen och svekattsansluta katthem nu hittat hem åt och LS har beslutet om att ett antal får stanna hos ägarna. Katterna gick ut och in i ett hus på landet där de föddes. 
Hon är kastrerad, vaccinrad, id-märkt och avmaskad. 
Tindra har nu flyttat till en egen familj som redan älskar henne, hon blir innekatt och kommer få mycket gos och kärlek från sin nya familj.

Flisan
Svartvit hona med en svart prick vid nosen, född 2015.
Hon är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Hon kommer från projektet Sörmlandskatterna med 150 katter, där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp. Katterna är tama och varje katt har fått namn och tagits bra omhand men till slut blev antalet ohållbat, nu hjälper Livbojen och andra svekatts-anslutna katthem dem att finna nya hem. 
Hon har tidigare gått ut och in via kattlucka i ett hus, och hon skulle nog vilja vara utekatt igen. 
Cecilia och Chriser i Skokloster som sedan tidigare har en 17 årig kisse som är pigg än så länge, har adopterat Flisan. Här kommer hon kunna få gå ut när hon bott in sig, om hon önskar. Vi är så glada för Flisans nya hem!

Lucas & Lego
Lucas, hankatt född 2016. Kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Och Behandlad mot öronskabb.
Lego, honkatt född 2016. Kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. Och Behandlad mot öronskabb. 
Detta är två av katterna från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig 150 katter eller mer, katterna har haft ett kärleksfullt hem och varje katt har ett namn, men antalet hade gått överstyr.
Katterna från detta hem är hanterade/keliga, snälla och trevliga, de har gått ut och in i en kattlucka, men många av dem har valt att vara inne mestadelen av tiden så de går även att ha som innekatter.
Nu bor Lucas och Lego hos Diana som har en son, de blir innekatter i en väldigt rymlig lägenhet i Eskilstuna, och matte har köpt hem en jättefin klättervägg åt dem som de kan ha och leka på. 
Kissarna börjar vara i vardagsrummet och sedan utökas området, vilket är bra för dem att få vänja sig med en bit i taget. 

Timothy och Oskar. 
Två kissar från Sörmlandsprojektet, där ett par samlat på sig över 150 katter, alla katter var tama och hade namn. Anslutna Svekattföreningar tar sig an kissarna så Länsstyrelsen till slut kan godkänna ett antal som får stanna kvar hos paret. 
Killarna blev kastrerade, vaccinerade, chippade, avmaskade och behandlade mot öronskabb.
Nu bor Timothy och Oskar hos Julia och Michael med familj på landet i Nyköping. Där kommer de kunna få gå ut framöver då de blir hemmastadda. 
Vi tackar för att dessa två fick följas åt då de var bästa vänner och önskade få flytta tilll samma hem. 

Nokia och Lia
Två fina små tjejer från Sörmlandsprojektet som kom till oss och fick ett permanent hem hos Jonas med sina två barn.
Nokia som är en liten hona blev vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad med stronghold mot öronskabb, hon är född 181123, Lia som är 6 månader blev innan hon fick flytt kastrerad, chippad, vaccinerad, avmskad och behandlad mot skabb. 
Kattfröknarna får nu ett liv som innekatter i sin stor lägenhet och de sov första natten i husses respektive lillmattes säng.
Enligt lillmatte Saga var det den bästa dagen in hennes liv då katterna flyttade in. 

Freddy
Född 2018.
Kastrerad, vaccinerad en gång, chippad och avmaskad.
Social kisse, gosig och mysig. Kommer från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig 150 katter, de får hjälp med katterna av Livbojen och andra Svekatts-anslutna katthem, tills de har lagligt antal och alla katter får ett bra hem.
Freddy trivs som ensam kisse i hemmet och har nu fått flytta till Åse som kan erbjuda honom ett härligt hem som innekatt och väldift mycket kärlek och uppmärksmhet.
Freddy har nu flyttat till Åse och vi har fått en hälsning redan att det går bra och han verkar illa sitt nya hem. 

Busan
Långhårig sköldpaddsfärgad hona, ca 4 år gammal. Hon är kastrerad, id-märkt och avmaskad.
Gick i förra hemmet ut och in som hon ville och bodde med en hund. De var bra vänner. Kom till Livbojen pga allergi, hade då bott i hemmet i tre år, sedan blev ägaren plötsligt allergisk.
Busan fanns hos oss för tre år sedan med kattungar, då fick hon ett hem men är nu efter tre år alltså åter i Livbojen.
Busan som blev en Lucy bor numera hemma hos Denise med sina två barn. Hon charmade direkt familjen på första besöket och vid hemkomsten fick vi bild på en nöjd kisse som genast rullade runt på golvet och visade att hon ville bo där!
Nu blir det mycket kärlek och gos framöver med denna härliga tjej som familjen kommer få mycket glädje av. Lucy blir innekatt i sitt nya hem.

Fritte
Creme/vit hane på fem år. Har varit ute- och innekatt. Numera bara innekatt och det trivs han med.
Han är kastrerad, id-märkt samt avmaskad.
Fritte bodde på en gård men här blev han mobbad och skadad av en annan katt, en av oss på Livbojen fångade in Fritte som ansågs förvildad och utom hjälp.
Väl hos Livbojen konstaterades det att Fritte var supertam och kelig och gick att medicinera för sina skador som läkte snabbt och fint.
Nu har Fritte fått ett permanent hem hos Suzanne som bor på Södermalm i Sthlm, här får han det superbra, nya matte är hemma om dagarna och de två har redan blivit bra vänner. Numera går Fritte under det passande namnet "Cuddles" och är bästa vän med sin nya matte. Han älskar allt förutom när matte öppnar balkongen för att vädra, då påminns Cuddles om det tidigare livet och springer in och gömmer sig, han vill inte vara ute utan bara vara inne i tryggheten med sin matte.
 

Mimmi
En svart-vit hona på sex år.
Kastrerad och id-märkt. Innekatt.
En jättemysig go tjej som älskar att kela och bli klappad. Mycket trevlig och social kisse. 
Mimmi med fler katter har bott i ett stort hus med sammanlagt 19 st katter och tre hundar, och familjen hade barnbarn på 4 år och 6 år som hälsade på ofta, så de är alltså vana med flera andra katter, hundar och barn.
Det äldre paret som hade dem hade drabbats av sjukdom och skulle flytta från hus till lägenhet och kunde ej ta med alla katter. Vi tog 15 st katter till Livbojen och hjälpte dem att få nya hem.
Mimmi bor numera hos Bengt i Köping, han ville ha sällskap av en mysig kisse, och Mimmi ville ha någon människa att vara nära och gosa med, så båda fick vad de ville - en vän för livet! Mimmi visade vad hon ville, vid första besöket hoppade hon upp i hans knä så dagen efter hämtade han hem henne.
Mimmi kommer bli en bortskämd innekatt med mycket gos och god mat. 

SteffoSascha
En hane och en hona som kom till Livbojen i ett gäng på 10 st katter. De är ca 9-10 månader.
Steffo och Sascha hade bott hos en kvinna som samlat på sig ca 40 katter, Livbojen tog in 10 av dessa katter och andra föreningar hjälptes åt och tog flera andra så det kom ner på en laglig nivå enligt Länsstyrelsen. 
Kissarna blev kastrerade, vaccinerade, id-märkta och avmaskade då de kom till oss. 
Nu bor kissarna med Katarina med make, som adopterat båda dessa fina kissar. 
Vi hoppas det går bra, i framtiden kommer de även få följa med paret på utflykter i husvagnen. 

Skrotan
Liten söt hona på ca 6 månader, blank fin svart päls.
Social, fullt hanterbar och snäll. Lite blyg till en början.
Skrotan bodde hos en kvinna som samlat på sig ca 40 katter, Livbojen tog in 10 av dessa katter och andra föreningar hjälptes åt och tog flera andra så det kom ner på en laglig nivå enligt Länsstyrelsen. 
Kastrering, vaccinering+ id-märkning 190129. Behandlad mot öronskabb + avmaskad.
Skrotan hamnde hos en kvinna som sedan tidigare har två katter, varav en på 8 månader som behövde en bus-kompis. 
Nu bor Skrotan i sitt nya hem i Älvsjö i Stockholm och det går bra för Skrotan redan från de första dagarna, vilket vi är väldigt glada för! 

Musta
Helsvart honkatt. Ca 9-10 månader gammal.
Van med stor hund i hemmet och många katter runt sig, han bodde med ca 40 katter och behövde få nytt hem då antalet katter spårat ur. Gick in och ut i hemmet de kom från, numera endast innekatt och det verkar gå bra det med.
Kastrerad, vaccinerad en gång, id-märkt och avmaskad.
Musta bodde hos en kvinna som samlat på sig ca 40 katter, Livbojen tog in 10 av dessa katter och andra föreningar hjälptes åt och tog flera andra så det kom ner på en laglig nivå enligt Länsstyrelsen. 
Musta bor numera hos Anton som saknat en kisse och ville ha lite sällskap. Hon blir innekatt och kommer få mycket kärlek och gos.

Mulle
Svart stor hankatt på ca tio månader.
Kastrering, vaccinering + id-märkning 190129. Behandlad mot öronskabb + avmaskad.
Mulle kommer med gänget på 6 katter från kvinnan som samlat på sig 40 katter och har även en stor hund, vilket gör alla dessa katter vana och vänliga mot hund. 
Då Tuvas mormors katt hade gått bort hörde hon av sig till Livbojen och önskade en kisse till henne. Han kommer kunna få gå ut och in i huset vilket han gjort tidigare med, i sitt första hem (där han inte kunde stanna pga för många katter).
Vi hoppas Mulle och nya matten kommer få stor nytta av varandra och leva många fina år tillsammans. 

Vimsa
Söt svart hona med blank päls, med en vit fläck under hakan. Är ca 10 månader gammal.
Kastrering, vaccinering + id-märkning 190129. Behandlad mot öronskabb + avmaskad.
Ute och innekatt. Van med stor hund och många katter runt sig.
Vimsa bodde hos en kvinna som samlat på sig ca 40 katter, Livbojen tog in 10 av dessa katter och andra föreningar hjälptes åt och tog flera andra så det kom ner på en laglig nivå enligt Länsstyrelsen. 
Vimsa och Emma bor numer med Donna och hennes man på en gård, där kommer de första tre veckorna vara inne i det vanliga huset, efter det får de komma ut på gården och gå och komma som de önskar, både i hemmet, i ladan, i alla uthus mm, det kommer öppnas en helt ny spännande tillvaro för dem i vår då de får börja livet på egen tass, mot nya äventyr!

Emma
Helsvart honkatt. Ca 9-10 månader gammal.
Kastrering, vaccinering + id-märkning 190129. Behandlad mot öronskabb + avmaskad.
Ute och innekatt. Van med stor hund och många katter runt sig.
Emma bodde hos en kvinna som samlat på sig ca 40 katter, Livbojen tog in 10 av dessa katter och andra föreningar hjälptes åt och tog flera andra så det kom ner på en laglig nivå enligt Länsstyrelsen. 
Emma och Vimsa bor numer med Donna och hennes man på en gård, där kommer de första tre veckorna vara inne i det vanliga huset, efter det får de komma ut på gården och gå och komma som de önskar, både i hemmet, i ladan, i alla uthus mm, det kommer öppnas en helt ny spännande tillvaro för dem i vår då de får börja livet på egen tass, mot nya äventyr!

Mao
Söt och mysig hane på ca 10 månader. Helt svart.
Kastrering, vaccinering + id-märkning 190129. 
Behandlad med Stronghold mot öronskabb.
Mao kommer från en kvinna som samlat på sig 40 katter och en stor hund, därav är alla katter från detta ställe vana med hund.
Mao har flyttat hem till Göran som bor på landet utanför Åkers Styckebruk och han saknade en katt som sällskap och adopterade fina Mao som nu bor där och då han är hemmastadd kommer han få gå ut då husse bor på landet vid en skog. 

Agnes
Kom till Livbojen med sammanlagt 6 katter, fem svarta och så hon då som var tigrerad.
Hon är en jättemysig och framåt, pratglad liten tjej på ca 8 månader. 
Hon kommer från en kvinna som samlat på sig för många katter, ca 40 st och vi och en annan förening hjälps åt att minska antalet hos denna kvinna, så länsstyrelsen godkänner de som är kvar.
Hon hade en stor schäfer så dessa kissar är väldigt vana med hund i hemmet och de flesta katter gillar hunden. 
Agnes kom till Livbojen och blev behandlad mot öronskabb, kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Hon har nu flyttat ut till Anna på landet som sedan tidigare har både hund och katt, där kommer hon även kunna gå ut, precis som förutsättningarna var i hemmet där hon kom ifrån. Vi hoppas Agnes kommer gilla sitt nya hem!

Pirre
Söt liten svart kille som kommer från en kvinna som samlat på sig 40 katter och hon har även en stor hund, så alla katter som tas in är mycket hundvana från detta ställe.
Pirre kom med gänget på 6 st katter till Livbojen, de blev omedelbart behandalde för öronskabb och tagna till veterinär för kastrering, vaccination och id-märkning.
Numera bor Pirre med sin nya familj mch matte Victoria i Huddinge, här börjar han som innekatt och blir en del av familjen, på sikt kommer han kunna få gå ut, i koppel eller fritt. Rapporter har kommit om att Pirre är med och äter frukost med familjen, utforskar hemmet, är mysig och mycket nyfiken och gillar att vara med på allt. 
 

Daisy
En jättefin katt tjej på 5 år ca.
Hon kom till Livbojen med kattungar år 2016, blev efter det kastrerad och fick ett hem. Fd ägaren kunde ej ha henne kvar och hon hanmade i fel händer på en person som släppte ut henne vind för våg, hon var på rymmen i över 4 månader men hittades sedan i Vilsta industrimoråde och kunde fångas in där. Hon var vid god kondition tack och lov.
Och nu äntligen har Daisy fått komma till någon som älskar henne och kommer ta ansvar för henne. Philip har adopterat Daisy och redan första kvällen gjorde hon sig hemmastadd i soffan hos honom. Här blir hon innekatt och får mysa och koppla av och bara njuta av livet!
Hon äter specialfoder Royal Canin Urinary och skall fortsätta med det livet ut. Detta medföljde vid köpet, ägaren får sedan fortsätta denna mat resten av livet. 

Gurra
En kastrerad hane på 6 år som kom till Livbojen då hans ägare blev sämre och slutligen gick bort.
Gurra kom till Livbojen och han fick vaccination och chip, hans tänder undersöktes av veterinär och man konstaterade att inget var akut men att om några år behövs ev tandutdragning av 1-2 tänder.
Sandra från Malmköping hörde av sig till Livbojen och ville ta hand om Gurra, hon hade faktiskt träffat honom vid tidigare tillfälle i livet och blev förtjust i honom.
Gurra bor nu hemma hos Sandra, pga tänderna så fick Sandra honom utan adoptionsavgift då vi var medvetna om att han behöver tand-utdragning om några år och att den nya ägaren får bekosta det själv, det var en bra uppgörelse enligt nya ägaren.
Tack Sandra som adopterade Gurra och gav honom ett nytt liv! 

Shadow
Svart långhårig hankatt född 2013. Innekatt men kan gå ut i koppel. Mysig och social, puffar och stryker sig gärna mot människor han gillar.
Kattbröderna på 6 år Shadow, Kikwii och Makar  kom till Livbojen då deras ägare blivit gammal och sjuk och inte kunde ta hand om sina katter längre. 
Han blev kastrerad, vaccinerad, och id-märkt. 
Shadow som var den mer självständiga katten av tre syskon (Shadow, Kikwii och Makar) fick ett permanent hem hos Emelie med pojkvän i Sparreholm, där han kommer få vara innekatt med in-nätad balkong och bli en mycket efterlängtad familjemedlem.

Kikwii och Makar
Två röda långhåriga kattbröder födda år 2013. 
De har fram tills nu varit innekatter som kan gå ut i koppel, sociala, gosiga och stryker sig och pratar lite. 
Kattbröderna på 6 år, Kikwii, Makar och Shadow kom till Livbojen då deras ägare blivit gammal och sjuk och inte kunde ta hand om sina katter längre. De röda bröderna var tajta och fick ett hem tillsammans. Shadow är en mer självständig katt, berättade en bekant till ägaren.
De blev kastrerade, vaccinerade och id-märkta när de kom till oss.
Kikwii har tillsammans med brodern Makar flyttat till ett permanent hem hos Emelie, här blir de innekatter och hon har länge längtat efter egna katter så nu har hon fått hem två härliga bröder och hon meddelar Livbojen att det går jättebra med dem, och att de går på kattlådan och äter och sådant. Tack snälla Emelie säger vi på Livbojen <3
Ps här är det fina klösträdet som Emelie köpt till sina nya familjemedlemmar, katterna verkar älska det.

Killen
Kattkille på ca 6 månader. Rödtigrerad.
Denna lilla söta kille fångades in i Sundbyholm med sin mamma och sin syster Tjejen sommaren 2018.
Mamman var en helt förvildad okastrerad honkatt som ingen i omgivningen hade sett till, nu dök hon plötsligt upp med två kattungar i släptåg.
Killen var de första månaderna rädd och osäker, med tiden i jourhem så blev han tamare och tamare. Till slut slickade han hela jourmattes ansikte, han tog efter katten Pelle som visade honom vägen att bli tam.
Vi förstod att Killen behövde ett hem med någon katt som kunde fortsätta vara en trygg punkt i livet.
Han har nu fått ett sådant hem hos Anton med katten Bosse som är en trygg äldre kisse. Och mycket riktigt, vi har fått rapporter om att Killen går som en svans efter Bosse, men även att Killen redan efter någon dag kände sig trygg och hoppade upp i sängen hos Anton.
Det blev en fullträff och Killen fick precis ett sådant hem han behövde. Tack snälla Anton!

Tjejen
Kattflicka på ca 6 månader. Sköldpaddsfärgad och vit. Rumsren.
Hon fångades in med sin bror Killen och sin förvildade kattmamma som fick ett hem som stallkatt efter sin kastrering. Killen och tjejen blev efter tiden i jourhemmet tama. De kan vara lite rädda till en början, sedan så spinner de massor när man klappar dem. 
Tjejen ser upp till andra äldre trygga katter i jourhemmet, hon skulle nog vilja ha en trygg och tam kattkompis i sitt nya hem. 
Han har varit innekatt hela sitt liv och vill fortsätta som det.
Tjejen är kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt och chippad och avmaskad. 
Hon har nu fått ett permanent hem hos Madde och Henry som sedan tidigare har två katter från Livbojen: Tussan (Creedence) och Kashmir. Här får Tjejen ett liv med andra katter som trygghet och en matte och husse som kommer älska henne väldigt mycket. Hon blir innekatt och kommer få mycket kärlek.

Ida och Ivar
Ida och Ivar och Isak var tre syskon som kom till Livbojen. De levde som utsatta katter vid en gård, visserligen fick de komma in där men det fanns ingen framtid där för dem då ägaren var 86 år och inom kort skulle in på ett vårdhem.
Ida blev kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt samt chippad när hon var hos Livbojen. 
Ivar blev också kastrerad, vaccinerad och märkt.
Nu har Ida och Ivar flyttat till Emma i Enköping som har arbetat som veterinärassistent i 7 år, hon har haft katt tidigare och blev ofrivilligt kattlös - och nu hade längtan blivit för stor efter katt igen. Hon har adopterat dessa två härliga syskon från Livbojen. 
(Ivar hade en hinna på ena ögat som opererades med gott resultat 190116 på Aros i Västerås, kostnad 3500 kr + undersökning 1000 kr, det bekostade Livbojen.
Nu har Ivar och Ida flyttat till Emma i Enköping som har arbetat som veterinärassistent i 7 år, hon har haft katt tidigare och blev ofrivilligt kattlös - men nu har längtan blivit för stor efter katt igen.
Hon hörde av sig till oss och skaffade de två syskonen Ida och Ivar. Det tredje syskonet Isak fick hem med kompisen Humle.
Här ser ni Ida och Ivar då de myser i soffan hemma hos Ida. De stortrivs i sitt nya hem har vi fått veta, och det är vi mycket glada över.

Isak och Humle
Humle är den blå-vita killen på bilden, Isak är en rödtigrerad kille på 6 månader, han var i jourhemmet några månader och växte upp. Där träffade han mysiga killen Isak och de blev bra vänner. 
Isaks framben växte fel, vi undersökte honom hon veterinär, första veterinären ville omgående avliva honom pga hon sa att han led, andra veterinären sa avvakta. Tredje veterinären sa, efter han växt till sig, att det inte var någon fara med honom och han led ej (veterinär Re-Dog undersökt 190103) Intyg finns på detta där oridinalet lämnat till nya ägaren. Tänk på det ni därute, ta inte bedömning av första bästa veterinär utan be om en second opinion. 
Kattungarna som blev runt 6 månader då de flyttade var båda upphittade ute, på olika ställen, hemlösa och utsatta.
Nu har båda kissarna fått hem ihop hos Pawel med flickvän som bor i Linköping i en rymlig trea där de blir innekatter. 
Vi har fått hälsning från den lilla familjen redan och de skiver att killarna är de mysigaste och trevligaste katter de någonsin träffat, vilket är väldigt roligt att höra. De trivs superbra och de är så nöjda med sina nya familjemedlemmar. 
(Iva, Ida och Isak är syskon)

Leo
La Perm kille på 6 månader.
Han var chippad, vaccinerad och avmaskad då han kom till Livbojen.
Leo bodde hos en familj med en annan La Perm katt, men de kunde inte ha Leo kvar då husse utvecklade allergi för honom, trots att det är en allergivänlig ras.
Så de lämnade in honom ganska akut till Livbojen för att få hjälp med omplacering.
Leo charmade alla som kom över för besök men till slut bestämde sig Stefan i Kvicksund för att adoptera fina Leo. Han bor nu med sin nya familj och en Main Coon katt på 2,5 år. På sommaren flyttar familjen ut till sin egen lilla ö i Mälaren och där serveras kattens Gös och annat smaskens.
Leo har landat och är redan efter första dagen hemmastadd i sitt nya hem.

Plutten och Ugglan
Plutten och Ugglan är syskon, de kom till Livbojen med brorsan Måns, en svart kille som fick hem i förra året via Livbojen.
Killarna fångades in för att komma in i tryggheten, då personen som ägde gården de bodde på hade dött. Katterna var själva kvar och släktingar till mannen räddade dem, de var födda ute och undernärda och rädda. Första tiden i jourhemmet var svår de kämpade med att få upp vikten och att få dem att lita på människor, det tog många långa veckor men jourmatte gav inte upp.
Efter tiden blev de mer och mer tama och trygga, gick upp i vikt så vid kastrering vägde de 3.0 respektive 2.3, Plutten har haft svårast med vikten. 
Nu efter kastrering, vaccination, id-märkning, chip och avmaskning har de fått flytta till sitt nya hem, hos Anni med man och deras 8 årige son och de bor i Södertälje och har tidigre haft katt. De saknade katt och ville ha två nya familjemedlemmar, vilket vi är väldigt glada för, de har visat stort intresse för killarna och är det seriösa hem som vi länge hoppats på att killarna skulle få! Efter tre månader i jourhem är vi så glada för att killarna fått ett kärleksfullt hem tillsammans. 
Plutten - tragisk uppdatering - gick bort efter bara fyra dagar i nya hemmet, av okänd anledning, hos veterinären kunde man ej fastställa dödsorsak. Vila i frid fina Plutten <3

Mysing
Brun-tigrerad och vit hankatt född 2016.
Kommer från projektet Sörmlandskatterna, han är ute- och innekatt och skulle nog uppskatta att kunna få gå ut igen, även om han varit inne mer och mer.
Mysing levde med 150 katter och är beroende av att få med sig en kompis från samma ställe till ett nytt hem, eller komma till ett hem med någon som redan har en katt. Han är väldigt snäll mot andra katter, han är mysig (som namnet intygar) men rädd och osäker av sig om han inte har en trygg kattkompis som ger honom självförtroende. Han har testat att bo som ensamkatt i en vecka, det trivdes han inte alls med så kattkompis är ett krav.
Mysing blev kastrerad, chippad, vaccinerad en ggn, avmaskad/behandlad mot öronskabb.
Nu har Mysing äntligen fått ett permanent hem med en ny husse och en ny matte och en kattkompis, en äldre hona. När Mysing blir hemmastadd och vet vart han bor får han börja gå ut, vi hoppas att han kommer gilla sitt nya hem där han får bli utekatt igen. 

Spencer
Född 2018.
Kille som är kastrerad, vacc, chippad och behandlad mot öronskabb + avmaskad. 
En av kissarna från Sörmlandsprojektet. 
Spencer är en mycket social gosig och nyfiken ung kille. Är med på allt hemma! 
Lilla söta nyfikna Spencer fick ett hem med katten Ugglan från Livbojen hemma hos Annie, tyvärr gick brorsan till Ugglan, Plutten, hastigt bort av okänd anledning. Nu är Spencer o Ugglan nya radarparet som leker o myser tillsammans i sitt nya hem hos Annie med familj.
 

Elly
Svartvit hona, född 2015.
Hon är kastrerad, vaccinerad, chippad och avmaskad. 
Elly är en kelig kisse och social, mysig som gillar att gosa och ty sig till människor. Hon går bra med andra katter men vill inte bo med någon dominant kisse. 
Hon kommer från projektet Sörmlandskatterna med 150 katter, där ett par samlat på sig för många katter och behövde hjälp. Katterna är tama och varje katt har fått namn och tagits bra omhand men till slut blev antalet ohållbat, nu hjälper Livbojen och andra svekatts-anslutna katthem dem att finna nya hem. 
Elly fick ett hem tillsammans med Paddington hos Torhild som bor i ett stort hus i Hällberga. Här kommer kissarna få bo med familjen och leva ett härligt kattliv och bli bortskämda.

Paddington
Hankatt född 2017. Något blygare än sina kompisar i samma jourhem, men fullt hanterbar och gosig när han väl litar på en.
Rumsren. Varit inne och ute förut, numera bara innekatt och det går bra. 
Mycket van vid andra katter då han kommer från projektet Sörmlandskatterna med 150 katter på samma ställe. Kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb.
Paddington fick ett hem med katten Elly hos Torhild som bor i ett stort hus i Hällberga. Här kommer kissarna få bo med familjen och leva ett härligt kattliv och bli bortskämda. 

Julle
Hankatt född 2016.
Jättefin kille med helsvart sammetslen och blänkande päls, jättefint ansikte/huvud. Är en mysig kisse som gärna sover i sängen om nätterna och är nära och gosar.
Social, hanterbar/lyftbar och kelig.
Kastrerad, vaccinerad en gång, behandlad mot öronskabb samt avmaskad.
Detta är en av katterna från Sörmlandsprojektet där ett par samlat på sig 150 katter eller mer, katterna har haft ett kärleksfullt hem och varje katt har ett namn, men det hade gått överstyr med antalet.
Jenny som bor i Gnesta med sin familj har tagit hand om Julle och gett honom ett permanent hem. Han fick både hund- och kattkompisar.
Nya matte rapporterar att det går bra både med katt o med hunden, jättekul  att höra då Julle inte var van emd hund sedan förut. När han blir mer varm i pälsen (kläderna) kommer han få gå ut då de bor på landet.

 

Zigge och Moa
Båda två från Sörmlandsprojektet, Moa (svartvit) ca 9 månader och Julle (svart) ca två år.
Båda är sociala och hanterbara, keliga och lekfulla.
De blev kastrerade, vaccinerade en gång, behandlade mot öronskabb samt avmaskade. Nya ägaren kommer stå för att andra vacc blir gjort enl överenskommelse.
Nu bor båda två kissarna hos Julia i Sthlm, här blir de innekatter. Redan efter en dag i nya hemmet har de gjort sig hemmastadda genom att busa, mysa, äta och gå på lådan. Helt över förväntan säger nya matte Julia som är så förtjust i sina två nya vänner!
Ps denna fina bild är tagen dag två i nya hemmet, de har det så mysigt och bra.
 

Matilda
Ung hona på ca 6 månader.
Hon är blå (grå) och vit.
Hon kommer från projektet Sörmlandskatterna med ca 150 katter, hon var i början en liten blyg katt men blommade ut i jourhemmet till en väldigt kelig liten fröken.
Matilda är kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt och chippad och avmaskad samt behandlad mot öronskabb. 
Matilda fångade Amandas hjärta när hon kom och hälsade på i jourhemmet. Hon fick efter några veckor flytta hem till henne och hennes hund, det går jättebra och vi har fått flera härliga hälsningar om hur mysig Matilda är och hur bra hon trivs, vi är väldigt glada för en lyckad placering!

Nickel
Hankatt född 2018. Social och gosig ung kille som älskar att leka och mysa och vill gärna vara med och kolla vad man gör.
Rumsren. Varit inne och ute förut, numera bara innekatt och det går bra. 
Mycket van vid andra katter då han kommer från projektet Sörmlandskatterna med 150 katter på samma ställe. Kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb.
Nickel har fyttat hem till Kristi som föll direkt för hans mysiga sätt, efter några dagar hämtade hon hem honom. I nya hemmet är han nyfiken och lekfull, vi har fått bilder och uppdatering och det hela går bra. Grattis Nickel till ditt nya hem önskar vi på Livbojen!

Hill
Jättesöt svart-vit kille med en svart prick på nosen som är ett bra kännetecken. 
Trevlig slank och fin kille född 2017. 
Social och gosig. Kommer från projektet Sörmlandskatterna. 
Kastrerad, chippad, vaccinerad en ggn, avmaskad/behandlad mot öronskabb.
Hill har flyttat till Rebecca, Thushara och katten Sushi som är adopterad från Thailand. De hoppas på att Sushi ich Hill blir vänner och kan umgår i hemmet då matte och husse är och arbetar/pluggar om dagarna. 

Lill-Tyson
Jättesöt och härlig stor kille från projektet Sörmalndskatterna. Vi tror antalet uppgår till 150-170 katter i detta projekt. Ägarna har brytt sig om varenda katt och de har blivit sociala och fina kissar.
Lill-Tyson har fått ett pernament hem hos Lena med familj från Västerås.
De berättade att på besöket så valde Tyson DEM som sin nya familj, så de tog honom hel enkelt.
Innan Tyson flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, chippad, behandlad mot öronskabb och avmaskad. 

Shellby
Liten kille på 7-8 månader från projektet Sörmlandskatterna. Jättesöt liten grabb som tyvärr förlorat sitt ena öga, men det behövs ej opereras enligt en veterinärkoll. 
Shellby bor numera med Thomas med dotter i Malmköping på en ltein gård, där finns även två andra katter som kommer blir vänner till Shellby.
Lilla Shellby får gå ut sedan då han känner sig hemma på gården.
Shellby var kastrerad, vaccinerad, chippad, avmaskad och behandlad för öronskabb innan han flyttade.

Inky
Hankatt född 2018. Social och gosig ung kille som älskar att leka och mysa och vill gärna vara med och kolla vad man gör.
Rumsren. Varit inne och ute förut, numera bara innekatt och det går bra. 
Mycket van vid andra katter då han kommer från projektet Sörmlandskatterna med 150 katter på samma ställe. Kastrerad, vaccinerad, chippad och behandlad mot mask och öronskabb.
Inky har flyttat till Lisa som sedan tidigare har två katter, varav den ena är Mira (född av Majsan).
Här får han ett underbart kattliv, då deras djur sover i sängen och blir som älskade familjemedlemmar. 

Yenn
Yenn är en kattflicka på ca 4-5 månader. 
Hon är svart-vit och har mycket vitt på sig, speciellt från framsidan. 
Hon kommer från projektet Sörmlandskatterna med ca 150 katter, hon är mycket van med andra katter. Rumsren, innekatt i dagsläget. 
Yenn och systern Jing är adopterade till samma hem, här får de följas åt och kommer bli mycket älskade familjemedlemmar av sin nya familj. 
Yenn är vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad mot öronskabb. 

Jing
Jing är en kattflicka på ca 4-5 månader. 
Hon är svart-vit och har mycket svarta "prickar" eller "fläckar" på kroppen.
Hon kommer från projektet Sörmlandskatterna med ca 150 katter, hon är mycket van med andra katter. Rumsren, innekatt i dagsläget. 
Jing och systern Yenn är adopterade till samma hem, här får de följas åt och kommer bli mycket älskade familjemedlemmar av sin nya familj. .
Jing är vaccinerad, chippad och avmaskad samt behandlad mot öronskabb. 

Lill-Yoggi
Jättesöt liten hona på ca 4-5 månader. kommer från projektet Sörmlandskatterna som Livbojen och flera Svekatt anslutna katthem jobbar med. 
Hon är något rädd i början, men fullt hanterbar och gillar busa och andra katter. 
Hon vill ha ett tryggt hem, utan små barn, hon är lite rädd för höga ljud.
Hon är vaccinerad, chippad och behandlad med Stronghold/avmaskad.
Lill-Yoggi är nu adopterad av Ingela som i mars 2014 adopterade Hugo/Fingal av Livbojen, hon kommer få bo med denna kastrerade hane och tre människor. Vi tror det blir perfekt för Lill-Yoggi!
 

Inox
Född 2018.
Kille som är kastrerad, vacc, chippad och behandlad mot öronskabb + avmaskad. 
En av kissarna från Sörmlandsprojektet. 
Inox blev adopterad av Helena som bor i Västerås och sedan tidigare har katten Hjalmar som är ca 6 månader, vi tror att katterna kommer få mycket glädje/nytta av varandra framöver och vi hoppas de blir bra kompisar!
Fina Inox gick bort av okänd anledning efter en kort tid i nya hemmet. Nu har familjen bokat en kattunge som kommer få ett jättefint liv hos dem!
RIP vackra och snälla Inox <3

Blomman
Pytteliten ensam kattunge som kom till Livbojen, upphittad på ladsbygden utan andra katter, upphittarna kunde ej finna andra katter och hon kom till ett av Livbojens jourhem.
Hon gjorde ett sådant intryck på hela familjen, så nu är Blomman permanent adopterad av Elin och dotterna Linnea har fått sin första alldeles egna katt och, det är det bästa som hänt henne.
Blomman och Linnea är ett radarpar och trivs med varandra, Blomman trivs även att sova på "morfars" axlar såsom ses på bilden.
En liten tjej som charmade många på en gång.