loof loof

Loofy
En kille på ett år som söker permanent hem. Han kommer från ett dödsbo och släkten kunde ej ta hand om honom.
Loofy var redan kastrerad och Livbojen betalade för hans vaccination och chip-märkning.
Loofy ville gärna bliutekatt och det har han fått bli hos nya husse Eero i Smedjebacken, han har en kattlucka i sin bostad så att Loofy kan få komma och gå ute som han vill.
 

Coleen
Ung katthona på 6 månader som letar permanent hem, syster till Tracy och Rosso.
Coleen bodde hos en person där katterna inte kastrerades och blev fler och fler, Livbojen tog in alla 9 katter för att leta hem åt dem. De var ute/innekatter i förra hemmet. De verkar fungera som innekatter också. 
Coleen bor numera permanent hos Emma och sambo med katten Hallon, efter några dagar på prov i nya hemmet så går det fint mellan kissarna och även fint med relationen till nya matte och husse så nu har Coleen fått sitt permanenta hem. 
Coleen blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad innan hon flyttade till sitt nya hem. 
(Katt via KKS)

Rosso
Ung kattkille på 6 månader som letar permanent hem, bror till Tracy och Coleen.
Rosso bodde hos en person där katterna inte kastrerades och blev fler och fler, Livbojen tog in alla 9 katter för att leta hem åt dem. De var ute/innekatter i förra hemmet. De verkar fungera som innekatter också. 
Numera bor Rosso permanent med nya matte Stina, husse och en kattkompis som heter Nabi, efter några dagar på prov i det nya hemmet blev han adopterad. Det fungerar fint med både relationen till nya kattkompisen och till nya matte och husse.
Innan Rosso flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
(katt via KKS)

Tracy
Ung katthona på 6 månader som letar permanent hem, syster till Coleen och Rosso.
Tracy är väldigt kelig och spinnig av sig, lägger sig gärna på ens fötter o spinner och busar med tårna osv. Grå och vit tjej. Helt rumsren och gillar andra katter, speciellt sina syskon.
Tracy har flyttat till sin nya matte i Köping och här får hon en kattkompis, något som gått väldigt bra redan från första början, katterna verkar bli goda vänner, vilket vi hoppades på och matte är så nöjd och glad.
Tracy kommer från stället med allt som allt nio katter vi tog in till Livbojen, hon var en i en kull av 9 ungar där alla överlevde. Vi fick tre kvarvarande ungar, sex andra hade redan fått nya hem.
Hennes mamma var högdräktig igen då hon kom till Livbojen. 
Tracy blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon fick ett nytt hem.
(Katt via KKS)

pappakatt pappakatt

Dobi-Doo
Pappakatt Dobi-Doo kom med ett gäng på allt som allt nio katter från ett ställe där de under många år förökat sig, pappakatt fick inte komma in i huset utan bodde ute under en trapp, okastrerad och utan vräme. Han levde så i flera år och blev pappa till ca 60 kattungar enligt de som matade honom.
När vi skulle hämta gänget frågade vi om de kanske ville ha pappa-katt kvar, kastrera honom och låta honom vara kvar på gården, då fick vi svaret att han skulle skjutas så självklart fick även pappa-katt följa med till jourhem i Livbojen.
Nu har Dobi-Doo flyttat till Henry som bor på en gård utanför Malmköping, han får börja inomhus och bo in sig och sedan får han komma ut när han vet vart han bor. Pappa-katt älskar att vara ute så han kommer nog att trivas som herre på täppan på sin nya gård.
Innan Dobi-Doo flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, behandlad för mask och id-märkt. 
(Katt via KKS)

Curry
En stor kille på 6-7 kg som önskar leva som utekatt då han inte trivs att vara inomhus, han har levt med en alkoholiserad husse och gått och kommit där som han velat. Varit mest ute. Han passar som gårdskatt i ett stall/i en lada för att ta möss.
Curry blev behandlad för öronskabb och mask och sedan fick han flytta hem till Therese som bor med sin man ute på landet, här finns redan 5 kissar så Curry får många kompisar. Han börjar inomhus för att sedan släppas ut på gården och få komma och gå som han vill.
Tack snälla Therese för att du/ni tog er an söta stora Curry. 
 

Tussen
Supersocial kille på något år, svart vit och fin i pälsen. Åldern är ca ett år.
Tussen blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Han blev avmaskad 180218.
Tussen föddes på en bondgård och var en av de socialaste katterna där. Han gick med kossorna och fick gos och värme av dem, hans husse gick dessvärre tragiskt bort och katterna blev utan ägare och skulle från gården. Vi tog in Tussen, Hjördis och Maja, tre av katterna som behövde nytt hem.
Tussen bor numera hos Helen och Henrik i Kjula, de har sedan tidigare en kisse som heter Cesar och vi har redan fått rapport och bilder på att de två killarna går bra ihop.
(Katt via KKS)

Hjördis
Jättesocial tjej på något år, hon är mycket trevlig och orädd. Åldern är ca 1,5 år.
Hjördis blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Hon blev avmaskad 180218.
Hjördis kommer med Tussen och Maja från ladan där en man gick bort och alla hans katter blev hemlösa. Tre st räddades via Livbojen.
Nu bor fina Hjördis hos Martin och Jennifer i Västerås som sedan tidigare har kissen TwoFace från vår förening.
Vi tror att katterna kommer gilla varandra då de båda gillar andra katter och är vana med andra katter sedan tidigare.
(Katt via KKS)

Maja
Jättesocial tjej på ca 1,5 år, hon är mycket trevlig och orädd. Gillar inte andra katter. Bör få vara ensamkatt i nytt hem!
Maja blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Hon blev avmaskad 180218.
Maja bor nu permanent med Marie som bor i Köping, då Maja visade i jourhemmet att hon inte gillade Hjördis och Tussen så fick hon ett hem utan annan katt. Nu får hon mysa och ha det bra och få all uppmärksamhet av sin nya matte och vi tror de skall trivas bra med varandras sällskap.
(Katt via KKS)

Kattis
Söt liten hona på ca 1,5 år, kommer ursprungligen från Livbojen som liten kattunge från projektet där en man bodde i en vagn i skogen och hade en massa katter som levde ett utsatt liv där, de fick smutsigt vatten och maten kastades ut eller serverades på smutsiga tallrikar.
Hur som helst har Kattis kommit åter till Livbojen pga allergi i nya hemmet.
Hon är nu vuxen och kastrerad och id-märkt.
Kattis har fått ett permanent hem hos Maivor som sedan tidigare har två äldre hanar och en yngre katt på två år, här får Kattis möjlighet att vara med sin nya familj på en stor inhägnad uteplats när det blir lite varmare. 
Nu hoppas vi att Kattis inte behöver flytta något mera!
 

LillPrick
Denna krabat fick arbetsnamnet LillPrick då den kom till Livbojen. 
Hon kom hit med ett gäng katter, det var 9 st. Dessa katter fanns hos en man som sällan var hemma, där grannarna tog ansvaret för katterna och tog hand om dem, men tyvärr kastrerades de inte utan fick föröka sig, och många blev kvar som fortsatte bli dräktiga osv. Läget höll på att bli akut med många katter på samma ställe, då en var högdräktig också.
Denna lilla sociala och busiga kattunge togs till Evidensia för vaccination och avmaskaning gjordes också. 
Efter en kort tid i jourhemmet flyttade denna fina flicka till Liina med familj, katten Uno på två år behövde en buskompis, då katten Trassel på 9 år är ointresserad av Uno och att leka. Familjen hade länge önskat sig en busig och go kattunge, och de har de nu fått och redan första kvällen kom en rapport om att de trivdes så bra med sin nya lilla "Pärla".
(katt via KKS)
 

LillBuse och LillBusa
De här två underbart sociala och lekfulla ungarna gick under arbetsnamnen LillBuse och LillBusa under tiden i jourhem. De kommer också från gänget med de nio katterna som förökade sig, ingen var kastrerad o en var högdräktig. De behövde alla nytt hem då en annan kattmamma fött nio ungar tidigare och nu var dräktig igen. Kattantalet var på väg att spåra ur rejält. 
Kattungarna togs till Evidensia för en första vaccination, avmaskade blev de också och sedan flyttade de hem till Jessica med familj, de hade längtat efter katt ganska länge och redan första kvällen for kattungarna omkring och smög på fiskarna i akvariet, busade i soffan och med sonens leksaker.
Nu har den här familjen gått från tre till fem och vi tror alla kommer trivas bra tillsammans.
(katter via KKS)
 

Åke
Den här fina killen heter Åke!
Han letar permanent hem hos någon som vill ge honom mycket kärlek. Han är en huskatt med vissa inslag av bengal katt.
Åke är nio månader och kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojens veterinär. 
Han behövde omplacering pga förändrade familjeförhållanden. 
Åke har nu fått ett nytt permanent hem med katten Ådi och katten Amazon, just nu går han ut i koppel lite men tanken är att han framåt våren skall gå ut och in som de andra katterna gör i huset.

Blixten
En kille på ca ett år, han är bruntigré och vit, vi har fått uppgift om att han är ca ett år gammal.
Han är en supersocial spinnare och älskar att man klappar och gosar med honom!
Han hittades av en kvinna på landet och ingen ägare kunde lokaliseras. Han fick bo i hennes förråd i några månader och nu har han äntligen fått komma in i värmen, och det älskar han. 
Blixten var redan chippad men ej registrerad så ägare kunde ej hittas.
Han är van med hundar!
Blixten blev 180228 kastrerad vaccinerad och id-märkt. Han blev avmaskad 180218.
Blixten har flyttat till Malu i Valhalla i Eskilstuna som bor där med sin man och han får en stor villa att vara i och en inglasad altan, till våren kanske han blir utekatt, kattlucka finns. 
(Katt via KKS)

Röjar-Ralf
Kom till Livbojen via en person som påstod att hon nyligen tagit sig an katten efter ett dödsfall, men hon var allergisk och kunde ej ha kvar katten.
Då fick Ralf komma till Livbojen.
Han var redan kastrerad. Av Livbojens veterinär blev han vaccinerad och chip-märkt.
Ralf är en social go och trevlig pojke och han blev omgående bokad av Sebastian som föll för honom direkt, nu har Raffe flyttat till honom! 

Singa
En honkatt på ca 2 år som kom till Livbojen med en kull ungr, de som hade henne ville bli av med mamman och ungarna.
Kattungarna kom till fina hem under 2017. Mamman blev kvar men ville inte bli någon kelig soff´potatis, utan ville ha ett aktivt uteliv.
Hon bor nu tillsammans med hankatten Emmet som adopterades från Livbojen år 2013 som stallkatt, hans kompis Malcom flyttade på eget bevåg från gården till gannen. Emmet kände sig ensam så nu har Singa flyttat till Emmet i stallet så vi hoppas att de skall bli ett fint par och fortsätta leva sina liv på det sättet de önskar.
Singa blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade till Emmets matte.

 

Cindy
Mycket fin, trevlig och välvårdad katthona som blir 10 år i maj 2018.
Matte och husse till Cindy skulle göra sig av med henne då de skulle flytta från landet till lägenhet, de kände att de skulle behöva avliva henne. Men Livbojen räddade henne från avlivning!
Cindy var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Cindy flyttat till sin nya husse Per och får en snäll hundkompis, Cicci, adopterad från Irland. Cindy kommer kunna gå ut som hon vill på landet via kattlucka och kommer kuna få fortsätta leva det liv som hon önskar.

gråbo gråbo

Gråbo
Stor kille på 6,8 kg som bodde hos en pensionär som var alkoholiserad och hade hamnat i koma, han skulle inte klar av att ta hand om sina katter mera. Förra året räddade vi tre andra katter från samma ställe. Länsstyrelsen var redan inklpplad då katterna inte hade det bra hos sin ägare som fått anmälningar på sig.
Nu har Gråbo flyttat till Peter med familj som är väldigt glada att få hem sin nya familjemedlem!
Innan Gråbo flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och behandlad för skabb och mask.

Flora
Några personer ringde Livbojen och berättade att de räddat en kattunge från en lada, vart mamman och de andra kattungarna befann soig fick vi aldrig svar på. Personerna som tog sig an Flora ville väl men de klarade inte riktigt av att ha katt, hon misstrivdes och kissade på mattan i hallen och då ville de göra sig av med henne.
Cecilia från Katrineholm med sambo hörde av sig och ville bli jourhem till en eller två katter. De tog hem Flora till sig och har jobbat otroligt bra med hennes socialisering, redan andra dagen började hon leka och äta bra, den lilla späda katten började gå upp ivikt och aldrig kissade hon inne mera. Hon blev ompysslad av veterinär som upptäckte att hon var full med öronskabb och fick behandling för detta och mådde efter det betydligt bättre.
Eftersom Cecilia fått sådana känslor för lilla Flora så har de bestämt sig för att adoptera henne permanent.
Lilla Flora fick alltså stanna i det nya jourhemmet och här har hon allt hon kan önska sig, givetvis köpte matte och husset ett nytt stort klätterträd till sin älskling som hon verkligen gillar att leka på.

Kuroo
En helsvart kille med glänsande svart sammetspäls.
Detta är en av de tre kattgrabbar vi hämtade hos farbrorn i en annan kommun som ligger i koma, mannen har mycket olika hälsoproblem och kommer aldrig kunna ta hand om sina katter igen.
Tre katter hämtade vi även härifrån under 2017.
Kuroo blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad + behandlad med stronghold via Livbojens veterinär 180121.
Han är en go skvart o fin kille som numera bor hos Mia och Bella och här blir han en älskad innekatt. 
 

grålll grålll

Stora vackra Grålle
Stor fin hane som 180104 blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad (avmaskades allt som allt 2 ggr). Han kommer från den äldre mannen som bor med sin 94-åriga mor som blivit sjuk, nu behöver de vuxna katterna hitta nya hem. Under många år har det varit för mycket katter i hemmet och det har varit kaos med katter överallt. (Grålle, Lucy och Maja tog samtidigt från hemmet). Vi uppskattar hans ålder till ca 5 år.
Grålle var en tid i jourhem hos Lovisa och Philip och här jobbade de intensivt för att få Grålles förtroende och få honom att lita på människor. Det hela gick med tiden bra och Grålle blev en stor kelgris som älskar att buffa och spinna och framförallt äta god mat (det var så han blev tam, med godis och god kattmat).
Nu har Grålle flyttat till Cajsa som kommer fortsätta skämma bort honom med god mat och mysiga hemmakvällar i soffan.

Lucy
En kattdam på ca 8 år, hon har bott hos en äldre man och hans gamla mamma på 94 år och de har under åren samlat på sig allt för många katter, vi har hjälpt till där i flera år och nu har damen blivit sjuk så nu får vi hitta nya hem till även de vuxna katterna som funnits i huset och avlat fram många kattungekullar.
Nu äntligen 180104 blev Lucy kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad och nu börjar hennes liv som självständig katt utan ungar 2 ggr/året.
Mattoe har nu adopterat Lucy, han och sonen har länge längtat efter en katt att mysa med och ge ett fint hem.
Nu när har Lucy flyttat hem till dem kommer hon få mycket kärlek av sin nya lilla familjen. 

Maja 
Kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad 180104.
Har fått hem hos Kristin med make som bor i en villa, här kan Maja få gå ut som hon är van vid.
Maja bodde hos en kattsamlare som Livbojen tagit kattungar av i flera år, äntligen har vi fått börjat omhänderta de vuxna också så nu kommer det bli mycket mindre kattungar från detta ställe.
Maja är en av de honor som sista åren fått 2 kullar/år som Livbojen omhändertagit. Nu är det slut på kullar och Maja får leva sitt liv och bli bortskämd som ensamkatt i en familj. 

K/Gumman
Fin hona som Livbojen omhändertog med sin kattkompis Bagheera, då de bodde hos en person som hamnat i psykisk ohälsa och inte längre kunde ta hand om sina missar.
Hon var redan kastrerad och id märkt (6L036)
Nu har båda kissarna fått flytta till Lars-Erik i Västerås som kommer ha dem som innekatter, han är hemma på heltid så kissarna kommer få gott om sällskap av varandra och sin nya husse. 

Bagheera/Gubben
Fin kille som Livbojen omhändertog med sin kattkompis Gumman, då de bodde hos en person som hamnat i psykisk ohälsa och inte längre kunde ta hand om sina missar.
Han var redan kastrerad och id märkt (6L035)
Nu har båda kissarna fått flytta till Lars-Erik i Västerås som kommer ha dem som innekatter, han är hemma på heltid så kissarna kommer få gott om sällskap av varandra och sin nya husse. 

Nilla
Nilla, liten helgrå hona som kom in som större kattunge till Livbojen, även hon från projektet där en man matat upp nästan 60 katter runtom sitt boende.
Nilla blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och fick stanna i jourhemmet några månader, men tiden blev hon tam. Jessica och Daniel fortsätter göra ett kanonjobb med sina jourkissar!
Nilla har nu flyttat till Marie som har en katt sedan tidigare, han var också skygg men har blivit tam så hon vet hur skygga katter kan bete sig. 

Silje
Jättesöt vuxen honkatt som fångades in på stället där mammen i fråga matat upp närmare 60 katter, Silje är lite skygg men ej så förvildad, hon börjar nu komma ur sitt skal hemma hos Jonatan och Sandra och Silje har blivit fölrtjust i Chili som sedan tidigare bor i hennet. Katten Chili adopterades av Sandra för några år sedan och nu kommer Chili och Silje få fortsätta vara bästa vänner med lek och mys om dagarna.
Silje blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade. 

Sune, Sparven och Luna
(Snoken/Zohan har fått ett hem redan under 2017)
Under början av 2018 hörde Alice av sig och kom och besökte de tre kvarvarande katterna. Hon föll för alla tre och villa ha alla!
Och så blev det alla tre katter flyttade till Alice. De heter numera Tyr (Sparven), Oden (Sune) och Eir (Luna).
De bor tillsammans med en fjärde katt och två adopterade hundar som levt ett hemskt liv innan de kom till Alice.
Hela flocken håller nu på att bildar band med varandra och alla har funnit sin plats i flocken och alla är vänner!
Vi uppskattar att kissarna var ca 6-7 månader då de kom till ett jourhem och vid 10-11 månaders ålder flyttade de till sina hem.
Innan det blev de kastrerade, vaccinerade och id-märkta och avmaskade.
Alla kissar kommer från projektet där en man samlat på sig upp mot 60 katter vid sitt boende där han matat en grupp katter under flera års tid.
Livbojen fortsätter projektet så att alla katter får ett bra liv!

Mats och Madicken
Två fina katter från projektet där Livbojen kommer att rädda upp till 60 katter som en man matat upp runt sitt hus. Antalet gick över styr, han insåg inte på långa vägar att det gått så pass långt som det gjort när vi började räkna dem.
Mats och Madicken blev kastrerade, vaccinerade och id-märka av Livbojens veterinär och hittade sedan varsitt hem och vi har fått uppdateringar att de mår bra och att deras nya ägare är så nöjda med dem. De båda är tamisar nu efter en tid i jourhem där de fick mycket krälek och omvårdnad.
 

Sunniva
En av katterna från Livbojens stora projekt som drog igång sensommaren 2017, där en man matat upp nästan 60 katter i sin omgivning.
Sunniva försökte vi socialisera i ett jourhem, men det visade sig att hon ville ha sin frihet åter så hon blev stallkatt på en stor fin gård utanför Nyköping, här får hon och katten Sussan från Livbojen ett uppvärmt rum med korgar, mat, vatten osv och när de är redo kommer de få gå ut och in i den nyinstallerade kattluckan.
Nu börjar ett spännande iv för er tjejer på gården.
Innan Sunniva flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Sussan
Fin liten tjej som tyvärr inte ville låta sig bli helt och hållet tamkatt i jourhemmet, vi tolkade det som hon saknade livet på landet och nu har hon fått komma åter till lantlivet med komisen Sunniva från Livbojen.
De bor numera hos AnnLouise på gården utanför Nyköping där de har ett varmt o mysigt rumt att återvända till genom kattluckan efter deras äventyr på gården där det finns många olika sorters djur och enormt mycket möss.
Innan Sussan flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

siam siam

Tussan
Halvsiames på ca 10 månader. Mamman siames och pappan är huskatt, räknas som huskatt.
Tussan föddes utomhus och fick inte komma in i värmen med människor förren hon var ca 9 månader, detta gör att hon är ganska skygg men tillåter en att kappa, men inte bäras ännu.
Tussan blev kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt och har nu flyttat hem till Madde Bjärgö, detta är 8e Livbojen katten som välkomnas inom familjen. Hos Madde med sambo får hon en kattkompis att leka med.

Tippen
Liten svartvit kille med en vit svanstipp.
Han kommer från stället i misärladan där vi räddade hela gänget som bodde i sopor, döda katter och avföring.
Denna kille kom in som liten och svag och fick en tid i jourhem för att återvända till livet, han blev sedan kastrerad vaccinerad och id-märkt.
Nu har han och en kattunge vid namn Zingo fått flytta till Sara Bjärgö med sambo och inom familjen finns nu 8 katter från Livbojen. Mamma har 4 st och systern 2 st. 

Zingo
Kattunge från en kull med fyra siames-bäbisar, mamman siames och pappan okänd = huskatt.
Zingo är fullt vaccinerad samt avmaskad.
Han bor numera med Tippen och Sara med sambo, de bildar en liten familj.
 

mäster mäster

Mästerkatten
En 13 veckors gammal kattunge som är blandning mellan siames och huskatt, räknas alltså som huskatt men man kan vara medveten om rasens inslag i denna lilla kille.
Måsterkatten med fyra syskon föddes utomhus, de andra tre syskonen har snabbt blivit tama i jourhemmet, men med denna kille går det lite långsamt.
Mästerkatten har efter full vaccination och avmaskning flyttat hem till Sanna och Sandra med katten Harry. Här blir han innekatt och förhoppningsvis blir kissarna bästa kompisar.