Musse
Jättefin och superkelig kille på ett år.
Han kom till Livbojen då ägaren inte kunde ha katten kvar pga ändrade omständigheter i både familj och boende. Musse behövde en fast punkt i livet, flera personer ringt och larmade om att han var ute och irrade planlöst i området. 
Musse togs in till ett av våra jourhem och blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt - och kort efter det charmade han direkt till sig ett nytt hem hos Jocke med familj. Här blir han en älskad familjekatt och efersom han är otroligt mysig kommer han göra familjen mycket lycklig framöver är vi säkra på.

Brownie
Svart-brun liten hane med mjuk fin päls. Han är ca 1-2 år gammal.
Han fångades in hos en dam som är 90 år och som blivit dålig och ligger på sjukhus, hon kommer förmodligen inte hem till sina katter igen. Katterna föddes ute, de fick inte komma in hos damen, ungar föddes ute i uthusen och Brownie var en katt som födits där och levt där i ca ett år.
Han kom till ett jourhem hos Mon och Marcel och där blev han bästa kompis med katten Cleo från Livbojen, som bott där i ca 1 år.
Brownie får stanna permanent i jourhemmet och nu har de två sällskap av varandra. 
Innan han fick nytt hem blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 

Morris & Rocky
Killarna är födda år 2015 och bodde på landet med sin ägare tills hon bestämde sig för att flytta och inte ta dem med sig. De fick då komma till Livbojen.
Killarna blev kastrerade, vaccinerade en gång, och id-märkta. Datum 180618.
Det är två sociala och goa killar som gärna ville fortsätta bo ihop på landet.
Emmi och Rasmus som bor på landet i Gnesta har nu adopterat Morris och Rocky och här kommer de kunna vara ute när de boat in sig i sitt nya hem.

Casper
Ung kattkille på 9 månader.
Föddes ursprungligen på Kreta där han först var i en utsatt katt-koloni som levde utomhus och blev jagade av vildhundar och av folk som var elaka, sedan var han i fosterhem på Kreta och kom till Sverige med en snäll man som räddade några katter från Chania.
Casper är kastrerad, vaccinerad, chippad, har fått rabiessprutor, har fått behandling mot loppor, skabb, mask osv.
Han är godkänd enligt tullverket i Sverige.
Nu har han flyttat hem till Malin med familj som bor i en stor rymlig lägenhet i Eskilstuna. Det är familjens första katt så de har frågat väldigt mycket kring Casper för att han skall få det så bra som möjligt, vilket är superbra det tyder på att de här kan bli riktigt bra kattägare med mycket tips om hur en kisse skall skötas.
Han har fått alla nya saker nu, är på plats i hemmet och har börjat bo in sig!

Celine och Monkey
Celine och Monkey, födda på Kreta båda två. Där fick de en tuff och osäker uppväxt. På Kreta lägger man gift i maten och glas i maten när de är trötta på katterna, man häller vodka i kattmjölken för att se dem vingla runt. Massa faror lurade men de klarade livhanken och blev sociala med turisterna på ön. De blev kastrerade, vaccinerade chippade osv och genom att Anita flyttade till Kreta fick vi kontakt med katträddare där nere och bästämde oss för att räcka ut tassen ända dit. Tjejerna kom till Sverige och de visade sig vara helt underbara personligheter och så himla vackra. 
Dessa två fina lyckliga kissar har nu fått ett permanent hem hos en familj som bor i Skogstorp. Tjejerna är redan hemmastadda och ligger i soffan, sängen, äter god mat, leker och blir bortskämda av sin nya familj. Just nu är de inne men med tiden kommer de även kunna få gå ut om de vill då de bor i ett bra villa område.
Tack alla involverade i derssa katter, vi räddade dem tillsammans till ett liv i tryggheten i Sverige!

Zeus
Född 161001.
Zeus är en stor och högbent kille som föddes på Kreta, här växte han upp utomhus i en otrygg miljö, jagad av vildhundar, personer som lade glas och gift i maten, folk som hällde vodka i kattmjölken och de tyckte det var roligt när katterna vinglade omkring. Många faror lurade. Zeus togs in i jourhem och kom sedan till Sverige via en snäll dam och hamnade till slut i jourhem på Livbojen. 
Under tiden i jourhem charmade han alla med sin härliga personlighet, snäll, vacker, tillgiven, klok. Han fick efter en tid i jour ett permanent hem hos Eric som bor på landet med två andra kissar, här skall han bo med sin nya familj och när han är varm i pälsen får han börja gå ut på gården, de andra kissarna får visa honom hur det går till i Sverige. 
Zeus var såklart kastrerad, vaccinerad, chippad och godkänd genom svenska tullen som alla 6 katter som kom från Kreta till Sverige. 

Adam
Född 170701.
Adam är en smidig och högbent kille som föddes på Kreta, här växte han upp utomhus i en otrygg miljö, jagad av vildhundar, personer som lade glas och gift i maten, folk som hällde vodka i kattmjölken och de tyckte det var roligt när katterna vinglade omkring. Många faror lurade. Adam togs in i jourhem och kom sedan till Sverige via en snäll dam och hamnade till slut i jourhem på Livbojen.
Adam är kastrerad, vaccinerad, rabies-vaccinerad, behandlad för ohyra, chippad och avmaskad och har ett eget pass hon kan använda för att eventuellt resa med sin nya matte och husse. 
Adam har fått ett permanent hem hos sin nya matte som bor i Kolsva med sin andra kisse Mjau Mjau från Livbojen, samt tre hundar, varav en är räddad från Rumänien. Nu har de sin lilla flock och Adam kan fortsätta leva ett liv som utekatt i de fina trakterna i Västmanland ute på landsbygden.

Pysen, Webra, Vitnos och Hannes
Fyra kattungar födda i Livbojen, dessa fyra har nu fått permanenta hem. Kattmamma Maja söker eget hem efter kastreringen.
Kattungarna blev fullt vaccinerade och avmaskade innan de fick flytta till sina nya hem.
En härlig tid i jourhem hade kattungarna när de växte upp i tryggheten med sin mamma och med människor som älskade dem från sekenden de föddes.

Boz
En fin yngre kille på något/ett par år.
Han har vandrat hemlös ute på landet och ingen har gett sig till känna som ägare.
Han är nu intagen i jourhem och kastrerad, vaccinerad en ggn och id-märkt.
Boz har levt som utekatt men gillar även att vara inne, han kanske inte vill vara helt och hållet innekatt, kanske en altan att gå ut på eller vara utekatt osv.
Boz verkar gå bra ihop med barn, hur han är med hundar vet vi inte. Han är van med andra katter, men har varit okastrerad och därför har han varit svår med andra katter. Men nu är det bättre med den biten.
Boz har nu fått ett permanent hem i Örsta, han räddades av Elina i Näshulta som upptäckte honom som hemlös och med vårt samarbete blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad och fick ett permanent hem med en annan kisse. Han får komma och gå som han vill på landet, ett toppenhem för en kisse med spring i benen.
 

Samus
Fina Samus hittades skadad i Fröslunda i Eskilstuna, skrapsår på nosen och nös ut lite blod. Vad som hänt vet ingen, hon låg orörlig i en buske Livbojen larmades. Upphittaren tog upp henne och vi tog in henne till jourhem och veterinärundersökte henne. Hon var ej skadad eller hade brutna ben, bara skrapad på nosen och det läkte fint.
Hon blev kastrerad, id-märkt, vaccinerad, avmaskad osv och detta var i samverkan med Emma som numera är ägare av Fina Samus.
Emma med familj har katten Viva/Sheeva från Livbojen sedan tidigare.
Tack snälla Emma för all hjälp du gav oss och Samus när hon hittades!
 

Malcom
Denna fina kille fångades in i Stallarholmen där ett gäng katter blivit matade av en äldre dam och de bodde ute i ett litet hus/lada, de fick inte komma in. Därför blev de inte helt tama och de trivdes inte inne i ett jourhem så vi förstod att de ville komma ut igen i friheten.
Så efter att Malcom blivit kastrerad, vaccinerad och id-märkt, avmaskad och behandlad med Frontline mot loppor löss o fästingar så börjar hans liv nu på en liten gård i Härad där en annan kisse redan bor. Han får komma in i huset om han vill, och det finns ävemn mat och vatten o värme i ett annat litet hus på gården, med friheten i ryggen är han nu en älskad kisse och får komma och gå hur han vill på den lilla gården i slutet av en väg. Hans nya kompisar blir även ett gäng hönor o en tupp.
 

Casper och Libby
Två kissar från damen i Stallarholmen som hamnat på sjukhus och inte längre kan ta hand om kissarna. Damen matade under felera år ett gäng katter som bodde i uthusen vid hennes bostad men de fick aldrig komma in till henne, därför blev de aldrig helt tama. De kunde klappas lite vid matplatsen har vi hört, vi hoppas att de kan bli lite tama igen då de får sin frihet åter.
Casper och Libby bor numera på landet hos Veronica och Tim nära Sundbyholm där de har en liten mysig gård med några höns, och numera två stallkatter. De har fått ett toppenfint tillhåll i ena delen av lilla ladan där det var mysigt indett för dem men både mat o vatten, bäddar osv.
Innan de flyttade till sitt mysiga hem blev de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade med frontline och stronghold. 

Tindra (Ruby)
Tindra kom som högdräktig katt från Skåne, hon hade med sig tre stora kattungar också som fick hem via Livbojen.
Nu födde hon 7 st välmående kattungar (Majsan, Brita, Doris, Putte, Tore, Bosse och Morgan) i denna kull, alla växte upp inne i tryggheten med sin underbara kattmamma och hon adopterade även lilla Micro så nu hade Tindra 8 ungar att ta hand om. Efter kattungarna blivit 12 veckor flyttat till sina permanenta hem så kom Tindra på prov till Helena och Tony med fem katter från Livbojen sedan tidigare. Hon har nu efter en prövotid fått beskedet att hon får stanna och vi är så glada för hennes skull. Hos Helena och Tony servas katterna med god mat, fina stora klösträd, kärlek, omsorg och en massa bus med kompisar.
Innan hon flyttade blev hon såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
(Katt via KKS)

 

Majsan
Liten fin tjej som var en i kullen som mamma Tindra födde.
En härlig tjej med mycket bus i kroppen, och mycket mys med.
Hon föddes i ett tryggt och härligt jourhem där kattmamman var en superfin mamma för alla 8 ungarna.
Efter en trygg uppväxt flyttade Majsan till Cecilia med familj i Västerås, ett härligt liv på landet väntar denna lilla tjej.
Innan hon flyttade blev hon vaccinerad och avmaskad. Född 180308.

Brita och Doris
Underbara systrar som kattmamma Tindra födde i tryggheten i ett jourhem, efter en underbar uppväxt med 6 andra syskon flyttade jejerna till Martin, Luna och Svante - en liten familj som länge längtat efter två fina familjemedlemmar. Redan första timmen i nya hemmet var de igång och busade. 
Innan tjejerna flyttade blev de vaccinerade och avmaskade. Födda 180308.

Putte och Tore
Underbara kattungar från mamma Tindra.
Busiga, sociala och härliga spinniga små liv!
De busade mycket i jourhemmet och fick fortsätta att leva tillsammans i sitt nya hem, här får matte Josefin en handfull att ta hand om.
Redan första dagarna är killarna igång och busar, myser och sover i sängen.
Josefine kommer näta in sin balkong så killarna får vara där och utforska, det kommer de helt klart att gilla! 
Innan killarna flyttade blev de vaccinerade och avmaskade. Födda 180308.

Bosse
Tindras fina kattunge, mysig och go sedan första dagen han föddes. Ett härligt och tryggt gäng med 8 bäbisar växte upp med en superbra kattmamma, nu är Bosse redo för sin nya familj.
Han har blivit adopterad av Lina med familj och de bor i ett kattvänligt område där andra kissen som bor där är utekatt/innekatt och det finns även en kanin i familjen. Han trivs väldigt bra i nya hemmet, han är redan hemmastadd efter en dag bara.
Innan han flyttade blev han vaccinerad och avmaskad. Född 180308.

Morgan
Kattunge till Tindra, största killen i gänget. Busig mysig och en härlig personlighet! 
Bästa kattungekullen och bästa mamma-katt, det var en fröjd att följa gänget 12 veckor!
Morgan har flyttat till Kickan o Jonny som sedan tiigare har tre stallkatter från Livbojen.
Denna lilla filur skall bo inne första tiden, när han är större får han komma ut med de andra kissarna. 
Innan han flyttade blev han vaccinerad och avmaskad. Född 180308.

Mikro
Föddes av kattmamma Mizzy, ett syskon var dödfött o lilla Nano dog efter 8 dygn.
Mikro flyttades till mamma Tindra då han var en vecka gammal, hans mamma tog inte hand om honom och hans liv var i fara. 
Med Tindra växte han upp, och fick 7 st syskon "på köpet" Tindra tog honom som sin egen och hela kullen vart en och samma.
Innan Mikro flyttade blev han vaccinerad och avmaskad. Född 180328.

Nalle
En kattkille som upphittats utomhus i Odlaren i Eskilstuna, okastrerad och omärkt.
Han sökte upp en familj som bodde där och tiggde mat och husrum, flera personer i Odlaren larmade om denna kisse som irrade runt och verkade hemlös. Ingen ägare har gett sig tillkänna så nu finns denna fina svarta herre med vit prick under hakan i ett av Livbojens jourhem.
Han är nu kastrerad, vaccinerad en ggn och id-märkt och kan börja leta ett permanent och kärleksfullt hem.
Nalle (numera Aston) har fått flytta hem till Maria med familj där han blivit en älskad familjemedlem av både barn och vuxna, han kommer kunna gå ut och besöka den vackra Kronskogen som ligger precis utanför hans nya bostad.

Cynthia
En 9 årig kattdam som levt med en kattsamlare hela sitt liv, hon fick inte den uppmärksamhet hon förtjänade då det alltid var mycket andra katter och kattungar som ville ha uppmärksamhet. Cynthia höll sig undan och i utkanden av kattflocken.
De fick komma och gå som de ville hemma hos ägaren, genom ett fönster som alltid stod öppet och som vätte mot skogen och en lugn gård.
Kvinnan som ägde Cynthia och katterna har nu fått en stroke och vi hämtar in de katter som är kvar. De skygga kissarna är ju de som är svårast att placera.
Cynthia har fått flytta till Camilla med familj ute på landet i Sörtorp och kommer där ett bli utekatt, vilket hon varit hela livet. De har en tamkatt också som kan bli hennes sällskap och vän (om hon önskar). Hon får komma in i huset om hon önskar eller hålla till i bodar o småhus på gården.
Cynthia är kastrerad och id-märkt sedan tidigare.

Salle
Jättefin kastrerad kattkille på ca 4 år.
Han bodde hos sin matte och 7 andra katter och gick ut och in i lägenheten som han ville, genom ett öppet fönster. Kissarna hade bra mat och lådorna var städade. Katterna var  dock för många så att de behövde bli färre för att alla skulle få den uppmärksamhet de förtjänade, det hände att Moses matte fick en stroke och blev förlamad och mycket dålig. Hon kunde inte längre ta hand om sina kissar. Livbojen har redan hjälpt flera där genom åren och skall fortsätta hjälpa de som är kvar.
Salle och Moses som kommer från kvinnan som fick stroke har flyttat till Rolf och Annika i Kopparberg som sedan tidigare har en kisse via Livbojen, och en hund som gillar katter. 
De får fortsätta vara tillsammans och gå ut och in i ett hus på landet, precis som de ville!
 

Moses
Moses är en tvåårig kattkille som är kastrerad och chippad.
Han bodde hos sin matte och 7 andra katter och gick ut och in i lägenheten som han ville, genom ett öppet fönster. Kissarna hade bra mat och lådorna var städade. Katterna var  dock för många så att de behövde bli färre för att alla skulle få den uppmärksamhet de förtjänade, det hände att Moses matte fick en stroke och blev förlamad och mycket dålig. Hon kunde inte längre ta hand om sina kissar. Livbojen har redan hjälpt flera där genom åren och skall fortsätta hjälpa de som är kvar.
Moses och Salle som kommer från kvinnan som fick stroke har flyttat till Rolf och Annika i Kopparberg som sedan tidigare har en kisse via Livbojen, och en hund som gillar katter. 
De får fortsätta vara tillsammans och gå ut och in i ett hus på landet, precis som de ville!

elins elins

Lovisa och Asta
Bästa kompisar sen de var kattungar, de är nu 7 år idag. De vill fortsätta att bo tillsammans. Asta är världens gosdrottning. Bara älskar att ligga i knä och bli klappad. Kan ligga i timmar och spinna. Lovisa är mer försiktig men bara hon blir trygg så tycker hon oxå om att gosa. De är vana att kunna gå ut men tror de skulle kunna passa som innekatter bara de får stort nog. Båda katterna är vana med barn och har hjärtan av guld.
Lovisa och Asta har nu flyttat till ett gemensamt hem där vi hoppas att de får stanna livet ut, efter en längre tid i jourhem behövde flickorna flytta till något permanent där de kunde få all uppmärksamhet de behövde.
De var såklart kastrerade, vaccinerade och id-mrkta innan de flyttade till de nya ägarna.

Vera
Liten söt hona på ca 1 år. Hon har bara ett öga men förutom det är hon som alla andra kissar.
När Livbojen fick in henne var ögat helt förstört/borta så att vi fick operera henne och därefter har hon mått fint!
Vera hade bott hos en man som inte tog hand om sina katter, Länsstyrelsen kopplades in och vi tog in katterna till Livbojen. De var då i dåligt skick. Katterna gick ut och in i ett fallfärdigt hus på landet, numera är Vera enbart innekatt i jourhemmet.
Nu har Vera fått sin matte till slut, efter en längre tid i jourhem.
Hon blir innekatt och kommer att få mycket kärlek av sin nya matte.
Innan hon flyttade blev hon såklart kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

Viveca fd Fiona
Jättesöt liten tigrerad honkatt på ca ett till ett och ett halvt år.
Hon bodde hos en av våra största kattsamlare där antalet han matat upp i sitt område uppgick till nästan 60 st katter.
Viveca är en kisse som är rädd av sig, osäker, men det går att klappa henne och gosa lite. Hon skulle behöva någon snäll tamis som kan visa henne vägen till att bli tam och social. Detta är en katt man får jobba lite med.
Nu har Viveca fått en ny cahsn att få ett nytt permanent hem hos Ola och Marie i Nyköping, de har sedan tidigare två vuxna trygga kissar och har även bokat än kattunge som kommer til ldem inom kort. Vi hoppas på att Vicecka skall anpassa sig i kattflocken, må bra och våga lita på och umgås med människor.
Hon blev innan flytt kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Sessan
En vacker ung hona på ca ett år. Hon är brun-tigrerad, och har jättefin päls.
Hon och systern Tindra bodde på en gård, de som bodde där ville göra sig av med katterna så vi tog dem till Livbojen.
Sessan blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och avmaskad och hon fann ett hem hos Greta med sambo som sedan tidigare har katten Kitty från Livbojen.
Greta hälsar att det går bra med Sessan redan, hon äter och myser med familjen och får efter hon bott in sig komma ut i den härliga lantliga miljön som väntar utanför de stora fönstren där hon än så länge bara spanar ut igenom.

Tindra

Vacker hona på ca ett år. Hon är svart-sköldpaddsfärgad, med mycket svart i pälsen och pälsen är väldigt mjuk och silkig och vacker.
Tindra och systern Sessan räddades från avlivning av en som hjälper Livbojen. Hon letade efter sin stallkatt och hittade dessa två systrar, tama och sociala och vackra, de hotades av avlivning på gården de bodde på. De var en börda för dem.
Personen tog med dem hem sen kom de till Livbojen för att kunna få nya fina hem.
Efter kastrering, vacc och id-märkning flyttade Tindra och Isak till ett litet hus på landet i Näshulta hos Sara, i närheten av Hanebergs säteri bor dessa katter i en lyxmiljö för kissar och andra djur, hästar och kaniner och kossor har sin härliga hemvist här.
 

Isak
Under våren 2015 höll livbojen på med ett projekt med hemlösa katter i kungsör. Där fångade vi in en hemlös kattfamilj. 
En av kattungarna sökte sig till en gammal dam i närheten av födelseplatsen och hon började mata honom. Till slut gick han in i huset. Damen som matade honom var då 87 år gammal. 
Vi hjälpte damen kastrera, id-märka och vaccinera Isak.
Hon gick bort 2017 och då kom Isak till Livbojen för att få ett nytt hem.
Isak har nu haft turen att få flytta till ett litet hus på landet i Näshulta hos Sara, i närheten av Hanebergs säteri bor dessa katter i en lyxmiljö för kissar och andra djur, hästar och kaniner och kossor har sin härliga hemvist här.

Mizzy
En hona på 4 år ca, som kom till Livbojen dräktig och födde tre ungar, en var dödfödd, en väldigt liten o dog efter en vecka, sista överlevande kattungen Mikro flyttades över till en annan kattmamma då Mizzy inte klarade av sina bäbisar.
Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Mizzy har nu flyttat långt ner i landet till Thomas och Mairone som har en liten äldre hund. Mizzy var lite hundvan sen förut så hon passade fint in i sin nya familj!
Efter en lång tuff resa till nya hemmet mår hon bra och är väldigt älskad av sin nya familj. 

 

Lady
En fin tjej på 10 år, som levde hos sin husse som inte kunde se hennes behov då han var utvecklingsstörd. Lady for illa - hon behövde veterinär vård.
Nu har Lady fått en ren och fräsch mun, då hon tagit bort tandsten och en ful tand. Nu har hon en fin mun och äter både torrfoder och mjukmat. 
Hon behöver special foder, Royal Urinary s/o samt naturläkemedlet Cystease som också medföljer, mjukmat och torrfoder resten av livet då hon kan få kristaller i urinen. 
Lady blev frisk och hon genomgick även kastrering, vaccinering och id-märkning via Livbojens veterinär.
Patrick hörde av sig till Livbojen, katten Cesar som han hade adopterat visade sig ha väldigt dåliga värden och diabetes. Cesar som först sades vara 4 år, var i verkligheten ca 15 år trodde veterinären. Han fick somna in och istället fick Lady chansen att få ett hem hos Patrick och hans andra kisse.
Han bor hälften av året i lägenhet, och hälften av tiden i en sommarstuga, detta låter som ett väldigt mysigt liv för Lady och hennes nya kattvän.
Tack snälla Patrick som först gav äldre katten Cesar ett fint slut, och sedan adopterade Lady som har behov av specialmat. Tack vare dig är världen en bättre plats!

Hilda
Jättesöt liten nätt tigrerad hona på ca 9 månader. Hilda med syskon föddes i ett industriområde och fångades med fälla då de var ca 4 månader gamla. De hade matats där sedan de var små och hade upptäckts. De var små, snabba och skygga för oss människor. 
Hilda är syskon med Hayley och Amazon och hon har efter några månader i jourhem blivit en tryggare katt och hon älskar att gosa i sängen med jourmatte, helst skall hon ligga nära och snutta och känna närhet. Hon går jättebra ihop med de andra kattena i jourhemmet.
Nu har A-K Ståhl tagit hand om Hilda, de förlorade nyligen en tamis och har endast en tamis kvar hemma, som behövde sällskap. Den tamisen som de redan har kommer från Livbojen också samt även de tres kyggisar de har utomhus, bla Mimmi och Vilda. A-K har även en kattvan hund i hemmet.
Nu hopaps vi att lilla Hilda kommer trivas med sin nya flock bestående av både katter, hundar och människor.
Innan Hilda flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

Hayley
Långhårig svart hona på ca 9 månader. Hon hittades med sina syskon i ett industriområde där de fångades med fälla då de var ca 4 månader gamla. Syskonen är Amazon och Hilda. 
Socialiseringen började direkt de kom in men de var väldigt rädda till en början, mer och mer började de anpassa sig till livet inne i värmen och att maten inte skall ta slut. De blev tryggare och tryggare. Hon blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och det var dags att hitta ett nytt hem till söta Hayley.
Hayley har nu fått flytta in permanent hos Karina i Torshälla som sedan tidigare har katten Mimmi. Vi hoppas de blir goda vänner, Hayley ser upp till äldre stabila och trygga kissar så vi tror kombinationen blir bra!
 

Amazon
En ung vacker pojke på ca 9 månader som fångades in med sina två syskon i Vilsta industriomårde då de var ca 4 mån gamla. Syskon är Hayley och Hilda.
Efter en tid i jourhem blev de allt mer tama och nu har Amazon flyttat till Sandra i Hallstahammar, de har en honkatt sedan tidigare som är 9 månader gammal, vi hoppas dessa två blir kompisar!
Innan Amazon flyttade blev han kastrerad, vaccinerad och id-märkt.  

Cesar
Fina killen Cesar kom in till oss på Livbojen för sent. Han sades vara 4 år, men när veterinären kikade på honom sa hon att han var 10-15 år och hade gått okastrerad och aldrig fått komma in på dessa år.
Han hade långt gången diabetes, och hade mycket dåliga värden för övrigt och han hadde magrat av.
Han hann nätt och jämt komma till Patrik för att börja sitt nya liv när besvären upptäcktes. Han hann bli kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad när han kom in, men snabbt uppkom flera hälsobesvär.
I samråd med nya ägaren tog vi beslutet om att han skulle få somna in.
Tänk om vi fått in denna kille tidigare, då hade han kunnat få ett annat liv.
Tack Patrick som skötte det praktiska, ni som räddade honom från hans oseriösa hem, han slapp iaf plågas ihjäl av sina åkommor utomhus där ingen brydde sig.
Vila i frid fina kisse!
 

Alice
Alice var en omplaceringskatt via Livbojen.
Hon bodde i ett hem och där bodde en hund som hon inte gick ihop med. Till slut fick matte leta efter nytt hem till Alice.
Hon var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Alice fått ett hem hos en ung tjej där hon slipper hunden och nu får hon all kärlek av sin matte och slipper dela den med en hund.

Doris
Doris och Bullen kommer från början från en gubbe som hade dem och flera katter till, och det var misär i boendet, de fick gå ut och de förökade sig okontrolleat.
Länsstyrelsen kontaktade Livbojen 2017 och vi tog in dessa och några till som i annat fall hotades av avlivning.
Doris är en av våra stallkatter som flyttat med Bullen till Färgelanda där de blir stallkatter på en gård där redan två kastrerade hankatter finns, nu kommer det två tjejer dit och nu blir de fyra katter på denna stora mysiga gård. De har ett helt hus för sig själva där de är instängda i 14 dagr, sedan börjar livet på gården för tjejerna.
De blev innan de flyttade kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

Bullen
Bullen och Doris kommer från början från en gubbe som hade dem och flera katter till, och det var misär i boendet, de fick gå ut och de förökade sig okontrolleat.
Länsstyrelsen kontaktade Livbojen 2017 och vi tog in dessa och några till som i annat fall hotades av avlivning.
Bullen är en av våra stallkatter som flyttat med Doris till Färgelanda där de blir stallkatter på en gård där redan två kastrerade hankatter finns, nu kommer det två tjejer dit och nu blir de fyra katter på denna stora mysiga gård. De har ett helt hus för sig själva där de är instängda i 14 dagr, sedan börjar livet på gården för tjejerna.
De blev innan de flyttade kastrerade, vaccinerade och id-märkta.

Samson
En person hade fått Samson vid 8 veckors ålder, hon hade hört att katter skulle medverka till bättre sömn. Kan ni se två fel?
Nummer ett en kattunge skall vara med mamman till 12 v ålder och kattungar lär nog hålla matte vaken istället för att man skulle få bättre sömn, och en ensam kattunge som inte har någon att leka med kommer såklart vara på dig mera än två kattungar som får samma hem.
Så vi fick hämta denna lilla kattunge från kvinnan som inte kunde ha honom kvar, hon förstod inte vad det innebar att äga en katt.
Samson fick besöka veterinär en ggn och få första sprutan, vid 13 v ålder, och han blev även avmaskad. Sedan kom han iväg till sitt nya hem hos Anna som sedan tidigare har en katt som önskar sällskap. Det gick omgående bra och Samson kom in i sitt nya liv på nolltid. Matte hälsar att allt går jättefint med denna goa kille.

malmköp.stall malmköp.stall

Luffsen och Grå
Luffsen är en långhårig kisse (brun och vit) som bodde hos en äldre man och hans 96-åriga moder. Under flera år har vi hjälpt familjen med katter som blivit för många. Nu behöver även vuxna katter få hem eftersom den äldre damen blivit dålig.
Luffsen hade tyvärr inte fått den kärlek och omsorg han behövde och var inte tam. Han blev kastrerad, vacc och id-märkt via Livbojen. Men han var redan ca fyra år gammal och hade lite svårt att bli fullt tam.
Den grå lilla tjejen, vi kallade henne bara Grå, fångades av en man på landsbygden. Han lånade fälla av Livbojen. Vi vet inte så mycket om henne förutom att hon är väldigt skygg för folk, men vi kastrerade, vaccinerade och id-märkte henne och hon blev kompis med Luffsen i jourhemmet.
Båda två har väntat på att få ett hem på landet och det har de nu äntligen fått hos Roland med fru som bor ute i Malmköping på en liten gård, numera utan djur, kissarna börjar bo i verkstaden/ladan där det finns värme och utkiksplatser, sovplatser och mat o vatten osv. Efter två veckor öppnas kattluckan och kissarna får komma ut i vårsolen, perfekt tid för dessa kissar att få komma ut! De kommer jobba som musjägare på gården och samtidigt få ha ett härligt kattliv i en perfekt miljö där det finns kattluckor till varenda liten bod så de kommer ha massor att utforska, inga vägar i närheten är det heller så de kommer bo tryggt och inte nära vägen.
Kissarna kommer bli registrerade på skk.se av Roland, de har tatuering i öronen. (Bilden är från den dagen då de fluyttade till sitt nya hem och väntade på att få komma ut i stallet)
 

Gullan & Findus
Gullan är den gulaktiga honan och Findus är den tigrerade och vita hankatten.
De kommer från ärendet där hemtännsten upptäckte 28 katter i ett hus och de äldre paret
hade hyrt en jägare för de orkade inte med katterna längre, i sista sekund avblåstes avrättningarna.                                                       

De här två katterna älskar verkligen varandra och bör få fortsätta sina liv tillsammans. De är fina och sociala, något rädda de första dagarna, annars underbara vackra och trevliga katter som är rumsrena, äter torrfoder och mjukmat.                                   
Båda är kastrerade, vaccinerade och id-märkta. Numera bor Gullan och Findus hos Julia i Slagsta som kommer att ge dessa kissar kärlek och den omsorg de behöver. De får följas åt som de bästisar de är!                                
(katter via KKS)
                                                                                                         

Elda (numera Tilda)
Hona som kommer från projektet som inleddes under sensommaren 2017 där vi räddade 16 katter från en lada där det var misär, katterna föddes bland sopor, i smuts och döda katter och andra döda djur.
Elda flyttade som stödkatt till Sussie och Hasse för några veckor sedan. Hennes uppdrag var att få lite liv i en skyggis vid namn Snurre som var apatisk då han blev infångad och instängd under en tid. Elda kom att få namnet Tilda hemma hos nya matte och husse, hon påvkerade Snurre så bra att han återfick livsglädjen och de har nu blivit ett par. Inget kan skilja dem åt så nu bor Tilda med Snurre och den äldre kissen Fjant i Näshulta på landet. När de blivit trygga får de komma och gå som de vill genom kattluckan. Köttbullen//lda/Tilda har fått många fina namn, hon är en bekväm kisse som älskar mattes godsaker och det bästa är skink-regn eller mattes goda köttfärssås.
Innan Tilda flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

esme esme

Esmeralda
Liten söt och trevlig hona på ca 10-12 månader.
Hon kommer från ett hem där hemtjänsten upptäckte att ett gammal par hade 28 katter som de inom kort tänkte skjuta. Katterna var de flesta snälla och tama, men vissa lite rädda. Esmeralda har fått komma och gå ut och in ur detta hus hos det äldre paret, nu är hon i jourhem där hon är enbart innekatt och det verkar fungera fint det med.
Hon är numera kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Esmeralda har flyttat till Christina med sambo, de har sedan tidigare den skygga honan Sari via Livbojen. De tog henne och systern Salsa, men Salsa rymde och kom aldrig tillbaks.
Nu har de istället tagit in Sari och gjort henne till en trygg innekatt innan hon kan få gå ut, och de tänker att även Esmeralda som blir en älskad innekatt skall få gå ut nä'r hon är trygg i sitt nya hem. 
(katt via KKS)
 

Frida & Blackis
Två vuxna kissar som gillar varandra mycket, de kommer från stället där ett gammalt par bodde som blivit gamla och sjuka ochde skulle skjuta alla sina katter. Men fallet upptäcktes via en i hemtjänsten och avrättningarna svblåstes i sista sekund.
Frida och Blackis har flyttat till Glenn som bor i Västerås. Katterna blir där älskade innekatter och innan de flyttade dit blev de kastrerade, vaccinerade, id-märkta och behandlade för öronskabb.
(katter via KKS)

loof loof

Loofy
En kille på ett år som söker permanent hem. Han kommer från ett dödsbo och släkten kunde ej ta hand om honom.
Loofy var redan kastrerad och Livbojen betalade för hans vaccination och chip-märkning.
Loofy ville gärna bliutekatt och det har han fått bli hos nya husse Eero i Smedjebacken, han har en kattlucka i sin bostad så att Loofy kan få komma och gå ute som han vill.
 

Coleen
Ung katthona på 6 månader som letar permanent hem, syster till Tracy och Rosso.
Coleen bodde hos en person där katterna inte kastrerades och blev fler och fler, Livbojen tog in alla 9 katter för att leta hem åt dem. De var ute/innekatter i förra hemmet. De verkar fungera som innekatter också. 
Coleen bor numera permanent hos Emma och sambo med katten Hallon, efter några dagar på prov i nya hemmet så går det fint mellan kissarna och även fint med relationen till nya matte och husse så nu har Coleen fått sitt permanenta hem. 
Coleen blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt samt avmaskad innan hon flyttade till sitt nya hem. 
(Katt via KKS)

Rosso
Ung kattkille på 6 månader som letar permanent hem, bror till Tracy och Coleen.
Rosso bodde hos en person där katterna inte kastrerades och blev fler och fler, Livbojen tog in alla 9 katter för att leta hem åt dem. De var ute/innekatter i förra hemmet. De verkar fungera som innekatter också. 
Numera bor Rosso permanent med nya matte Stina, husse och en kattkompis som heter Nabi, efter några dagar på prov i det nya hemmet blev han adopterad. Det fungerar fint med både relationen till nya kattkompisen och till nya matte och husse.
Innan Rosso flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. 
(katt via KKS)

Tracy
Ung katthona på 6 månader som letar permanent hem, syster till Coleen och Rosso.
Tracy är väldigt kelig och spinnig av sig, lägger sig gärna på ens fötter o spinner och busar med tårna osv. Grå och vit tjej. Helt rumsren och gillar andra katter, speciellt sina syskon.
Tracy har flyttat till sin nya matte i Köping och här får hon en kattkompis, något som gått väldigt bra redan från första början, katterna verkar bli goda vänner, vilket vi hoppades på och matte är så nöjd och glad.
Tracy kommer från stället med allt som allt nio katter vi tog in till Livbojen, hon var en i en kull av 9 ungar där alla överlevde. Vi fick tre kvarvarande ungar, sex andra hade redan fått nya hem.
Hennes mamma var högdräktig igen då hon kom till Livbojen. 
Tracy blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon fick ett nytt hem.
(Katt via KKS)

pappakatt pappakatt

Dobi-Doo
Pappakatt Dobi-Doo kom med ett gäng på allt som allt nio katter från ett ställe där de under många år förökat sig, pappakatt fick inte komma in i huset utan bodde ute under en trapp, okastrerad och utan vräme. Han levde så i flera år och blev pappa till ca 60 kattungar enligt de som matade honom.
När vi skulle hämta gänget frågade vi om de kanske ville ha pappa-katt kvar, kastrera honom och låta honom vara kvar på gården, då fick vi svaret att han skulle skjutas så självklart fick även pappa-katt följa med till jourhem i Livbojen.
Nu har Dobi-Doo flyttat till Henry som bor på en gård utanför Malmköping, han får börja inomhus och bo in sig och sedan får han komma ut när han vet vart han bor. Pappa-katt älskar att vara ute så han kommer nog att trivas som herre på täppan på sin nya gård.
Innan Dobi-Doo flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, behandlad för mask och id-märkt. 
(Katt via KKS)

Curry
En stor kille på 6-7 kg som önskar leva som utekatt då han inte trivs att vara inomhus, han har levt med en alkoholiserad husse och gått och kommit där som han velat. Varit mest ute. Han passar som gårdskatt i ett stall/i en lada för att ta möss.
Curry blev behandlad för öronskabb och mask och sedan fick han flytta hem till Therese som bor med sin man ute på landet, här finns redan 5 kissar så Curry får många kompisar. Han börjar inomhus för att sedan släppas ut på gården och få komma och gå som han vill.
Tack snälla Therese för att du/ni tog er an söta stora Curry. 
 

Tussen
Supersocial kille på något år, svart vit och fin i pälsen. Åldern är ca ett år.
Tussen blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Han blev avmaskad 180218.
Tussen föddes på en bondgård och var en av de socialaste katterna där. Han gick med kossorna och fick gos och värme av dem, hans husse gick dessvärre tragiskt bort och katterna blev utan ägare och skulle från gården. Vi tog in Tussen, Hjördis och Maja, tre av katterna som behövde nytt hem.
Tussen bor numera hos Helen och Henrik i Kjula, de har sedan tidigare en kisse som heter Cesar och vi har redan fått rapport och bilder på att de två killarna går bra ihop.
(Katt via KKS)

Hjördis
Jättesocial tjej på något år, hon är mycket trevlig och orädd. Åldern är ca 1,5 år.
Hjördis blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Hon blev avmaskad 180218.
Hjördis kommer med Tussen och Maja från ladan där en man gick bort och alla hans katter blev hemlösa. Tre st räddades via Livbojen.
Nu bor fina Hjördis hos Martin och Jennifer i Västerås som sedan tidigare har kissen TwoFace från vår förening.
Vi tror att katterna kommer gilla varandra då de båda gillar andra katter och är vana med andra katter sedan tidigare.
(Katt via KKS)

Maja
Jättesocial tjej på ca 1,5 år, hon är mycket trevlig och orädd. Gillar inte andra katter. Bör få vara ensamkatt i nytt hem!
Maja blev kastrerad vaccinerad och id-märkt 180226, samt behandlad med Stronghold för öronskabb. Hon blev avmaskad 180218.
Maja bor nu permanent med Marie som bor i Köping, då Maja visade i jourhemmet att hon inte gillade Hjördis och Tussen så fick hon ett hem utan annan katt. Nu får hon mysa och ha det bra och få all uppmärksamhet av sin nya matte och vi tror de skall trivas bra med varandras sällskap.
(Katt via KKS)

Kattis
Söt liten hona på ca 1,5 år, kommer ursprungligen från Livbojen som liten kattunge från projektet där en man bodde i en vagn i skogen och hade en massa katter som levde ett utsatt liv där, de fick smutsigt vatten och maten kastades ut eller serverades på smutsiga tallrikar.
Hur som helst har Kattis kommit åter till Livbojen pga allergi i nya hemmet.
Hon är nu vuxen och kastrerad och id-märkt.
Kattis har fått ett permanent hem hos Maivor som sedan tidigare har två äldre hanar och en yngre katt på två år, här får Kattis möjlighet att vara med sin nya familj på en stor inhägnad uteplats när det blir lite varmare. 
Nu hoppas vi att Kattis inte behöver flytta något mera!
 

LillPrick
Denna krabat fick arbetsnamnet LillPrick då den kom till Livbojen. 
Hon kom hit med ett gäng katter, det var 9 st. Dessa katter fanns hos en man som sällan var hemma, där grannarna tog ansvaret för katterna och tog hand om dem, men tyvärr kastrerades de inte utan fick föröka sig, och många blev kvar som fortsatte bli dräktiga osv. Läget höll på att bli akut med många katter på samma ställe, då en var högdräktig också.
Denna lilla sociala och busiga kattunge togs till Evidensia för vaccination och avmaskaning gjordes också. 
Efter en kort tid i jourhemmet flyttade denna fina flicka till Liina med familj, katten Uno på två år behövde en buskompis, då katten Trassel på 9 år är ointresserad av Uno och att leka. Familjen hade länge önskat sig en busig och go kattunge, och de har de nu fått och redan första kvällen kom en rapport om att de trivdes så bra med sin nya lilla "Pärla".
(katt via KKS)
 

LillBuse och LillBusa
De här två underbart sociala och lekfulla ungarna gick under arbetsnamnen LillBuse och LillBusa under tiden i jourhem. De kommer också från gänget med de nio katterna som förökade sig, ingen var kastrerad o en var högdräktig. De behövde alla nytt hem då en annan kattmamma fött nio ungar tidigare och nu var dräktig igen. Kattantalet var på väg att spåra ur rejält. 
Kattungarna togs till Evidensia för en första vaccination, avmaskade blev de också och sedan flyttade de hem till Jessica med familj, de hade längtat efter katt ganska länge och redan första kvällen for kattungarna omkring och smög på fiskarna i akvariet, busade i soffan och med sonens leksaker.
Nu har den här familjen gått från tre till fem och vi tror alla kommer trivas bra tillsammans.
(katter via KKS)
 

Åke
Den här fina killen heter Åke!
Han letar permanent hem hos någon som vill ge honom mycket kärlek. Han är en huskatt med vissa inslag av bengal katt.
Åke är nio månader och kastrerad, vaccinerad och id-märkt via Livbojens veterinär. 
Han behövde omplacering pga förändrade familjeförhållanden. 
Åke har nu fått ett nytt permanent hem med katten Ådi och katten Amazon, just nu går han ut i koppel lite men tanken är att han framåt våren skall gå ut och in som de andra katterna gör i huset.

Blixten
En kille på ca ett år, han är bruntigré och vit, vi har fått uppgift om att han är ca ett år gammal.
Han är en supersocial spinnare och älskar att man klappar och gosar med honom!
Han hittades av en kvinna på landet och ingen ägare kunde lokaliseras. Han fick bo i hennes förråd i några månader och nu har han äntligen fått komma in i värmen, och det älskar han. 
Blixten var redan chippad men ej registrerad så ägare kunde ej hittas.
Han är van med hundar!
Blixten blev 180228 kastrerad vaccinerad och id-märkt. Han blev avmaskad 180218.
Blixten har flyttat till Malu i Valhalla i Eskilstuna som bor där med sin man och han får en stor villa att vara i och en inglasad altan, till våren kanske han blir utekatt, kattlucka finns. 
(Katt via KKS)

Röjar-Ralf
Kom till Livbojen via en person som påstod att hon nyligen tagit sig an katten efter ett dödsfall, men hon var allergisk och kunde ej ha kvar katten.
Då fick Ralf komma till Livbojen.
Han var redan kastrerad. Av Livbojens veterinär blev han vaccinerad och chip-märkt.
Ralf är en social go och trevlig pojke och han blev omgående bokad av Sebastian som föll för honom direkt, nu har Raffe flyttat till honom! 

Singa
En honkatt på ca 2 år som kom till Livbojen med en kull ungr, de som hade henne ville bli av med mamman och ungarna.
Kattungarna kom till fina hem under 2017. Mamman blev kvar men ville inte bli någon kelig soff´potatis, utan ville ha ett aktivt uteliv.
Hon bor nu tillsammans med hankatten Emmet som adopterades från Livbojen år 2013 som stallkatt, hans kompis Malcom flyttade på eget bevåg från gården till gannen. Emmet kände sig ensam så nu har Singa flyttat till Emmet i stallet så vi hoppas att de skall bli ett fint par och fortsätta leva sina liv på det sättet de önskar.
Singa blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade till Emmets matte.

 

Cindy
Mycket fin, trevlig och välvårdad katthona som blir 10 år i maj 2018.
Matte och husse till Cindy skulle göra sig av med henne då de skulle flytta från landet till lägenhet, de kände att de skulle behöva avliva henne. Men Livbojen räddade henne från avlivning!
Cindy var redan kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
Nu har Cindy flyttat till sin nya husse Per och får en snäll hundkompis, Cicci, adopterad från Irland. Cindy kommer kunna gå ut som hon vill på landet via kattlucka och kommer kuna få fortsätta leva det liv som hon önskar.

gråbo gråbo

Gråbo
Stor kille på 6,8 kg som bodde hos en pensionär som var alkoholiserad och hade hamnat i koma, han skulle inte klar av att ta hand om sina katter mera. Förra året räddade vi tre andra katter från samma ställe. Länsstyrelsen var redan inklpplad då katterna inte hade det bra hos sin ägare som fått anmälningar på sig.
Nu har Gråbo flyttat till Peter med familj som är väldigt glada att få hem sin nya familjemedlem!
Innan Gråbo flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och behandlad för skabb och mask.

Flora
Några personer ringde Livbojen och berättade att de räddat en kattunge från en lada, vart mamman och de andra kattungarna befann soig fick vi aldrig svar på. Personerna som tog sig an Flora ville väl men de klarade inte riktigt av att ha katt, hon misstrivdes och kissade på mattan i hallen och då ville de göra sig av med henne.
Cecilia från Katrineholm med sambo hörde av sig och ville bli jourhem till en eller två katter. De tog hem Flora till sig och har jobbat otroligt bra med hennes socialisering, redan andra dagen började hon leka och äta bra, den lilla späda katten började gå upp ivikt och aldrig kissade hon inne mera. Hon blev ompysslad av veterinär som upptäckte att hon var full med öronskabb och fick behandling för detta och mådde efter det betydligt bättre.
Eftersom Cecilia fått sådana känslor för lilla Flora så har de bestämt sig för att adoptera henne permanent.
Lilla Flora fick alltså stanna i det nya jourhemmet och här har hon allt hon kan önska sig, givetvis köpte matte och husset ett nytt stort klätterträd till sin älskling som hon verkligen gillar att leka på.

Kuroo
En helsvart kille med glänsande svart sammetspäls.
Detta är en av de tre kattgrabbar vi hämtade hos farbrorn i en annan kommun som ligger i koma, mannen har mycket olika hälsoproblem och kommer aldrig kunna ta hand om sina katter igen.
Tre katter hämtade vi även härifrån under 2017.
Kuroo blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad + behandlad med stronghold via Livbojens veterinär 180121.
Han är en go skvart o fin kille som numera bor hos Mia och Bella och här blir han en älskad innekatt. 
 

grålll grålll

Stora vackra Grålle
Stor fin hane som 180104 blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad (avmaskades allt som allt 2 ggr). Han kommer från den äldre mannen som bor med sin 94-åriga mor som blivit sjuk, nu behöver de vuxna katterna hitta nya hem. Under många år har det varit för mycket katter i hemmet och det har varit kaos med katter överallt. (Grålle, Lucy och Maja tog samtidigt från hemmet). Vi uppskattar hans ålder till ca 5 år.
Grålle var en tid i jourhem hos Lovisa och Philip och här jobbade de intensivt för att få Grålles förtroende och få honom att lita på människor. Det hela gick med tiden bra och Grålle blev en stor kelgris som älskar att buffa och spinna och framförallt äta god mat (det var så han blev tam, med godis och god kattmat).
Nu har Grålle flyttat till Cajsa som kommer fortsätta skämma bort honom med god mat och mysiga hemmakvällar i soffan.

Lucy
En kattdam på ca 8 år, hon har bott hos en äldre man och hans gamla mamma på 94 år och de har under åren samlat på sig allt för många katter, vi har hjälpt till där i flera år och nu har damen blivit sjuk så nu får vi hitta nya hem till även de vuxna katterna som funnits i huset och avlat fram många kattungekullar.
Nu äntligen 180104 blev Lucy kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad och nu börjar hennes liv som självständig katt utan ungar 2 ggr/året.
Mattoe har nu adopterat Lucy, han och sonen har länge längtat efter en katt att mysa med och ge ett fint hem.
Nu när har Lucy flyttat hem till dem kommer hon få mycket kärlek av sin nya lilla familjen. 

Maja 
Kastrerad, vacc, id-märkt och avmaskad 180104.
Har fått hem hos Kristin med make som bor i en villa, här kan Maja få gå ut som hon är van vid.
Maja bodde hos en kattsamlare som Livbojen tagit kattungar av i flera år, äntligen har vi fått börjat omhänderta de vuxna också så nu kommer det bli mycket mindre kattungar från detta ställe.
Maja är en av de honor som sista åren fått 2 kullar/år som Livbojen omhändertagit. Nu är det slut på kullar och Maja får leva sitt liv och bli bortskämd som ensamkatt i en familj. 

K/Gumman
Fin hona som Livbojen omhändertog med sin kattkompis Bagheera, då de bodde hos en person som hamnat i psykisk ohälsa och inte längre kunde ta hand om sina missar.
Hon var redan kastrerad och id märkt (6L036)
Nu har båda kissarna fått flytta till Lars-Erik i Västerås som kommer ha dem som innekatter, han är hemma på heltid så kissarna kommer få gott om sällskap av varandra och sin nya husse. 

Bagheera/Gubben
Fin kille som Livbojen omhändertog med sin kattkompis Gumman, då de bodde hos en person som hamnat i psykisk ohälsa och inte längre kunde ta hand om sina missar.
Han var redan kastrerad och id märkt (6L035)
Nu har båda kissarna fått flytta till Lars-Erik i Västerås som kommer ha dem som innekatter, han är hemma på heltid så kissarna kommer få gott om sällskap av varandra och sin nya husse. 

Nilla
Nilla, liten helgrå hona som kom in som större kattunge till Livbojen, även hon från projektet där en man matat upp nästan 60 katter runtom sitt boende.
Nilla blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt och fick stanna i jourhemmet några månader, men tiden blev hon tam. Jessica och Daniel fortsätter göra ett kanonjobb med sina jourkissar!
Nilla har nu flyttat till Marie som har en katt sedan tidigare, han var också skygg men har blivit tam så hon vet hur skygga katter kan bete sig. 

xxxxxxx xxxxxxx

Baccus (numera Sebbe)
Fin hankatt på ca 2 år tror vi. Han är bruntigrerad med vitt på tassarna och på bröstet. 
Baccus är infångad med många andra kattkompisar från ett ställe där en man matat upp runt nästan 60 katter.
Vi har hjälpt många av dessa kissar och nu var det Baccus som fick ett permanent hem, han flyttade till samma hem som Sotis och Siri, och hos Kickan får han bli utekatt på gården de håller på att bygga, först blir det några veckor inne i husvagnen för att omlokalisera sig.
Innan Baccus flyttade blev han kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad 2 ggr. 
 

Silje
Jättesöt vuxen honkatt som fångades in på stället där mammen i fråga matat upp närmare 60 katter, Silje är lite skygg men ej så förvildad, hon börjar nu komma ur sitt skal hemma hos Jonatan och Sandra och Silje har blivit fölrtjust i Chili som sedan tidigare bor i hennet. Katten Chili adopterades av Sandra för några år sedan och nu kommer Chili och Silje få fortsätta vara bästa vänner med lek och mys om dagarna.
Silje blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt innan hon flyttade. 

Sune, Sparven och Luna
(Snoken/Zohan har fått ett hem redan under 2017)
Under början av 2018 hörde Alice av sig och kom och besökte de tre kvarvarande katterna. Hon föll för alla tre och villa ha alla!
Och så blev det alla tre katter flyttade till Alice. De heter numera Tyr (Sparven), Oden (Sune) och Eir (Luna).
De bor tillsammans med en fjärde katt och två adopterade hundar som levt ett hemskt liv innan de kom till Alice.
Hela flocken håller nu på att bildar band med varandra och alla har funnit sin plats i flocken och alla är vänner!
Vi uppskattar att kissarna var ca 6-7 månader då de kom till ett jourhem och vid 10-11 månaders ålder flyttade de till sina hem.
Innan det blev de kastrerade, vaccinerade och id-märkta och avmaskade.
Alla kissar kommer från projektet där en man samlat på sig upp mot 60 katter vid sitt boende där han matat en grupp katter under flera års tid.
Livbojen fortsätter projektet så att alla katter får ett bra liv!

Mats och Madicken
Två fina katter från projektet där Livbojen kommer att rädda upp till 60 katter som en man matat upp runt sitt hus. Antalet gick över styr, han insåg inte på långa vägar att det gått så pass långt som det gjort när vi började räkna dem.
Mats och Madicken blev kastrerade, vaccinerade och id-märka av Livbojens veterinär och hittade sedan varsitt hem och vi har fått uppdateringar att de mår bra och att deras nya ägare är så nöjda med dem. De båda är tamisar nu efter en tid i jourhem där de fick mycket krälek och omvårdnad.
 

Sunniva
En av katterna från Livbojens stora projekt som drog igång sensommaren 2017, där en man matat upp nästan 60 katter i sin omgivning.
Sunniva försökte vi socialisera i ett jourhem, men det visade sig att hon ville ha sin frihet åter så hon blev stallkatt på en stor fin gård utanför Nyköping, här får hon och katten Sussan från Livbojen ett uppvärmt rum med korgar, mat, vatten osv och när de är redo kommer de få gå ut och in i den nyinstallerade kattluckan.
Nu börjar ett spännande iv för er tjejer på gården.
Innan Sunniva flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.

Sussan
Fin liten tjej som tyvärr inte ville låta sig bli helt och hållet tamkatt i jourhemmet, vi tolkade det som hon saknade livet på landet och nu har hon fått komma åter till lantlivet med komisen Sunniva från Livbojen.
De bor numera hos AnnLouise på gården utanför Nyköping där de har ett varmt o mysigt rumt att återvända till genom kattluckan efter deras äventyr på gården där det finns många olika sorters djur och enormt mycket möss.
Innan Sussan flyttade blev hon kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
 

siam siam

Tussan
Halvsiames på ca 10 månader. Mamman siames och pappan är huskatt, räknas som huskatt.
Tussan föddes utomhus och fick inte komma in i värmen med människor förren hon var ca 9 månader, detta gör att hon är ganska skygg men tillåter en att kappa, men inte bäras ännu.
Tussan blev kastrerad, fullt vaccinerad och id-märkt och har nu flyttat hem till Madde Bjärgö, detta är 8e Livbojen katten som välkomnas inom familjen. Hos Madde med sambo får hon en kattkompis att leka med.

Tippen
Liten svartvit kille med en vit svanstipp.
Han kommer från stället i misärladan där vi räddade hela gänget som bodde i sopor, döda katter och avföring.
Denna kille kom in som liten och svag och fick en tid i jourhem för att återvända till livet, han blev sedan kastrerad vaccinerad och id-märkt.
Nu har han och en kattunge vid namn Zingo fått flytta till Sara Bjärgö med sambo och inom familjen finns nu 8 katter från Livbojen. Mamma har 4 st och systern 2 st. 

Zingo
Kattunge från en kull med fyra siames-bäbisar, mamman siames och pappan okänd = huskatt.
Zingo är fullt vaccinerad samt avmaskad.
Han bor numera med Tippen och Sara med sambo, de bildar en liten familj.
 

mäster mäster

Mästerkatten
En 13 veckors gammal kattunge som är blandning mellan siames och huskatt, räknas alltså som huskatt men man kan vara medveten om rasens inslag i denna lilla kille.
Måsterkatten med fyra syskon föddes utomhus, de andra tre syskonen har snabbt blivit tama i jourhemmet, men med denna kille går det lite långsamt.
Mästerkatten har efter full vaccination och avmaskning flyttat hem till Sanna och Sandra med katten Harry. Här blir han innekatt och förhoppningsvis blir kissarna bästa kompisar.