chivas chivas

Chivas
En stor och vacker kattpojke som är 10 år gammal, han kom till Livbojen då han hotades av avlivning. Han är en kelig och social kille som inte har några problem med andra främmande snälla katter eller barn. Vill gärna ligga i sängen och mysa om nätterna.
Chivas är en kille som är kastrerad och id-märkt.
För mera information, skriv ett sms till Sara på 070-395 47 81 och berätta om dig själv, vad kan du erbjuda denna kille för ett hem? 
Adoptionskostnad 500 kr. 

Sessan
En grå-tigre och vit dam som är i sina bästa år.
Hon är kastrerad och id-märkt och född 140622, så är ca 4 år gammal.
Hon har varit innekatt hela sitt liv och levt med en annan katt, när denna katt kom hem nykastrerad så gillade inte Sessan lukten på denna kisse och gjorde ett utfall, varav en bekant till ägaren tog stryptag på katten, tänkte slå ihjäl henne, ångrade sig och kastade sedan in Sessan i ett badrum och bokade sedan avlivningstid.
Vi fick höra om hela historien och avbokade tiden och tog in Sessan och räddade hennes liv.
Sessan är en snäll katt som är kelig men blyg i sättet. Hon vill bo som ensamkatt i hushållet utan andra djur. Detta för säkerhet skull även om vi tror att hon fungerar bra med andra katter vill vi inte chansa. 
Hon behöver mycket kärlek nu efter händelsen, efter att ha blivit inkastad i ett badrum och nästan strypt så vill hon nu komma till ett stabilt hem med människor som kan ge henne kärlek.
För info om Sessan smsa Sara på 070-395 47 81, adoptionskostnad 800 kr.
 

Peter
En härligt busig svart kille som kom till Livbojen med sin mamma Susan, syster Lucy och bror Edmund.
Han är vaccinerad och avmaskad och önskar ett permanent hem inom kort, gärna med brorsan Edmund eller annan passande kattkompis i en bra ålder så de matchar varandras lekbehov.
Han är social och lekfull. 
För mer info smsa Sara på tel nummer 070-395 47 81.

Edmund
Kattungen Edmund kom med sin mamma Susan, samt syskonen Lucy och Peter från skåne, där hade mamma-katt matats av en dam och kattmamman lade sina ungar i närheten av huset som hon fick mat. Kvinnan upptäckte kattungarna och kontaktade KKS som i sin tur kontaktade Livbojen, kattfamiljen kom till ett av våra jourhem.
Edmund är en liten brun-tabby kille som leker och har det bra med sin familj, men nu är det dags för honom att hitta ett permanent hem inom kort.
Han är social och lekfull.
För mer info smsa Sara på 070-395 47 81.

Thelma
Thelma och fyra till kattungar fångades in med sin kattmamma på ett ställe där en man matat upp emot 60 katter och han hade inte kastrerat dem, därför blev det massor av katter på samma ställe. Förra året tog vi in merparten av dem för kastrering, alla ungar fick nya hem och några vuxna med. Några kastrerade vuxna finns kvar i den lilla kolonin som tas omhand av mannen som matar dem dagligen.
Thelma föddes i våras, vi tror hon är ca 12 v. gammal nu.
Thelma är en av de räddare kattungarna som kräver mycket socialisering och träning för att bli tam. Man kan lyfta och hantera henne men hon fräser mycket under tiden. Inte till någon som är nybörjare på katter. 
Thelma vill ha en trygg kattkompis i sitt nya hem, alternativt flytta med något av syskonen. 
Alla kattungar är rumsrena, äter torrfoder och mjukmat.
För mera info kontakta jourmatte Jessica på: 070-256 89 11.
Pris enligt överenskommelse.

Tilo och Tiberius
Svarta söta kattbröder som vid 12 v ålder flyttar till Simon och Claudia som redan har två vuxna kissar.

Vilma, Vicky, Vera och Ville, tre honor och en hane söker hem!
De kommer att vara vaccinerade och avmaskade vid leverans, de är 12 veckor och leveransklara runt den 20e augusti. (första vacc 180727)
Om man inte har katt sedan tidigare så vill vi att man adopterar två syskon.
Om du redan har en katt hemma, tänk på att den skall ha en lämplig ålder för att gå bra ihop med en kattunge. En 13 årig gammal kattdam kanske inte är bästa kombinationen med en busig liten kattunge tex.
Pris 1000 kr, vid intresse skriv sms till Elin och berätta vilket hem ni kan erbjuda dem, tel nr 070-423 37 04.

OBS nu är hanen bokad samt den ljusa/vita padd-honan.
Det finns två obokade honor kvar av dessa. Inga hanar.

 

Lucy
Syskon med Edmund och Peter. Kommer med mamma Susan från Skåne, ävende som KKS ej hann med och vi räddade kattfamiljen.

Calvin
Söt, gosig och social liten kille som är cremefärgad och vit.
Hans mamma och fyra kattungar räddedes då de föddes hemlösa i en lada i Skåne, katterna transporterades upp till Eskilstuna och finns nu i ett av våra jourhem. Hela kattamiljen mår bra och är goa och härliga. De är redan rumsrena.
Om ca 3 veckor kan de flytta till eget hem (runt 20e augusti), de är redan avmaskade en ggn och vaccinerade en ggn (180726).
Han vill ha ett hem med annan busig kattkompis, kan med fördel flytta med syrran Malou.
Adoptionskostnad 1000 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81. 
Bokad av Helena, även Malou til lsamma hem.

aaaaaaaa aaaaaaaa

Malou
Söt, gosig och social liten tjej som är sköldpaddsfärgad.
Hans mamma och fyra kattungar räddedes då de föddes hemlösa i en lada i Skåne, katterna transporterades upp till Eskilstuna och finns nu i ett av våra jourhem. Hela kattamiljen mår bra och är goa och härliga. De är redan rumsrena.
Om ca 3 veckor kan de flytta till eget hem (runt den 20e augusti) de är redan avmaskade en ggn och vaccinerade en ggn (180726).
Malou är något speciellt, framåt, nyfiken och orädd och en riktigt häftig personlighet börjar redan framträda i den lilla kroppen.
Hon vill ha ett hem med annan busig kattkompis, kan med fördel flytta med brorsan Calvin.
Adoptionskostnad 1000 kr, vid intresse smsa Sara på 070-395 47 81. 
Bokad av Helena, även Calvin till samma hem.

Liten hona som är bokad av Sussanne.


Skall heta Chicko och kommer få fem nya kattvänner, blir innekatti rymlig lägenhet med innätad balkong.Liten cremefärgad hane som är bokad.

                  Max
Är på rymmen!!! 

En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Milos ben vänster fram.


 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

Lena: 070-496 26 60


NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

 

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!