Laban
Kattkille på 3 år, rödtigrerad och vit.
Laban bodde i ett hem med små barn, och han blev illa behandlad. Så pass illa att det satte sig på hans psyke. Laban kan vara mysig och sedan bita till så det här är en speciell katt som behöver ett hem utan små barn och till någon som har respekt för att han varit med om ett trauma.
Laban vill ej ha andra katter, eller andra djur i sin närhet.
Han skulle passa att bo som stallkatt på landet med någon som låter honom vara när han ej är på humör.
Eller hos någon som innekatt som kan respektera hans svårigheter.
Laban är kastrerad, samt chippad. Han är rumsren och gillar att sova i sängen. Han har varit innekatt hela tiden men kan lära sig att få vara ute.
Vid intresse smsa jourmatte Mon på tel 076-141 81 82, adoptionskostnad 400 kr.


Skruttan
Liten bruntigrerad hona, fullt vaccinerad och avmaskad en gång, samt chippad.
Hon är lite lite skygg i sättet, föddes ute och räddades med mamma Mammis och två till syskon.
Skruttan är något rädd av sig men blir tamare och tamare för varje dag som går, hon tyr sig till tama och trygga vuxna katter och leker med sina syskon. 
För mer info smsa Sara på 070-3954781.
Adoptionskostnad 1200 kr.

forrest forrestForrest
Liten bruntigrerad hane, fullt vaccinerad, avmaskad en gång, samt chippad.
Forrest föddes ute av mammakatt kallad Mammis. Han och två till syskon och mamman räddades undan hemlöshet.
Springer iväg när man skall ta honom så vi tänkte på Forrest Gump, "run Forrest run".
För mer info smsa Sara på 070-3954781.
Adoptionskostnad 1200 kr.

Daisy

PÅ rymmen 

Daisy är en blyg, snäll, liten tjej på snart 3 år (enligt papper). Men hon är nog lite äldre än så. Det tar en stund innan hon litar fullt ut på en, men så fort tilliten finns där så bor hon i knät. Hon har ett tufft liv bakom sig, och hittades av livbojen med en kull kattungar innan hon adopterades ut och nu söker hon ett hem på nytt.
Hon är id-märkt, kastrerad, vaccinerad årligen och är registrerad på ssk. Hon äter specialfoder. På grund av olika anledningar kan Daisy inte bo kvar hos sin nuvarande ägare och söker därför ett nytt hem hos en familj där hon helst ses som ensamkatt. Hon går bra ihop med barn, och skulle säkert må bra av att vara utekatt också. Hon är den absolut mysigaste katten som finns, bara man ger henne en chans. Medföljer kattsäng, matskål och kattlåda.
Hon är idag innekatt vill jag tillägga!
Ring eller smsa till Elina som är jourmatte för Daisy på 073-965 79 03.
Adoptionskostnad 800 kr.

                  Max
Är på rymmen!!! 

En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

(swisch är kopplat till numret)

NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!