Monkey Girl
Född 170701.
Monkey Girl är en smäcker vacker siames-liknande flicka som föddes på Kreta, här växte hon upp utomhus i en otrygg miljö, jagad av vildhundar, personer som lade glas och gift i maten, folk som hällde vodka i kattmjölken och de tyckte det var roligt när katterna vinglade omkring. Många faror lurade. Monkey Girl togs in i jourhem och kom sedan till Sverige via en snäll dam och hamnade till slut i jourhem på Livbojen.
Hon är en pratig och social flicka som jamar när hon vill något, ha mat och hälsar en välkommen hem med ett gulligt ljud. Hon vill inte bo med hundar så hon blivit jagad av vildhundar på Kreta. Hon går bra ihop med Adam och Zeus som hon kommer ifrån samma ställe som. 
Hon går även ok ihop med andra katter som hon inte känner. Hon är helt rumsren och kan nog vara både ute. och innekatt, hon har varit ute större delen av sitt liv så gärna in-nätad balkong eller altan om hon inte får vara utekatt. En otroligt söt, smäcker och härlig tjej med underbar gul/orange färg!
Monkey Girl är kastrerad, vaccinerad, rabies-vaccinerad, behandlad för ohyra, chippad och avmaskad och har ett eget pass hon kan använda för att eventuellt resa med sin nya matte och husse. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad för sorts hem du kan erbjuda fina Celina. Adoptionskostnad 800 kr. 

Celina
Född 161001. 
Celina föddes på Kreta och hon växte upp ute i en otrygg miljö, hon blev attackerad av flera vildhundar men blev som tur var hittad och togs till en snäll äldre dam som rehabiliterade henne och hon blev helt frisk. Hon var så gosig, fin och tillgiven men ingen ville ha henne där, hon kom till Sverige med en snäll dam och nu är hon i jourhem på Livbojen.
Hon är en mycket härlig och älskvärd tjej, hon går efter en som en hund, är mycket tillgiven, älskar att vara i soffan, gosa, vara när en hela tiden och busa gillar hon oxo. Hon vill absolut inte bo med hundar, andra katter fräser hon åt men mer än så är det inte. Hon är helt rumsren och kan vara både ute och innekatt, hon är helst där man själv är och söker sällskap. Hon måste inte vara utekatt men har varit det hela början av sitt liv.
Det här är en superhärlig, mysig, social familjekatt som är otroligt söt och trevlig!
Celina är kastrerad, vaccinerad, rabies-vaccinerad, behandlad för ohyra, chippad och avmaskad och har ett eget pass hon kan använda för att eventuellt resa med sin nya matte och husse. 
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad för sorts hem du kan erbjuda fina Celina. Adoptionskostnad 800 kr. 

Pluto
Bokad kattunge, flyttar vid 12 v ålder dvs 28/7.
Unge till kattmamma meja och syskon mer Pläsen och Maj.

Mamma-katt Tindra/Ruby, på prov hos Helena o Tony som redan har fem katter från Livbojen.
Hon blev kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad innan hon flyttade. 

frank3 frank3

Frankie
En gul och vit hankatt på ca 7-8 år. Han har bott hos en man som inte tog sitt ägaransvar och han for illa. Han lämnades ute långa persioder då husse åkte på resor, till slut visste han inte längre vart han bodde och gick runt som hemlös i ca ett år tills Livbojen fick höra talas om honom, i vintras fick vi in denna kille och gjorde ett försök att återbörda honom med den fd ägaren, det gick tyvärr inte han fortsatte missköta katten, lämnade den ensam ute och kom ej på den inbokade kastreringen vi tänkte bjuda honom på osv. Då satte vi stopp. Vi förstod att Frankie behövde ett nytt hem, ägaren tog inte sin chans och det var synd men nu måste vi fokusera på att Frankie skall få det bra.
Han har äntligen blivit kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Det hela gick bra och han verkar vara vid god kondition efter tiden helt ute i kyla och ensamhet.
Frankie vill nu ha ett nytt hem med en ansvarsfull ägare. Det hemmet han söker är helst helt utan andra katter, då vi märkt att han kan bli sur på dem ibland, även om det mestadels går ok. Kan bero på att kastrering gjort så pass sent i livet. Han gillar absolut inte hundar. Han bör vara med äldre barn, inte småbarn, det har han inte träffat förut. Han vill vara utekatt o kunna gå ut o in. Han skall ej bo i Torshälla området där han gått som hemlös länge, utan han behöver flytta iväg en bit därifrån.
Det här är en väldigt speciell katt som pratar mycket, är gosig på sina egna villkor, blir han sur kan han säga ifrån, men han är sååå himla söt med sitt stora huvud, och han är en STOR katt som väger en hel del. Han ser ut som en stor nallebjörn.
Han är rumsren och går på låda.
För info och boka Frankie ta kontakt med Sara på sms 070-395 47 81.
Adoptionskostnad 800 kr. 

Mira
Liten söt hona på 2 år.
Mira bodde hos en kattsamlare som vi hjälpt i många år, kvinnan lyckas alltid samla på sig för mycket katter och ber sedan om hjälp.
Nu var det Mira och hennes två ungar som behövde hjälp. Ungarna fick hem och kvar är nu Mira som söker permanent hem hon med.
Hon är en väldigt försiktig katt som tidigare var både ute- och innekatt i förra hemmet, gick ut och in via ett öppet fönster. Hon är gosig när man klappar henne men hon har svårt att ta
Mira gillar inte katthonor som är dominanta, men hanar och undergivna och icke-dominanta katter i allmänhet går fint.
Hon bor i ett jourhem nu med andra katter och helt och hållet som innekatt och det går bra.
Mira är kastrerad, har hunnit med en vacc spruta och är id-märkt.
För mer info smsa Sara på 070-395 47 81.
Adoptionsavgift 800 kr.

                  Max
Är på rymmen!!! 

En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Milos ben vänster fram.


 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

Lena: 070-496 26 60


NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

 

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!