Goza
Jättegosig och mysig liten kattunge på ca 12-14 veckor, väldigt liten till storleken.
Är avmaskad, vaccinerad en gång och chippad.
Söker permanent hem med annan katt, vi vet ej om hon är van med hundar eller barn. Kom via ett ärende där beslut fattats av Länsstyrelsen och Polisen om att de skulle omhändertas och vi fick ingen info om dem.
Goza och resten av de fem vi räddade livet på är mysiga, fina och härliga individer. Går på lådan och är rumsren, utan problem. För intresse kontakta Sara på 070-395 47 81, adoptionskostnad 1000 kr.
Bokad av Leena, flytt efter 6e dec.

Lizette
Liten ung katthona på ca 6-7 månader.
Hon kom in med ett gäng på 6 katter sammalnlagt som vi räddade från avlivning, Länsstyrelsen och Polisen hade omhändertagit dem och hade ingen plats för dem och blev mycket glada då vi räddade alla och att de fick komma till ett av livbojens jourhem för att få fortsätta sina kattliv på annan destination.
Katterna är väldigt keliga och mysiga och inte skygga, så de måste ändå på någotvis haft ett bra liv innan med någon som var snäll mot dem.
Lilla Lizette är en gosis som gillar att kela och vara nära. Hon gillar de andra katterna som kom med henne, så hon vill nog gärna ha en kattvän i sitt nya hem, tex Goza eller Sköldis.
Lizette är kastrerad, vaccinerad, id-märkt och avmaskad. Hon är innekatt och rumsren. Adoptionskostnad är 800 kr, för intresse smsa Sara på 070-395 47 81.
Bokad av Leena, flytt efter 6e dec.

Zander
En ung kattkille som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen då de via ett ärende från Polis och Länsstyrelse blivit omhändertagna och saknade nu hem och ägare.
Livbojen tog dem osedda till Livbojen och räddade livet på alla 6 katter. Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är 6 st superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Zander blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och han blev även avmaskad med Milbemax.
Han är nu bokad till Jesper och även tjejen Zuki skall följa med.

Zukie
En ung katthona som kom med sammanlagt 6 katter till Livbojen då de via ett ärende från Polis och Länsstyrelse blivit omhändertagna och saknade nu hem och ägare.
Livbojen tog dem osedda till Livbojen och räddade livet på alla 6 katter. Vi hade ingen aning om hur gamla de var eller något men nu vet vi att det är 6 st superhärliga yngre individer som är sociala och är i fint skick och har hundra procent bra förutsättningar att få fortsatta bra kattliv via Livbojen.
Zukie blev kastrerad, vaccinerad och id-märkt nyligen, och hon blev även avmaskad med Milbemax.
Hon är nu bokad till Jesper och även killen Zander skall följa med.

Doris
Gråspräcklig hona på 7 år med inslag av Norsk Skogskatt. Lite semilånghårig.
Mysig och gosig och älskar att ligga nära en på nätterna. Ligger helst mellan kuddarna och sover sött. Skulle må bra i ett lugnt hem med max en katt som sällskap, eller helst ensam katt i hushållet, hon har mycket kärlek att få så när hon bodde med 21 djur på samma ställe blev hon lite åsidosatt, behöver ett hem som bara fokuserar på henne. Kan vara lite "vaktig" mot andra katter och vill gärna ha matte eller husse för sig själv.
Hao har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år.
Kastrerad och id-märkt. 
Vid intresse för Doris, smsa Sara på 070-3954781, adoptionskostnad 800 kr.
 

Musse
Sexårig svartvit hankatt. 
Mycket kelig och stor kille, men bestämd och vet vad han vill. Spinner massor och ofta och vill ha så mycket gos som bara är möjligt. Han gillar hundar och andra katter. 
Han har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år. Han har bara bott som innekatt hittills, han är lite överviktig och behöver light torrfoder. 
Kastrerad och chippad.
Vid intresse för Musse, smsa Sara på 070-3954781, adoptionskostnad 800 kr. 

Simba
Blå hane på tre år.
Van med katter, hundar och barn. Han har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år. Han är innekatt men har varit ute lite då och då och skulle kunna vara både ock. 
Något blyg i början men när han väl fått kontakt blir han supergosig och social.
Kastrerad och chippad. Rumsren. 
Vid intresse för Simba, smsa Sara på 070-3954781, adoptionskostnad 800 kr. 

 

Vaktis
En rödtabbykille på 3 år. 
Han är aktiv och vill vara utekatt i sitt nya hem. 
Väldigt pratig av sig. Gillar att ligga hos hundar och gosa. Självsäker katt som är snäll och go.
Kastrerad och chippad. 
Han går bra ihop med andra katter och hundar och barn. Han har bott med 18 katter, tre hundar och gått ihop med familjens barn-barn på 4 och 6 år.
Vid intresse för Vaktis, smsa Sara på 070-3954781, adoptionskostnad 800 kr. 

 

liiissaaa liiissaaa

Lisa
Katthona blåsköldpaddsfärgad, född 2007, hon är alltså 11 år.
Kastrerad sedan tidigare.
Tatuering/tång-ID :8503C.
Hon är godkänd på en senior kontroll 181010 på Distriktsveterinärerna i Flen, det enda var att hon behörde ta bort tandsten och det är åtgärdat. Rapporten kommer skickas med den nya ägaren sedan. 
"Mycket kelig, vänlig och trevlig katt"  enligt veterinärundersökningen. 
Vi har blivit kontaktade av en person som hjälper en gammal dam som nu blivit dement, denna fina keliga katt behöver nu ett nytt hem.
Hon kan vara både ute och innekatt, hon är van med andra katter.
För mer info, smsa Sara på 070-395 47 81.
Adoptionskostnad 500 kr.
Lisa vill gärna flytta med kompisen Nisse till samma hem om det är möjligt!
 

Nisse
Hankatt på ca 10 år, men exakt födelsedatum okänt.
Han är kastrerad och har gått igenom en hälsokontroll 181012 på Distriktsveterinärerna i Flen, och den ser bra ut! Kommer skickas med till nya ägaren sedan. 
Han är sedan tidigare id-märkt.
Han har varit båte ute- och innkatt förut. Han bor hos en dam som blivit dement och Livbojen skall hjälpa honom och katten Lisa att få nytt hem. 
För info smsa Sara på 070-395 47 81.
Adoptionskostnad 500 kr.
Nisse vill gärna flytta med kompisen Lisa till samma hem om det är möjligt!

Daisy

PÅ rymmen 

Daisy är en blyg, snäll, liten tjej på snart 3 år (enligt papper). Men hon är nog lite äldre än så. Det tar en stund innan hon litar fullt ut på en, men så fort tilliten finns där så bor hon i knät. Hon har ett tufft liv bakom sig, och hittades av livbojen med en kull kattungar innan hon adopterades ut och nu söker hon ett hem på nytt.
Hon är id-märkt, kastrerad, vaccinerad årligen och är registrerad på ssk. Hon äter specialfoder. På grund av olika anledningar kan Daisy inte bo kvar hos sin nuvarande ägare och söker därför ett nytt hem hos en familj där hon helst ses som ensamkatt. Hon går bra ihop med barn, och skulle säkert må bra av att vara utekatt också. Hon är den absolut mysigaste katten som finns, bara man ger henne en chans. Medföljer kattsäng, matskål och kattlåda.
Hon är idag innekatt vill jag tillägga!
Ring eller smsa till Elina som är jourmatte för Daisy på 073-965 79 03.
Adoptionskostnad 800 kr.

                  Max
Är på rymmen!!! 

En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

(swisch är kopplat till numret)

NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!