barb barb

Barbapappa
Söt, go och social hane på 2-3 år tror vi.
Han har varit hemlös en tid och matats av sommargäster i ett sommarstugeområde, nu flyttade gästerna hem och Barbapappa blev ensam kvar, en snäll person som bodde där permenent uppmärksammade honom och gav han mat och ringde Livbojen.
Det här är en kelig kille som väntar på en familj som kan adoptera honom, han kan nog trivas som både inne- och utekatt. Han är snäll med andra katter.
Nu är denna herre kastrerad, vaccinerad och id-märkt.
För intresse av Barbapappa smsa Sara på 070-395 47 81.

 

Vincent
Långhårig kattunge som påminner mycket om rasen Norsk Skogskatt, två av kattsyskonen fick utseendet från sin mormor har vi fått höra. Kattungarna och deras mamma fångades in utomhus, kattungarnas mamma hade matats av några som bodde i en stuga där mamman födde sina ungar.
Vincent är som sina syskon, hanterbar men lite fräsig och väldigt busig, behöver en ledstjärna som kan visa vägen.
Vaccinerad två gånger, fullt avmaskad. Adoptionskostnad 1000 kr, för intresse kontakta Lena på 070-496 26 60.
 

Ossy
Det här är en hankatt som fastnade i fällan då vi fångade in katter på ett ställe vi hållt på med i tre år. Denna katt hade aldrig synts till tidigare i ladan, men troligtvis har han dragits dit av lukten av mat och de okastrerade honor som finns där. 
Ossy var så sliten då han kom in, smutsig, undernärd, rädd, och svältfödd på kärlek. Med veckorna som gick så återvände han till livet som härlig frisk och välmående katt. Han är fortfarande rädd av sig och behöver mycket tid på sig i sitt nya hem. Han har visat sig gå bra ihop med andra katter i jourhemmet. Han behöver någon som kan ge honom tid och tålamod, ej till hem med små barn, utan lugnt och stabilt hem utan höga ljud osv.
Ossys tänder har vi undersökt, då han saknade spetsarna på de övre hörntänderna, den 1a juni 2017 fick vi veta att det inte var någon fara med hans tänder och de behövdes ej åtgärdas.
Han är kastrerad, vaccinerad 2 ggr, avmaskad och id-märkt. Han är redo att flytta till ett lugnt och fint hem som kan ta hand om honom och ge honom en massa kärlek.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81. Adoptionskostnad 800 kr. 

Megan
Söt liten långhårig kattunge på 12-13 veckor, syskon med och Clarissa och Vincent.
En hanterbar kattunge som man kan ta upp i famnen och gosa med, men hon kan fräsa till och vara lite obekväm i famnen. Hon är väldigt lekfull och älskar att leka med sina syskon.
Vaccinerad två gånger, fullt avmaskad. Adoptionskostnad 1000 kr, för intresse kontakta Lena på 070-496 26 60.
 

len3 len3

Clarissa
Liten söt hona på ca 12-13 veckor. Infångad utomhus med sin mamma och 
Clarissa är hanterbar men skygg, kan fräsa till men det betyder inget. Busig och gillar att leka medsina syskon.
Hon behöver en trygg kattvän i sitt nya hem som kan visa vägen. Eller kanske flytta med ett av sina syskon.
Vaccinerad två gånger, fullt avmaskad. Adoptionskostnad 1000 kr, för intresse kontakta Lena på 070-496 26 60.
 

Mimmi
Det här är en hona som är ett år gammal (och syster med Vilda)
Hon är en gråtigrerad och snäll, nyfiken och trevlig liten honkatt. 
Hon är innekatt i dagsläget och är rumsren.
Hon lever med flera andra jourkatter och vill i sitt nya hem ha minst en snäll och tam kattkompis där hon får känna trygghet.
Hon är en fd skyggis som med tiden blevit mer och mer tam. Hon är van emd barn. 
Vid intresse kontkta Elin via sms på tel nummer: 070-423 37 04.
Mimmi är kastrerad, vaccinerad och id-märkt. 
Adoptionskostnad 800 kr. 

Max
En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Milos ben vänster fram.


 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

Lena: 070-496 26 60


NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

 

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!