Amazon
En ungkatt på ca 9 månader som fångades in med sina två syskon i Vilsta industriomårde då de var ca 4 mån gamla. Efter en tid i jourhem blev de allt mer tama ochnu har Amazon flyttat till Sandra i Hallstahammar på prov, de har en honkatt sedan tidigare som är 9 månader gammal, vi hoppas dessa två blir kompisar!
Innan Amazon flyttade blev han kastrerad, vaccinerad och id-märkt.  
(syskon är Hilda och Hayley)
 

Hayley
Långhårig svart hona på ca 9 månader. Hon hittades med sina syskon i ett industriområde där de fångades med fälla då de var ca 4 månader gamla. 
Socialiseringen började direkt de kom in men de var väldigt rädda till en början, mer och mer började de anpassa sig till livet inne i värmen och att maten inte skall ta slut. De blev tryggare och tryggare.
Hayley är fortfarande rädd av sig men finner trygghet i vuxna katter, så hon önskar ett hem med en trygg vuxen katt som gillar andra katter, som hon kan ty sig till.
Hon är mycket söt och även busig, hon är helt rumsren, har aldrig träffat barn eller hund. Hon önskar ett lugnt hem med en trygg vän.
Hayley är kastrerad och id-märkt. För mer info om henne smsa Sara på 070-395 47 81. Adoptionsavgift 800 kr. OBS hon kommer vara skygg i början! Inte till hem där man förväntar sig en tam katt på en gång. 
(syskon är Amazon och Hilda)
 

Lady
En fin tjej på 10 år, som levde hos sin husse som inte kunde se hennes behov då han var utvecklingsstörd. Lady for illa - hon behövde veterinär vård.
Nu har Lady fått en ren och fräsch mun, då hon tagit bort tandsten och en ful tand. Nu har hon en fin mun och äter både torrfoder och mjukmat. 
Hon behöver special foder, Royal Urinary s/o samt naturläkemedlet Cystease som också medföljer, mjukmat och torrfoder resten av livet då hon kan få kristaller i urinen. 
På detta foder mår hon toppen och har inga smärtor som hon hade förut.
Lady kostar 500 kr att adoptera, hon är kastrerad och id-märkt- Hon har varit innekatt i hel sitt liv, hon vill ha ett hem utan andra katter för hon gillar mest att ha husse/matte för sig själv. Hon är gosig och social av sig men på sina egna villkor, hon är ju trots allt en blåsköldpaddsfärgad tjej med skinn på nosen.
Vad kan du erbjuda Lady för hem? Smsa Sara och berätta på nummer 070-395 47 81. Foder medföljer.
 

Isak
Under våren 2015 höll livbojen på med ett projekt med hemlösa katter i kungsör. Där fångade vi in en hemlös kattfamilj. 
En av kattungarna sökte sig till en gammal dam i närheten av födelseplatsen och hon började mata honom. Till slut gick han in i huset. Damen som matade honom var då 87 år gammal. 
Livbojen tog in och hjälpte damen att kastrera och id märka och vaccinera katten, vilken hon döpte till Isak. 
De fick över två och halt år tillsammans men nu gick damen bort och vi har hämtat stora rädda Isak till ett Jourhem. Han vet inte riktigt vad som händer och är rädd av sig. 
Eftersom han är en utefödd katt som blivit tam med en äldre dam är han inte van med höga ljud och stökig miljö. Damen hade ordning och reda och fint för sin katt. 
Vi letar nu ett nytt hem till Isak som gärna vill komma och gå som han vill, men med en längre period inomhus så han blir trygg. 
Det är en stor kille, men rädd och jamar lite osäkert. 
Vem kan ta hand om Isak? 
Snälla dela inlägget så denna fina kille kan då ett nytt hem då hans matte inte finns längre! PS han är rumsren och avmaskad. 
Vid intresse smsa Sara på 070-3954781.

Mizzy
En hona på 4 år ca, hon är en trevlig och kelig innekatt och hon har tidigare bott ensam utan andra katter i hemmet, så hon vill gärna fortsätta bo som ensamkatt och få all kärlek och uppmärksamhet en familj kan ge henne.
Hon är en katt flicka som gillar närhet, kälek och att få vara med och gosa.
Mizzy är kastrerad, vaccinerad en gång, och id-märkt.
Hon är rumsren och äter både mjukmat och torrfoder.
Denna flicka kom till oss då ägaren ej kunde ta hand om henne längre.
För intresse smsa Sara på 070-395 47 81 för mer info.
Adoptionskostnad 800 kr.


 

elins elins

Lovisa och Asta
Bästa kompisar sen de var kattungar, de är nu 7 år idag. De vill fortsätta att bo tillsammans. Asta är världens gosdrottning. Bara älskar att ligga i knä och bli klappad. Kan ligga i timmar och spinna. Lovisa är mer försiktig men bara hon blir trygg så tycker hon oxå om att gosa. De är vana att kunna gå ut men tror de skulle kunna passa som innekatter bara de får stort nog. Båda katterna är vana med barn och har hjärtan av guld!
Adoptionskostnad 1000 kr tillsammans.
Båda katterna är kastrerade, vaccinerade och id-märkta.
För mer info smsa Sara på 070-395 47 81 och berätta vad du kan erbjuda tösernma för typ av hem.
Endast seriösa svar, tänk efter innan du hör av dig.

 

Fiona
En liten söt tigrerad kattflicka på ca 7-8 månader.
Hon är redan kastrerad, id-märkt samt vaccinerad och avmaskad en gång vardera.
Hon är från ett av Livbojens stora projekt där en kattsamlare samlat på sig för många katter och vi hjälper honom att ordna hem till hans kattungar, kastrerar de vuxna osv.
Katterna föddes utomhus men har blivit regelbundet matade varje dag och har haft kontakt med sin matare, men då det var för mycket katter kunde Fiona inte bli helt tam där.
Hon håller därför på att socialiseras i jourhemmet, där hon är med ten ny kattkompis.
För intresse för Fiona, smsa Sara på 070-395 47 81. Pris 800 kr.

                  Max
Är på rymmen!!! 

En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Milos ben vänster fram.


 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

Du kan ändra denna exempeltext. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Donec libero. Suspendisse bibendum. Cras id urna. Morbi tincidunt, orci ac convallis aliquam, lectus turpis varius lorem, eu posuere nunc justo tempus leo. Donec mattis, purus nec placerat bibendum, dui pede condimentum odio, ac blandit ante orci ut diam.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

Lena: 070-496 26 60


NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

 

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!