Mysing
Tigrerad och vit hankatt född 2016.
Kommer från projektet Sörmlandskatterna, han är ute- och innekatt och skulle nog uppskatta att kunna få gå ut igen, även om han varit inne mer och mer.
Kelig och social, går bra ihop med andra katter. 
Stor kille med stora vita tassar, jättefin kille!
Kastrerad, chippad, vaccinerad en ggn, avmaskad/behandlad mot öronskabb.
För mer information smsa Sara på 070-3954781. Adoptionskostnad 800 kr. 

Tjejen
Kattflicka på ca 6 månader. Sköldpaddsfärgad och vit. Rumsren.
Hon fångades in med sin bror Killen och sin förvildade kattmamma som fick ett hem som stallkatt efter sin kastrering. Killen och tjejen blev efter tiden i jourhemmet tama. De kan vara lite rädda till en början, sedan så spinner de massor när man klappar dem. 
Tjejen ser upp till andra äldre trygga katter i jourhemmet, hon skulle nog vilja ha en trygg och tam kattkompis i sitt nya hem. 
Han har varit innekatt hela sitt liv och vill fortsätta som det.
Tjejen är kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt och chippad och avmaskad. 
Vid itresse smsa Sara på 070-395 47 81. Adoptionskostnad 800 kr. Berätta vilket hem ni kan erbkuda henne och lite om er själva. 

Killen
Kattkille på ca 6 månader. Gultigrerad. Rumsren.
Han fångades in med sin syster Tjejen och sin förvildade kattmamma som fick ett hem som stallkatt efter sin kastrering. Killen och tjejen blev efter tiden i jourhemmet tama. De kan vara lite rädda till en början, sedan så spinner de massor när man klappar dem. 
Killen ser upp till andra äldre trygga katter i jourhemmet, han skulle nog vilja ha en trygg och tam kattkompis i sitt nya hem. 
Han har varit innekatt hela sitt liv och vill fortsätta som det.
Killen är kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt och chippad och avmaskad. 
Vid itresse smsa Sara på 070-395 47 81. Adoptionskostnad 800 kr. Berätta vilket hem ni kan erbkuda honom och lite om er själva. 

Matilda
Ung hona på ca 6 månader.
Hon är blå (grå) och vit.
Hon är en försiktig tjej, men fullt hanterbar och kan lyftas upp osv. Kan springa undan första tiden i ett nytt hem men visar snart upp att hon är lika lekfull och gosig som sina kompisar. När hon väl litar på en är hon väldigt gosig och mysig, men du måste vinna hennes förtroende. 
Vill ej bo med dominant katt, hon är väldigt kuvad av andra katter, så vill bo ensam med utan andra katter eller med snäll kompis. Hon gillar andra katter och är van med andra katter då hon kommer från projektet Sörmlandskatterna med 150 katter.
Hon är innekatt just nu. Rumsren och går på finkornig klumpbildande sand.
För intresse smsa jourmatte Elina och berätta vilket hem ni kan erbjuda Matilda på tel nr: 073-965 79 03.
Matilda är kastrerad, fullt vaccinerad, id-märkt och chippad och avmaskad samt behandlad mot öronskabb. 

                  Max
Är på rymmen!!! 

En stor creme-tigrerad hankatt på ca ett år och nio månader.
Han vill ha ett hem med andra tama katter där han kan bo permanent. Han har varit innekatt hela tiden sedan han fångades in som kattunge på en bondgård där de ville avliva honom och hans familj.
Max har varit i ett jourhem, sedan ett parmanent hem, sedan på prov i ett hem där han kom tillbaks ifrån, nu är han tillbaks till oss på Livbojen och efter en trasslig resa har han gått tillbaks i utvecklingen. På bilderna ser ni honom som den katt han är i sin trygga miljö. Gosig, mysig, älskar andra katter och människor. Buffar på andra katter, snäll mot alla och busig.
Just nu ligger han och trycker i jourhemmet, som gör allt för att han skall må bra igen. De andra katterna i jourhemmet skall försöka hjälpa till att få honom att öppna sig igen.
Som ni förstår behöver Max ett speciellt hem, någon med vana av skygga katter. Max är en katt som är som en gömd skatt, när han visar sitt rätta jag är han ingen rädd kisse.
Max bör få komma till någon som har kattvana sedan tidigare och kan ge honom tålamod och tid. 
Han är kastrerad, id-märkt (Id nr är 8H203 ej registrerad ännu) samt avmaskad. Han är helt rumsren och kan flytta redan idag. Adoptionsavgift är 800 kr. Vid intresse smsa Sara 070-395 47 81 eller skicka ett mail via hemsidan livbojen@gmail.com och berätta vad ni kan erbjuda för hem åt söta Max. 

Flikka

Flikka är en sköldpaddsfärgad hona och vi uppskattar hennes ålder till max ett år.
Hon fångades in i en lada med sina två ungar vilka hon inte fick moderskänslor för, de fick därför komma till en "extramamma" hos Livbojen. Trots att Flikka levt utan vidare kontakt med mäniskor är hon otroligt tålmodig och snäll. Hon har aldrig protesterat vid hantering. Hon är däremot blyg och vill ha hjälp i det nya hemmet av en snäll kattkompis som kan hjälpa henne att socialiseras ytterligare, det kan ta en tid innan hon blir framåt och tar för sig. Flikka är kastrerad, vaccinerad x1, avmaskad x1 och öronmärkt. För intresse för Flikka smsa Sara på 070-395 47 81, eller skicka ett mail till livbojen@gmail.com och berätta vilket hem du kan erbjuda fina Flikka. Adoptionsavgift 700 kr. 
Flikka är självklart rumsren.

livbojen@gmail.com


Sara:  070-395 47 81

(swisch är kopplat till numret)

NORDEA Bankkonto
Clearing: 3068
Konto nr: 02 13 635

(välj överföring ej Pg eller Bg)

Visste du att...
...kattens färg är kopplat till temperament och hälsa? Svart-vita katter (och helsvarta) katter är kopplat till god hälsa! Det har forskats och kommit fram till att de har bra gener och är resistenta till en rad sjukdomar. Till temperamentet är de kärleksfulla och lugna katter.

 

Trots detta är det svart-vita/svarta katter de som är svårast att adoptera ut för katthem. Förmodligen för att folk inte känner till detta, men nu gör Du det!

Vi är lyckliga katter - någon älskar oss och vill adoptera oss!