Att bli jourhem

Att vara jourhem innebär att katten är hos dig/er tillfälligt tills katten kan hitta ett permanent hem till den. Det kan dröja allt från några dagar till några månader på ett ungefär. Vi matchar ihop katt med jourhemmet så att jourhemmets kattvana och önskemål passar ihop med katten som placeras. Vi söker med ljus och lykta efter jourhem med stor kattvana som kan tänka sig att ta emot vildisar. Men även ni som inte är så kattvana kan höra av er för vi har många sociala och tama katter som vill in!

Om du inte har tid långsiktigt att ha katt så kan vi föreslå att du börjar verka ideellt som jourhem för oss.Att vara jourhem innebär att du har katten hemma hos dig tills vi hittar ett varaktigt hem till katten, det kan vara allt från några veckor till några månader beroende på hur fort hela processen går. Vi vill inte ha jourhem som bara ställer upp ett par veckor för det blir bara till besvär för oss snarare än hjälp.

Under tiden du har katten hos dig får du sand och torrfoder via oss, ev. lite blötmat också. Vi står för de veterinärkostnader inom rimliga ramar tex för kastrering, vaccinationer, vanliga typer av medicinering osv MEN INGA AKUTBESÖK på tex Strömsholm där summan kan gå upp till över 10.000 kr, om katten behöver akut besök skall det tas i samråd med Livbojen och där skall summa diskuteras.
Livbojen är en förening som inte har några ekonomiska bidrag, därför kan vi inte stå för veterinärkonstnader som är mycket dyra.

Som jourhem skall du ha ANSVARSKÄNSLA! Du skall tex se till att alla fönster som katterna kan ta sig ut igenom är stängda, ev in-nätade och det gäller även balkongdörrar.

OBS vi har märkt att det är svårt med jourhem allt för långt bort, avståndet ställer till med problem. Därför tar vi bara emot jourhem som finns lokaliserade i Eskilstuna.

Idag har vi följande jourhem:

 
  • Merja med Vilda
  • Sara med Ruby och 8 kattungar
  • Lena med fyra jourkatter
  • Elin med Lizzy och fyra ungar
  • Emma med Bea
  • Mon och Marcel med Lady
  • Lovisa och Philip med Sia
  • Sara A. med Tuffsen