Adoptera en katt

Vi har kattungar och vuxna katter som bara längtar efter att få ett hem! Funderar du på att skaffa katt, tveka inte att kontakta oss, vi kan ha din drömkatt! Känner du någon som tänker skaffa katt? Tipsa om oss ge dem vår hemsideadress eller telefonnummer! Vi jobbar efter "katt-matchning" rätt katt till rätt hem - och bara till seriösa personer.

Om du adopterar en katt från Livbojen hjälper du två katter, då vi kan ta in ytterligare en katt!

Om du vill köpa/adoptera en katt via Livbojen skall du tänka på följande:

 

  • Livbojen matchar katten med den tilltänkta ägarens behov. Vi kan rekomendera en katt genom att diskutera vad katten har för behov och vad den trivs i för miljö. Om det är direkt olämpligt att köpa en katt dvs då vi hör att en tilltänkt ägare och en katts behov och personlighet ej stämmer överens så kommer vi att avråda. Då blir det inget köp. Det här är för både kattens och den tilltänkta ägarens skull. Katten behöver inte komma till ett nytt hem för att sedan återvända till Livbojen för det det "inte passade", dvs det besparar både ägare och katten mycket besvär. Vi diskuterar alltid noggrant med jourhemmen om katternas personligheter. 
  • Har du tänkt på att en katt kan leva 20 år? Hur gammal är du själv, vad har du tänkt dig för liv framöver? Är man tex 70 år kanske man inte skall skaffa en kattunge. En äldre katt brukar då vara lämpligast. 
  • Försäkring; har du råd att betala en klumpsumma om din katt bli sjuk? Eller är det kanske bättre att du skaffar en försäkring som kostar några tior/månad.
  • Allergi; förekommer det allergier i familjen mot pälsdjur? Är det allvarligt så bör ni ej skaffa er en katt.
  • Betalning; alla pengar som inkommer till Livbojen då katter säljs går till fortsatt arbete med hemlösa katter. Vi går back på ca 4 av 5 katter, en honkatt kan kosta oss bara i veterinärkostnader 1250 kr och vi säljer den för 500 kr. Ja ni kan lätt själva räkna ut matematiken. 
  • Semester; hur gör ni om ni skall åka på semester och har katt? Katten klarar sig inte själv hemma. Finns det släkt eller vänner som kan ställa upp, har ni råd med kattpensionat?