Projekt inom Livbojen

Kattkolonin Fj-100

 

Status: pågår

En kattkoloni på cirka 20 katter bor i en lada. Elin som är den som driver projektet har fångat in flera av katterna och kastrerat dem. De katter som är tama finns i jourhem och de övriga som är för skygga och rädda för att anpassa sig för att leva bland människor kommer att få bo kvar som TNR-katter.

 

 

 

 

 

Ni kan följa projektet på Elins Fb sida, Kattkolonin Fj-100 tryck HÄR så kan ni följa med :)

Hon lägger tillsammans med Livbojen och en medhjälpare som heter Eleonore ner i princip all fritid hon har för att rädda katterna.

En ungkatt har blivit helt tam, Silo, och fått ett hem i en familj.

Selma har även hon blivit tam och även hon har fått flytta till sitt alldeles egna hem.

Salle var på god väg att bli en tamis, men fick även fast han var lite rädd fortfarande ett hem i Västerås, han fick en busig kattkompis att leka med hela dagarna!

Selim har blivit en gosig lite kille och har fått flyttat till sin egna husse och matte och en kattkompis.

Set och Sigge har blivit två fina ungkatter som älskar kel och varandra. Dom har fått hem som innekatter i en lägenhet med innätad balkong. Där dom kan sitta och spana om dagarna!

Sam, Samantha, Smilla, Sivert, Savannah har fått permanenta hem i stall/lador, alla har tillgång till mat, vatten, värme & kojor och alla blir älskade katter som någon bryr sig om.

Även Silver och Smultron har fått komma till ett stall för att leva gott som råttfångare.

Salmiak har fått hem i en stor familj i Enköping bestående av: 2 till katter, 1 hund, 2 barn och 2 vuxna. Han blir utekatt när han blivit lite tamare.

Skrutt som visade sig vara en liten tjej och Sotis är nyligen infångade och har blivit kastrerade id-märkta och avmaskade. Dom är inne i värmen i jour och blir utvärderade för att se vad för hem som passar just dom!

Induviduella belut tas efter man ser vad som passar just DEN katten. Inga katter har avlivats.

Pengar till projektet har samlats in av snälla privatpersoner och även genom Metros Mästerkatts tasseri.

Alla kátter kastreras och avmaskas, vissa id-märks och vaccineras.

Det finns nu endast 2 till katter kvar ute som kommer att kasteras och avmaskas och utvärderas vart de skall bo. Varje katt kommer att få en värdig framtid!

En katt som heter Skilla har fått komma tillbaks till koloni som nu minskat drastiskt i antal, hon visade tydligt att hon inte mådde bra inomhus. Katterna som kommer bo kvar i "kolonin" kommer att få mat, vatten, och skydd för väder och vind under sina kattliv.

Kattprojektet drogs igång i början av året och allt görs för att få alla katter kastererade innan det blir fler katter. Livbojen och Kattkolonin Fj-100 kämpar för att stoppa lidande och oönskade kattungar som får leva ett hårt liv, födas till en oviss framtid och avla av sig ungar på löpande band.