Tänk på kattens ålder då du skall para ihop två eller fler katter i samma hem. Hur roligt tror du det är för en 75-åring att få en 13-årig lekkamrat, ja alltså att en katt på 15 år paras ihop med en 8 månader gammal katt...hur roligt kan få de ihop? (äldre pensionär och liten bäbis= noll gemensamt)

 

Kattungarna får inte flytta innan de har blivit minst 12 veckor gamla, detta är SVERAKs och SKKs rekomendationer samt vad lagen säger. Kattungarna finns i våra jourhem, och inte i burar på ett katthem, på så sätt har de har mycket större chans till socialisering tidigt i livet.
 

Vi har krav på att nya ägaren kastrerar och ID-märker (chip eller örontatuering) kattungen då den blivit könsmogen. Intyg från veterinär skickas sedan till oss.

 

Vanligtvis kostar varje kattunge 1000 kr och då är den fullt vaccinerad och avmaskad.
Vi säljer inte kattungar som ensamkatter till personer i lägenhet där kattungen får vara hemma ensam hela dagarna, vi vill då att man adopterar två kattungar samtidigt, eller att man redan har en katt sedan förut. 
En ensam katt/kattunge kan få stimulans om den tex hamnar på landet på en gård med andra djur eller liknande och då kan vi göra undantag.

VUXNA KATTER

Alla vuxna katter som flyttar från Livbojen är kastrerade, ID-märkta, avmaskade och de flesta är vaccinerade.

För att det skall vara någon nytta med id-märkningen vill vi att du som ägare registrerar ID-märkningen hos DjurID.se som är SKKs ägarregister. Då är det sökbart för polis, veterinärer och allmänheten om din katt försvinner.
Vi vill att katter i storstadsmiljö ej blir utekatter pga risken att bli påkörda och andra faror. 
Priset för en vuxen katt varierar men det vanligaste är 700kr.